Manchester United, Chelsea'den rövanşı aldı

Community Shield'da geçen sezon lig şampiyonluğunu kaybeden Manchester United, Chelsea'den rövanşı aldı.

Chelsea ve Manchester United'ı karşı karşıya getiren İngiltere'nin Süper Kupası Community Shield, muhteşem bir maça sahne oldu. Wembley Stadı'nda oynanan muhteşem karşılaşmayı Manchester United Valencia,Hernandes ve Berbatov'un attığı gollerle 3-1 yenerek kupayı müzesine götürdü. Chelsea'nin tek golü 83. dakikada Salomon Kalou'dan geldi. Geçtiğimiz sezon bu kupayı Chelsea kazanırken Kırmızı Şeytanlar bir şekilde rövanşı da almış oldu.

Karşılaşmada daha etkin olan taraf Manchester olurken Kırmızı Şeytanlar, 41. dakikada Wayne Rooney'nin asistinde Valencia'nın attığı golle ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf ManU oldu. Maçın 76. dakikasında yeni transfer Javier Hernandez'in attığı golle durumu 2-0'a getiren Manchester United, ilerleyen dakikalarda geriye çekildi ve bunun faturasını da az kalsın ağır ödüyordu.

83'te Kalou ile farkı bire indiren Maviler, beraberlik golü için bastırsa da 90+2. dakikada sahneye çıkan Berbatov attığı harika golle durumu 3-1'e getirdi ve maç da bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla Manchester United, geçen sezon ligde şampiyonluğu kaptırdığı rakibinden bir anlamda rövanşı aldı ve sezona kupayla başladı.

MİLLİ OYUNCULARA PROTESTO


Karşılaşmada forma giyen İngiliz milli futbolcular taraftarların protestolarına maruz kaldılar. Dünya Kupası'ndaki başarısız performansları nedeniyle sahada bulunan milli futbolcular başta Rooney olmak üzere ayaklarına her top gelişinde ıslıklandılar. Protestolara maruz kalan isimlerden biri de VIP tribününde oturan İngiltere Milli Takımı teknik direktörü Fabio Capello idi.

CHELSEA-MANCHESTER UNITED


CHELSEA: Hilario, Paulo Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole, Essien, Lampard, Mikel, Kalou, Anelka, Malouda.
Yedekler: Turnbull, Benayoun, Drogba, Zhirkov, Sturridge, Van Aanholt, Bruma.

MANCHESTER UNİTED:
Van der Sar, O'Shea, Jonathan Evans, Vidic, Fabio Da Silva, Valencia, Scholes, Carrick, Park, Owen, Rooney.
Yedekler: Kuszczak, Berbatov, Giggs, Smalling, Hernandez, Nani, Fletcher.