Sadri Şener, Hayrettin Hacısalihoğlu'nun İstifasını Değerlendirdi

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasını değerlendirdi

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasını değerlendirdi. Şener, "Hayrettin Bey, çok yorulmuş olabilir veya kendi ifade ettiği gibi yönetim tarzında ters düşmüş olabilir" dedi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Sadir Şener, Hayrettin Hacısalihoğlu'nun eski bir arkadaşı olduğunu ve gençlik yıllarında birlikte Trabzonspor'da yöneticiliğe başladıklarını ifade etti.
Görevinden istifa eden Hacısalihoğlu ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirten Şener, "Çok sevdiğimiz takdir ettiğimiz bir arkadaşımız. En önemli özelliği çok çalışkan arkadaşımız olması. Yönetim ve asbaşkanlıktan istifa etti. Dün akşam geldim, görüşemedik. İstifası arzu ettiğimiz bir iş değil. Ama istifalar tek taraflıdır, yapacak birşeyimiz yok. Çok yorulmuş olabilir veya kendi ifade ettiği gibi yönetim tarzında ters düşmüş olabilir" dedi.
İstifa nedeni olarak farklı gerekçelerinin de olabileceğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:
"Tek maddelik konu olarak yönetim kurulunda Hayrettin Bey'in istifa konusunu görüştük. Yaptığı herşey için çok teşekkür ederim. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Trabzonspor'un yetiştirdiği örnek, çalışkan, dürüst yöneticilerden biri. Genç nesillere de iyi örnek olabilecek biridir. İstifa gerekçesi 2 satırlık bir yazı. Görüşmedik, bir gün görüşürüz konuşuruz. Görüşme imkanı olmadı. Genel Saymanımız Mahmut Bey de diğer arkadaşlar da aradı ama olmadı. Bir yerden sonra senin bilmediğin
nedenler de olabilir. Kendi hayatıdır. Bizim o konuda yapacak birşeyimiz yok"

"ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI KONUŞMAK İÇİN ERKEN"
Bir basın mensubunun "Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifası karşısında Aralık ayında yapılacak olan kongrede aday olacakmısınız ?" şeklindeki sorusuna Şener, "Şimdi biraz erken. Çalışmalar yapıyor arkadaşlar. Şu anda takımın durumu konumu iyi. Kongreye yakın istifa haberlerinin başka bir yere getirilmesi yanlış olur. Uzun yıllar yakalamanmayan bir başarı ve kadroya sahibiz. Yedek kulübesine bakıldığında bizim takımın ne kadar büyük, kuvvetli, zengin takım olduğu ortaya çıkıyor. Çok tecrübeli hocamız var.
Zarar görmeden hem kongre yapılır hem yeni yönetimler seçilir hem de takım bu sırada şampiyonluğa oynatılır. Biz onu becermeye çalışacağız" cevap verdi.

"HAYRETTİN BEY'İN YERİNE GENEL SEKRETERİMİZ HASAN YENER VEKALET EDECEK"
Şener, Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan boşalan asbaşkanlık görevini ise kulüp genel sekreteri Hasan Yener'in vekaleten yapacağını belirterek, "Başkan yardımcımız Necmettin Bey de var. Herkesin görevi var. İyi bir profesyonel kadromuz var. Yöneticiler olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Hayırlı olur inşallah" dedi.
Bu tarz gelişmelerin büyük kulüplerde olabileceğini belirten Şener, "Bunlar Galatasaray'da da Fenerbahçe'de de oluyor. Doğal karşılamak lazım. 3 yıl uzun süre. 3 yılda insanlar yoruluyor, yıpranabiliyor. Bunların hepsi doğal bu benim için de geçerli. Önemli olan Trabzonspor'a zarar vermeden kongreye kadar takımı birinci sırada götürmek. Biz bunu arzuluyoruz. İnşallah bunu becereriz" diye konuştu.
Sadri Şener, teknik direktör Şenol Güneş ile kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifasına ilişkin olarak hiç konuşmadığını ifda ederek, "Yöneticilerin biri gelir biri gider. Takım, hocalar devam eder. Giray ile sözleşme imzaladık. Teofilo milli takıma seçildi. Sırası geldimi Ceyhun, Selçuk ve diğerleriyle de görüşeceğiz"şeklinde konuştu.