Galatasaray Portekiz'e Yeni Pilot İle Gidiyor

Sonangol Superleague Formula 2010 sezonu, 18/19 Eylül tarihlerinde Portekiz'in Algarve pistinde yapılacak dokuzuncu yarış ile devam ediyor

Sonangol Superleague Formula 2010 sezonu, 18/19 Eylül tarihlerinde Portekiz'in Algarve pistinde yapılacak dokuzuncu yarış ile devam ediyor. Bu yarışın en büyük sürprizi Galatasaray'ın pilot değiştirerek sezona devam etmesi olacak.
18 virajlı, 4 bin 691 km uzunluğundaki Autódromo Internacional do Algarve pisti ilk kez Superleague Formula'ya ev sahipliği yapacak. Sezonun şampiyonluk mücadelesi açısından en kritik virajlarından birini alacak pilotlar yarış öncesi oldukça stresli.
Davide Rigon İtalya'da çok başarılı bir hafta sonunun ardından şampiyonluk potasına girmişti. Craig Dolby (Tottenham Hotspur) ve Yelmer Buurman (AC Milan) ile şampiyonluğun iddalı isimlerinden olan Rigon, hafta sonu kazanmak istiyor. Dolby ve Buurman ise İtalya'nın hayal kırıklığını atmak için oldukça sabırsız ve istekliler.
Bu yarışın iddialı isimlerinden biri İtalya'da iyi çıkış yakalayan serinin tek Portekizli pilotu Alvaro Parente. Parente, FC Porto'nun aracını kullanıyor ve şunları söyledi:
"Algarve'da yarışacak olmak harika. Çok sevdiğim bir pist ve taraftar desteği alacağıma eminim. Geçen sene Estoril'de yarışırken de böyle olmuştu; evinizde kendi seyirciniz önünde yarışmak başka hiçbişeye benzemez. Ben de elimden gelenin en iyisini yapıp, gelenlere sevinecekleri bir hafta sonu yaşatmak istiyorum."
Bu hafta sonu en önemli değişikliği Superleague Formula'da yarışan tek Türk takım Galatasaray'da yaşanıyor. Sezon başından beri Galatasaray'ın otomobilini yürüten teknik ekiple yollarını ayıran takım, pilot değişikliğine de gitti. Galatasaray'ın otomobilin direksiyonunda Virgin F1 takımının eski test pilotu İspanyol Andy Soucek olacak. Bu değişikliğin sezonun bitimine dört yarış kala takıma yeni bir heyecan ve soluk getirmesi bekleniyor.
Bordeaux ve Sporting Lisbon da bir önceki yarışı kaçırmalarına rağmen seriye geri dönüyorlar. Sporting otomobilini Maximo Cortes kullanacakken Fransız kulübün aracını Celso Miguez kullanacak. Galatasaray'ın sezon başından bu yana aracını kullanan Fransız pilot Tristan Gommendy ise bu yarış için Fransız takım Olympique Lyonnais'un direksiyonunda göreve çağrıldı.
Sonangol Superleague Formula'nın Avrupa dışındaki Çin yarışlarına gitmeden önceki son yarışı olan Algarve mücadelesi Cumartesi yapılacak sıralama turları ve Pazar günü yapılacak yarışlarla sürecek.