Kanada-yeni Zelanda Maçının Ardından

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda Yeni Zelanda, Kanada'yı 71-61 mağlup etti.

Maçtan sonra konuşan Yeni Zelanda Antrenörü Vucinic Nenad, "Oyuncularımı tebrik ediyorum çok iyi mücadele ettiler. Bu maçta her şeyden önce oyuncularım savunma anlamında da geliştikleri ve bir üst seviyeye ulaştıkları için çok mutluyum. Bu şampiyonadaki en büyük artımız oldu" dedi.
Yeni Zelanda takımını sırtlayan oyunculardan biri olan Frank Casey ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Bu maçı kazanmak çok önemliydi, eğer kazanamasaydık bizim için bitiş olabilirdi ama güzel bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Elimizden gelen mücadeleyi gösterdik, sonuç adına mutluyuz" diye konuştu.
Kanada Milli Takımı Antrenörü Rautins Leo, "Kaybettiğimiz için üzgünüm, maalesef ki önemli oyuncularımdan mahrum kalmış durumdayım ve bu bir Dünya Kupası. Hiçbir maç kolay değil. Daha iyi sonuçlar almayı isterdik fakat elimizden gelen bu. Genç ve tecrübe açısından çokta iyi olmayan bir takımımız var. Zamanla daha iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi.
Kanadalı oyuncu Shepherd Jevohn ise "Çok zorlandığımız bir maçtı, elimizden geleni yaptığımızı düşünmüyorum çünkü daha iyi işler yapabilirdik ama olmadı. Şampiyonadaki maçların her biri yüksek zorluk seviyesinde ve biz maalesef bu zorluklara ayak uyduramadık. Yeni Zelanda'yı ve koç Vucinic'i tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.