658. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri

658. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşlerinin başpehlivanı Osman Aynur Oldu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 49'u başpehlivan olmak üzere toplam 838 güreşçinin katıldığı 658. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri, Hamdi Altıntepe Spor Tesisleri Güreş Alanı'nda yapıldı.
Elmalı'da üç gündür devam eden ve 20 bin kişinin izlediği yağlı güreşlerde, başpehlivanlık için Osman Aynur ile Recep Kara karşılaştı. Normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamayan güreşçiler, puanlamaya gitti. Puanlamada Osman Aynur rakibi Recep Kara'yı yenerek başpehlivan oldu.
Bugünkü güreşleri izlemek üzere Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kısa süre güreşleri izleyen protokol üyeleri daha sonra kendilerine verilen plaketlerin ardından vatandaşları selamlayarak sahadan ayrıldı.
Başpehlivan Osman Aynur'a madalyasını, MHP Antalya Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay verdi.
Diğer branşlarda birinci olan sporcuların isimleri şöyle: "Yıldız 1 Hasan Şengün, yıldız 2 Enver Tunahan Çetin, yıldız 3 Ali Gülten, minik 1 İbrahim Çağlayan, minik 2 Recep Bülbül, minik 3 Erhan Horzumlu, teşvik Güner Dayan, tozkoparan Sinan Bozkurt, destek küçük boy Fatih Üstündağ, deste orta boy Ahmet Ercan, deste büyük boy Serkan Serttürk, küçük orta küçük boy Gökhan Kartop, küçük orta büyük boy Şahali Kurt, büyük orta Mustafa Okulu, başaltı Ünal Karaman"
Güreşlerde en teknik güreşçi Şahin Bilici, en centilmen güreşçi Hasan Borucu, en iyi peşrev yapan güreşçi Emin Ger seçildi. Büyük çekişme içinde geçen güreş ağalığını 6 aday arasından 110 bin TL veren iş adamı Cemal Ekşioğlu kazandı.