Rekortmen Tenisçi Mahut İstanbul'a Geliyor

Bu yıl Wimbledon'da John Isner ile oynadığı 11 saat 5 dakikalık maçla spor tarihine geçen Fransız tenisçi Nicolas Mahut, İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'na katılmak üzere Türkiye'ye geliyor

Bu yıl Wimbledon'da John Isner ile oynadığı 11 saat 5 dakikalık maçla spor tarihine geçen Fransız tenisçi Nicolas Mahut, İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'na katılmak üzere Türkiye'ye geliyor. Marsel İlhan'ın da raket sallayacağı 100 bin dolar toplam ödüllü turnuvada eleme maçları yarın (7 Ağustos), ana tablo maçları ise pazartesi günü başlayacak.
Türkiye'nin en köklü tenis organizasyonu İstanbul Challenger (eski adıyla TED Open) bu yıl da birbirinden ünlü raketleri buluşturacak. TED Kulübü kortlarında bu yıl 62. kez düzenlenecek turnuvada eleme maçları yarın (7 Ağustos), ana tablo maçları ise pazartesi günü başlayacak. Garanti American Express'in isim sponsorluğunu, Mövenpick'in ise konaklama sponsorluğunu yaptığı organizasyonda toplam 100.000 dolar ödül dağıtılacak.
2003 yılında 'dünyanın en iyi Challenger turnuvası' seçilen ve her geçen yıl seviyesini yükselten İstanbul Challenger'a katılacak tenisçiler arasında önemli isimler bulunuyor. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda John Isner'le oynadıkları 11 saat 5 dakikalık maçla 'dünya tenis tarihini değiştiren' Fransız Nicolas Mahut, Türk tenisseverlerin karşısına çıkacak. Mahut'nun yanı sıra dünya sıralamasında 65 numarada bulunan Olivier Rochus, 2008 TED Open şampiyonu Portekizli Frederico Gil, Alman Mischa Zverev,
Jamaikalı Dustin Brown, Kazak Mikhail Kukushkin ve Rus Igor Kunitsyn de şampiyonluk adayları olarak korta çıkacak. Turnuvaya katılan oyuncuların 12'sinin ilk 100 içinde yer alması nedeniyle organizasyonun son yılların en çekişmeli maçlarına sahne olması bekleniyor.
MARSEL İLHAN DA OYNUYOR
Dünya sıralamasında 106. sırada bulunan milli tenisçi Marsel İlhan da, turnuva tarihindeki ilk Türk şampiyon olmak için raket sallayacak. 2010 yılı içinde özellikle Avustralya Açık ve Wimbledon'da aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken İlhan, geçtiğimiz yılki turnuvada yarı final oynamıştı. TED Kulübü oyuncularından Haluk Akkoyun da 'wild card'la Garanti American Express İstanbul Challenger'de ana tabloda mücadele verecek. Marsel İlhan ve Haluk Akkoyun'un Salı günü korta çıkmaları bekleniyor.
Turnuvada eleme maçları yarın ve Pazar günü saat 10.00'dan itibaren TED Kulübü kortlarında ücretsiz olarak izlenebilecek.