Kırkpınar Yağlı Güreşleri İsveç'te Tanıtıldı

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Merkez Spor Müzesi'nin bahçesinde Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımı amacıyla yağlı güreş gösterileri yapıldı.

Kırkpınar yağlı güreşlerinin 650. yıl kutlamaları nedeniyle İsveç Güreş Federasyonu başkanı Claes Eriksson ve Merkez Spor Müzesi Müdürü Karl Örsan'ın davetlisi olarak, Altın Kemer sahibi Ahmet Taşçı ve 3 genç güreşçi İsveç'e geldi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Güreş Federasyon Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kırkpınar ağası Seyfettin Selim ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Döleneken de Stockholm'e gelerek tarihi Kırkpınar güreşleri hakkında tanıtım yaptılar. Türkiye'nin Stockholm
Büyükelçiliği ile Edirne Belediyesi ve İsveç Spor Müzesi'nin organize ettiği yağlı güreş gösterilerine İsveçliler büyük ilgi gösterdi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi İHA'ya yaptığı açıklamada, İsveç'e gösteri güreşi yapmak için geldiklerini belirtti. Amaçlarının Kırkpınar'ı dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Sedefçi, "Bundan sonra da Japonya'da, Amerika'da, İngiltere'de güreşleri yapacağız" diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak ise, açıklamasında "Bu tarihi, kültürel bir değer. Amacımız bu değerimizi tüm dünyaya tanıtmak. Bunun için İngiltere, Fransa, Amerika'da çeşitli organizasyonlar yapacağız. 650. yılın görkemli olmasını istiyoruz" diye konuştu.
İsveç Merkez Müzesi Müdürü Karl Örsan, Kırkpınar Güreşlerine dair Türkçe ve İsveççe bilgi verdi. Müsabakaların sonunda izleyiciler, şampiyon güreşçilerle resim çektirip, gelecek sene Kırkpınar yağlı güreşlerini seyretmek için Edirne'ye gelme sözü verdiler.