Manisaspor Evinde 3 Puan Kaybetti

Spor Toto Süper Lig'in dördüncü haftasında Manisaspor sahasında konuk ettiği Medical Park Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmayı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da izledi.

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, "Bugünkü maçı kazanacağımız ümidiyle gelmiştik. Birinci devrede takım baya iyiydi. Kaybettiğimize çok üzgünüz. 4 Maç üst üste. Ben eminim Manisaspor kendisini toparlayacak ve başarılı sonuçlar alacak. Ama bugün seyircimzide bayram sevincini yaşamak istedi. Kısmet değilmiş. Yönetimde gerekli tedbirleri alacaktır. Biz her zaman Manisasporluyuz. İnanıyorum başarılı olacaklar. Ama bizi biran önce sevindirsinler" dedi. Türkiye ile
Sırbistan arasında oynana Dünya Basketbol Şampiyonasını da aynı zamanda izlediklerini ifade eden Arınç, "Basketbol maçını izledik bizim maç bittiken sonra. Oradaki başarımız ile gurur duyuyoruz. Son anlar çok heycanlı oldu. Milli takımımız oyunu heycanla coşkuyla oyunu gayet güzel götürdüler. Finale çıktığımız için çok mutluyuz. Bayram ediyoruz. Keşke Manisaspor'da galip gelseydi" şeklinde konuştu.
Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, da "Kötüyüz bugün yine kendi sahamızda mağlup olduk. 3 puan kaybettik. Takım ilk yarıdaki üstünlüğünü koruyamadı. Demek ki bir eksiklik var. Alınacak önlemler var. Bunlarla ilgili teknik heyetle toplantı yapacağız. Toplantının ışığı çerçevesinde hareket edeceğiz. Bu takım bunları haketmiyor. Bu takımın iyi bir takım olduğuna inancım var. Taraftar her zaman için tepki verir, haklıdır da 4 haftadır puan alamıyorsun, mağlubiyetler dizisiyle gidiyorsun. Buna yönetim elbette
bir çare bulacaktır. Hocadan da rapor isteyeceğiz. 'Neden böyle' gibisinden. Bu çerçevede bir değerlendirme yapıp ona göre hareket edeceğiz" diye konuştu.
Çok iyi başladıkları maçı mağlup tamamladıklarını belirten Manisaspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "60 dakika boyunca sürdürdüğümüz iyi oyunu son 25 dakikada yediğimiz goller ile mağlup bitirdik. Takımımızın geçtiğimiz sezondan bu yana üstünden atamadığı bir sorun var. Takımımız gol yediği anda konsantresi düşüyor ve maçı bırakıyorlar. 2 golden sonra moral motivasyonumuz düştü" ifadelerini kullandı.
Taraftarın istifa çağrısı hakkında soruyu da cevaplayan Kutlu, istifa etmeyi kamuoyunda konuşmayı düşünmediğini, Başkan Kenan Yaralı ile görüştükten sonra buna karar vereceğini söyledi.
Maçın başından sonuna kadar kaybetmeyi hiç düşünmediklerini ifade eden Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek şöyle devam etti:
"Sezon başında Fenerhabçe bizi dibe vurdurdu. Sivas ve Trabzon maçında iyi oyunumuzun sinyallerini verdik. İlk yarıda rakip bir kere geldi ve golü buldu. İkinci yarıda yerinde değişiklikler yaptık. Oyuna giren oyuncular daha da katkı sağlayarak bizi yukarı taşıdı. Rakibinde muhakkak kazanmak istediği bir maçtı, fakat biz daha çok istedik. Bugünden itibaren Kayserispor maçına konsantre olacağız. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Umarım bu başarı çizgimizi daha da yukarı taşırız. 2 haftadır pozisyon ve
oyun anlamında çok zengin bir tablomuz var. Takım olarak iyi hamleler yapıyoruz. Manisaspor'a da bundan sonraki maçlarda başarılar dileriz."
Konsantre eksikliğinden dolayı 2 gol yediklerini kaydeden Manisaspor'un savunma oyuncusu Gabriel, ilk yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını ve bir de gol bulduklarını ifade ederek ikinci yarıda istediklerini yapamadıklarını söyledi.
Mağlubiyetin en büyük sorumlusu futbolcular olduğunu vurgulayan Manisaspor'un genç orta saha oyuncusu Bekir Yılmaz, "İlk yarı istediğimiz oyunu ortaya koyduk, fakat ikinci yarı da konsantre eksikliğinden dolayı gol yedik. Uyum sorunu geçiriyoruz. Manisaspor'u önümüzde ki maçlarda en iyi yerlere getireceğiz. Biz kendimizden eminiz. Maça çok iyi hazırlanmıştık bu maç bizim için dönüm maçıydı. Herkes Manisaspor için oynuyor kimse o hataları yapmak istemez. Bazen çok şey yapmak istediğinizde kötü şeyler
yapabiliyorsunuz" diye konuştu.
Bir dönem Manisaspor forması giyen Antalyaspor'un orta saha oyuncusu Uğur İnceman da, takım arkadaşlarını tebrik ederek, ligin başı olmasına rağmen çok gergin bir maç oynadıklarını söyleyerek, "Puan sıralamasında 2 takımda sıkıntı yasıyordu. İlk yarıda istediklerimizi yapamadık. İkinci yarı istediklerimizi yapabildik sonuca gidebildik. Herkesi tebrik ediyorum Manisaspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" şeklinde görüş belirtti.
Antalyasporlu Erkan Sekman ise, sahada çok iyi bir oyun olmadığını fakat çok iyi bir mücadele olduğunu belirterek, "İlk yarı istediğimiz oyunu sergileyemedik fakat ikinci yarıda toparlardık. Önümüzdeki Kayserispor maçında da iyi bir oyun sergileyip galip ayrılmak istiyoruz. Tüm Müslüman alemin Ramazan Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.
(ÖA-ÖND-BÇ-S)