Türkiye, 2010 Dünya Halter Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapıyor

2010 Dünya Halter Şampiyonası 17-26 Eylül tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. Yarın başlayacak şampiyona öncesinde bugün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlendi.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan 360 Restoran'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, dünyada ve Türkiye'de halterin en iyi bilinen spor dallarının başında geldiğini söyledi. Akkuş, "3 kez Olimpiyat Şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu'yu tüm dünya tanımaktadır. Sportif ve idari anlamda son yıllarda büyük aşama kaydeden Türkiye Halter Federasyonu, uluslararası oluşumlarda temsil edilmektedir. 2010 Dünya Halter Şampiyonası için heyecanımız dorukta.
Çünkü bu şampiyona, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın da bir kota müsabakası olacak. Halter kategorisinde her sene düzenlenen dünya şampiyonalarında olimpiyattan önceki son iki dünya şampiyonası, bu organizasyonları daha da önemli hale getiriyor. Şampiyonayı evimizde başarıyla taçlandırıp, Londra'ya doğru ilk adımı atmak ve başarıları kucaklamak istiyoruz" dedi.
MİLLİ TAKIM, OLİMPİYAT İÇİN TER DÖKECEK
Halter Federasyonu Başkanı Akkuş, organizasyonun Türkiye için hem sportif açıdan hem de prestij açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, şampiyona için şimdiye kadar 88 ülkeden 650 sporcu olmak üzere bin 265 kişinin akredite yaptırdığını ve bunun şu ana dek düzenlenen dünya şampiyonaları tarihinde bir rekor olduğunu söyledi. Hasan Akkuş, bayanlarda Nurcan Taylan ile Sibel Özkan'la altın madalya arayacaklarını, 53 kiloda Aylin Daşçı ve 63 kiloda Sibel Şimşek'in madalyaya yakın olduğunu, erkeklerde
ise 3 sporcudan da madalya beklediklerini söyledi.
Akkuş, Genel Koordinatörlük görevine getirilen efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nun da sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, Naim'in de kendileriyle birlikte olmasının sporculara ekstra güç vereceğini vurguladı.
Akkuş sözlerini başta Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olmak üzere kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek noktalayan Akkuş, takım halinde alınacak puanlara göre Olimpiyat kotasının belli olacağını vurguladı ve tüm sporcuların buna dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.