Alanyaspor'un 7 Futbolcusu Zehirlendi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Alanyaspor'da 7 futbolcu gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Alanya Zimbitlik Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde kamp yapan ve haftasonu sahasında oynayacağı Çorumspor maçına hazırlanan Alanyaspor futbolcularından Fuat Özpenpe, Mahir Demir, Aydın Gençer, Ömer Benlidayı, Tolgahan Erbay, Mehmet Doyuran ve Abdurrahman Ayhanoğlu, yüksek ateş, karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayeti ile bugün saat 15.00'de Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Uzman Dr. Ahmet Kayadibi, tedavi altına alınan futbolcuların hepsinde ortak görülenlerin, aynı yerde yemek yemiş olmaları ve toplu halde yaşamaları olduğunu belirtti.
Bu yüzden rahatsızlıklarının besin zehirlenmesi üzerinde durduklarını belirten Kayadibi, "Kesin teşhisi İlçe Sağlık Grup Başkanlığı kanalı ile alınacak olan gıda numunelerinin incelenmesi ile konacağı kanaatindeyim" dedi.
Alanyaspor Kulübü Masörü Nurettin Arslan ise, "Sporcularımızı rahatsızlanmaları nedeniyle hastaneye getirdik. 7 futbolcumuz da aynı belirtiler baş gösterdi. Hemen hastaneye getirdik ve tedaviyi altına alındılar" diye konuştu.
Alanyaspor Kulübü Başkanı Hakan Dizdaroğlu da, "Henüz kesin nedenini bilemiyoruz ancak aldığımız bilgiye göre doktorlar gıda zehirlenmesi olduğundan şüpheleniyor. Teknik Direktör Salih Kamil Kabay da benzer şikayetlerde bulundu. Ancak onun durumu iyi olduğu için hastaneye kaldırılmadı" dedi. Turuncu yeşilli takımın futbolcuları yaklaşık 1,5 saat süren tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Kulüp tesislerinde kalan futbolcuların yemekleri özel bir yemek fabrikasından getiriliyor.