Dünya Su Kayağı Şampiyonası İzmit'te Başladı

Wakeboard (Kablolu Su Kayağı) Dünya Şampiyonası 16-19 Eylül 2010 tarihleri arasında wakeboard parkına sahip İzmit Bıçkıdere Göleti'nde gerçekleşiyor.

İzmit Belediyesi tarafından Türkiye'nin en büyük pistinde gerçekleşen olan şampiyonaya 26 farklı ülkeden sporcular katılıyor. Şampiyonanın açılışına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve davetliler katıldı. Yarışlar ile ilgili bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Türkiye'nin en büyük su kayağı pistini yaptıklarını belirterek, "Aynı anda 12 sporcu su kayağı yapabiliyor. Türkiye'nin en büyük ve modern su kayağı pistini
yaptık. Tamamen atıl durumda bulunan bu gölet bu spor sayesinde yeni bir çehre kazandı. İzmitlilerin, İstanbulluların hatta otoyola yakın olması nedeniyle Tem Otoyolunu kullanan vatandaşlarımız için yeni bir sayfiye alanı oldu" dedi.
Organizasyon ile ilgili olarak Sualtı Federasyonu ile yaşadıkları sıkıntıya değinen başkan Nevzat Doğan, "Dünya Su Kayağı Federasyonu ile bizim federasyon arasında sorunlar var. Geçtiğimiz yılda Bursa'da düzenlenen şampiyonada benzer bir sorun olmuş biz aylar öncesinde bir sorun ile karşılaşmamak için gerekli girişimleri yaptık. Ancak federasyon anlamsız bir tutum içinde. Hatta şampiyonaya gelecek ülkemiz sporcularını federasyon giderseniz lisanslarınızı iptal ederim diyerek tehdit etmiş. Bu durum çok
üzücü ama sayın bakanımız ve genel müdürümüz bu konuyu çok yakından takip ediyorlar. Anlaşılmaz bir durum" şeklinde konuştu.
Üç gün sürecek şampiyonaya Almanya World Council Waterski Başkanı Jürgen Pitz, Ukrayna Spor Bakan Yardımcısı Oleg Polishuk, Rusya Spor Bakanı Victor Volokhov, İsviçre IWWF Başkanı Kuno Ritschard, Malezya Sabah Spor Bakanı Mohammed Kalong, Malezya Sabah Spor Bakan Yardımcısı Chris Lean, İspanya Katolonya Spor Bakanı Thomas Marques ve Villadacance Belediye Başkanı, Gana Kralı Otumfu Tutu II, Gana Turizm Bakanı Josef Owusu-Ansah ve Gana Spor Bakanı Akwasi Okogyeasuo katılması bekleniyor.