Çin-porto Riko Maçının Ardından

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'nda Porto Riko ile Çin arasında oynanan karşılaşmanın ardından iki takımın antrenörleri ve oyuncuları basın toplantısına katıldı.

Porto Riko Baş Antrenörü Manolo Cintron, Çin karşısında iyi basketbol oynadıklarını belirterek, "Öncelikle Çin'i tebrik etmek istiyorum. İyi oynadılar. Porto Riko, turnuvada bugüne kadarki en iyi oyununu sergiledi. Sahanın her alanında iyiydik ve güzel savunma yaptık" dedi.
Porto Riko'nun iyi bir takım olduğunu ifade eden Çin'in Baş Antrenörü Bob Donewald, "Bugün rakibin sorunlarını kendimize avantaja çevirmeye çalıştık fakat Porto Riko bizden uzun, atletik ve top hakimiyetleri iyi olan bir takım. Üstünlüğümüzü sürdürmeyi başaramadık ve maçı kaybettik. Porto Riko'yu tebrik ediyorum gerçekten çok iyi iş çıkardılar" diye konuştu.
Porto Rikolu oyuncu Angel Vassalo ise maçla ilgili olarak yaptığı yorumda, "Bence iyi oynadık. Elimizden geleni yaptık. Savunmamız iyiydi. Onlar maçın sonuna kadar vazgeçmediler ancak sonunda biz kazandık" ifadelerini kullandı.
Çin'in yıldız oyuncusu Yi Jianlian, Porto Riko'nun çok iyi oynadığını kaydederek, "İlk periyottaki üstünlüğümüzü sürdüremedik. Maçın sonuna kadar savaşıp onları yakalamaya çalıştık fakat bunu başaramadık. Şimdi bir sonraki maçımıza konsantre olacağı" diye konuştu.