Bursaspor 2- 1 Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Eskişehirspor'u ağırlayan Bursaspor ikinci yarıda bulduğu 2 golle rakibini 2-1 mağlup etti. Bursaspor bu sonucun ardından namağlup liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Bursaspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi Bursaspor 2-1 kazanmayı başardı.

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 70. dakikada Leonel Nunez ve 77. dakikada Sercan Yıldırım kaydetti. Eskişehirspor'un tek golü ise 19. dakikada Sezer Öztürk'den geldi.

Bu galibiyetin ardından Bursaspor 4'te 4 yaparak puanını 12'ye yükseltirken; Eskişehirspor ise 1 puanda kaldı.

Eskişehirspor'u 2-1 mağlup eden Bursaspor salı günü evinde oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında İspanya Ligi (La Liga) takımlarından Mehmet Topal'ın formasını giydiği Valencia'yı ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Bursaspor, Gaziantepspor'a, Eskişehirspor ise Sivasspor'a konuk olacak.

SAĞLAM'IN AKLI VALENCİA MAÇINDA

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor karşısında ufak değişikliklerle maça başlamayı tercih etti. Sağlam tecrübeli defans oyuncusu Ömer Erdoğan'ı milli takımdan yorgun döndüğü için önümüzdeki hafta içi Valencia ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçını da düşünerek kadroya almadı ve Ömer'in yerine savunmada İbrahim Öztürk'e görev verdi. Nunez'i kulübeye çeken Sağlam, Sercan Yıldırım'a forvette şans verirken; Arjantinli futbolcu Federico Insua da ilk kez bir lig maçına 11'de başlamış oldu.

BURHAN VE BATUHAN KULÜBEYE

Eskişehirspor'da sakatlığı bulunan tecrübeli kaleci Vanja Ivesa ülkesinde olduğu için kaleyi Atilla Koca korudu. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Bursaspor deplasmanında Galatasaray maçında 11'de başlattığı Burhan Eşer'in yerine Bülent Ertuğrul'a, forvette ise Batuhan Karadeniz'in yerine Jaycee'ye görev verdi.

BURSASPOR HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Bursaspor maça daha etkili başladı. Insua'nın yönlerdiği ataklarda savunma arkasına Sercan'ı sarkıtma düşüncesinde olan ev sahibi istediği pozisyonlara girmeye başladı ancak golü bulamadı. İlk on dakikalık bölümdeki Bursaspor baskını atlatan Eskişehirspor ise rakip kaleye organize gelmekte zorlandı.

IVANKOV'UN HATASI GOL OLDU

Golsüz devam eden mücadleenin 19. dakikasında aut atışını kullanmak için Bursaspor'un kalecisi Dimitar Ivankov topun başına geçti. Ivankov'un vuruşu kısa düşünce top Jaycee'nin önünde kaldı. Jaycee hemen pasını Tello'ya verdi. Tello'da sağ kanattan pasını bekletmeden ceza sahası yayına çıkardı. O bölgede Sezer Öztürk topa gelişine çok sert vurarak, meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ivankov'un büyükhatası sonucu Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ilk kez gol yemiş oldu.

KAÇAN NET FIRSATLAR

Yediği şok golün ardından Bursaspor taraftarının da desteğiyle Eskişehirspor kalesine yüklenmeye başladı. Beraberlik golü için bir çok fırsat bulan Bursaspor, ilk yarıda Sercan ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. 32. dakikada ise Sercan'ın bir kafa vuruşu üst direkten döndü.

Bulduğu golden sonra çok adamla kendi yarı sahasına kapanan Eskişehirspor kontrataklarla pozisyon bulmaya çalıştı ancak bu fırsatlarda konuk takım Jaycee ve Pele ile sonuç alamadı. Bu arada 37. dakikada Eskişehirspor orta sahasında görev yapan Doğa Kaya sakatlandığı için devam edemedi ve yerine Burhan Eşer girdi.

ESKİŞEHİRSPOR'DA SAKATLIK KRİZİ

İlk yarıda Doğa'nın sakatlığından sonra ikinci yarı başlarken Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yine oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı. İlk yarıda aldığı darbe sonucunda rahatsızlanan Sezer Öztürk ikinci yarı sahaya çıkamazken; yerine Alper Potuk girdi. 64. dakikada ise oyuna sonradan giren Burhan Eşer de sakatlandığı için oyundan çıkmak zorunda kaldı ve yerine Bülent Kocabey girdi. Şansız sakatlıklar yaşayan Eskişehirspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay'ın bu değişiklikler sonrasında oyuna müdahale etme şansı kalmadı.

SAĞLAM'DAN MÜDAHALE

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Bursaspor gol ve goller bulabilmek için yine Eskişehirspor kalesine yüklenmeye başladı. Sağlı, sollu ataklarla gol arayan ev sahibi aradığı golü bulamayınca Ertuğrul Sağlam oyuna müdahale de gecikmedi. Sağlam 54. dakikada Arjantinli Insua'yı kenara alırken; yerine bir başka Arjantinli futbolcu Leonaol Nunez'i aldı. Bu değişiklikten sonra Bursaspor ileri ucunda Nunez ve Sercan ikilisi birlikte görev yaptı.

NUNEZ VE SERCAN HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Bursaspor değişiklikten sonra Eskişehirspor savunmasına oldukça zor anlar yaşatmaya başladı. Rakip atakları durdurmakta zorlanan kırmızı-siyahlı ekip 70. dakikada Bursaspor'un golüne engel olamadı. Bu dakikada Vokan Şen'in sağ kanattan kale çizgisi üzerine yaptığı ortaya Nunez dokunarak ağlarla buluşturdu ve maçta skor 1-1 oldu.

Beraberlik golünden sonra galibiyet golünü arayan Bursaspor 77. dakikada öne geçmeyi de başardı. Bu dakikada savunma da bir anlık hata yapan Eskişehirspor savunması Ozan İpek ve Sercan'ı durduramadı. Ceza sahası içinde topal buluşan Ozan pasını bomboş durumdaki arkadaşı Sercan'a berdi. Sercan da müsait durumda vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. Nunez ve Sercan'ın attığı gollerden sonra karşılaşmada başka gol olmayınca bu zorlu karşılaşma Bursaspor 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.