Türkiye-yunanistan Maçının Ardından (1)

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda oynanan en önemli maçta Türkiye, Yunanistan'ı 76-65 mağlup ederek, grup birinciliği yarışında büyük avantaj yakaladı.

A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, maçla ilgili olarak, "Öncelikle çok güzel bir karşılaşma oldu. İki takım da iyi basketbol oynadı. İki takımı da centilmence mücadele ettikleri için tebrik etmek istiyorum. Bizim şansımız Ersan'ın olmasıydı. Çok iyi oynadı. Bazı noktalarda rakibimiz kalitesini gösterdi. Bu gece şanslıydık. Bugün bizimle olan tüm taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Örneğin arkadaşlarına asist yapan Ömer Aşık. Burada yanımda oturan Ender de tebrik edilmeli. Bu gecenin bir
diğer güzel yanı ise iki ülkenin Dışişleri Bakanları'nın burada olmalarıydı. Bazen basketbol yalnızca basketbol değil, ayrıca iki ülke arasında iyi ilişkilere açılan bir kapıdır" şeklinde konuştu.
Gruptaki ilk mağlubiyetlerini alan Yunanistan'ın Baş Antrenörü Jonas Kazlauskas, "Öncelikle Türkiye'yi kutluyorum. Eminim ki psikolijisi yüksek bir maçtı. Böyle maçlarda asla durmayacak bir mekanizma ve sisteme sahip olmanız gerekir fakat bugün bizim sistemimiz oyuncuların üzerindeki baskıyla pek de iyi çalışmadı" dedi. Ersan İlyasova'ya sahip oldukları için çok şanslı olduklarını dile getiren Ender Arslan, "Çok güzel bir atmosfer vardı. Yunanistan'ı iyi savunma yaparak yenebileceğimizi biliyorduk. Bugün
iyi savaştık. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ancak bugün Ersan inanılmazdı. Ona sahip olduğumuz için şanslıyız. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu gece basketbol kariyerimin en iyi gecesiydi. Ayrıca bu gece yanlış hareketlerin olmaması da güzeldi. Bu karşılaşma yalnızca bizim için küçük bir avantaj. Daha ileriye gitmek için bu şekilde oynamaya devam etmeliyiz" dedi.
Milli oyuncular Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm de taraftarın muhteşem desteğini arkalarına alarak Yunanistan gibi güçlü bir takımı yendikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.
Yunan oyuncu Antonios Fotsis de, "Öncelikle Türkiye'nin çok iyi bir takım olduğunu söylemeliyim. Ev sahibi avantajlarını da kullanarak gerçekten etkili bir oyun sergilediler. Buna rağmen oyunun bazı bölümlerinde skora ortak olmaya çalıştık fakat sonunu getiremedik. Denedik fakat başaramadık" diye konuştu.