Galatasaray'ın Rakibini Tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde 2010-11 sezonu play-off turu kura çekiminde Galatasaray'ın rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde 2010-11 sezonu play-off turu kura çekiminde Galatasaray'ın rakibi belli oldu. İkinci grupta seri başı takımlar arasında yer alan Galatasaray, Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımıyla eşleşti.
Galatasaray-Karpaty Lviv arasındaki Avrupa Ligi play-off turu ilk karşılaşması 19 Ağustos Perşembe günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 26 Ağustos'da Lviv'deki Ukrayna Stadı'nda yapılacak. Karşılaşmanın başlama saatleri daha sonra açıklanacak.
FC KARPATY LVIV?
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi FC Karpaty Lviv, Ukrayna'nın batı bölgesindeki Lviv kentinde 1963 yılında kuruldu. Mücadelesine alt liglerde başlayan Karpaty Lviv, 1968 senesine gelindiğinde Sovyetler Birliği Birinci Ligi'ne (ikinci aşama) yükselmeyi başardı. Ukrayna temsilcisi, tarihinin en önemli başarılarından birine ise hemen bir yol sonrasında imza attı. Karpaty Lviv, 17 Ağustos 1969 günü oynanan SSCB Kupası Finali'nde FC SKA Rostov-on-Don takımını 2-1 mağlup ederek kupaya
uzanmıştı.
O yılki final yolculuğu boyunca Ararat Yerevan, Chernomorets Odesa, Fakel Voronezh, Spartak Moskova ve Mykolaiv'i eleyen bu genç kulüp, SSCB Kupası Tarihi'nde alt ligde mücadele etmesine karşın şampiyon olmayı başaran ilk ve tek takım olarak öne çıkıyordu.
Karpaty Lviv, 1970-71 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele etti. O yıllarda Sovyetler Birliği bünyesinde bulunan Karpaty, 1970 ila 1977 seneleri arasında en üst lig seviyesinde yer aldı. En iyi derecesini ise 1976 yılındaki dördüncülük ile elde etti. Kulüp, 1981'de Lviv'in bir başka temsilcisi SKA Lviv ile birleşti. SKA Karpaty adıyla 1986 yılında bir üst lige yükselmeye çok yaklaşan takım, averajla CSKA Moskova'nın arkasında kaldı. Üç sene sonra eski ismi geri alan Karpaty, 1991 yılında Ukrayna
Premier Ligi'ne geçti. Söz konusu süre içerisindeki en iyi derecesi üçüncülük olan Yeşil-beyazlı ekip, iki defa Ukrayna Finali oynadı. Her iki finali de Dinamo Kiev'e kaybeden Karpaty, 2003-04 sezonunda bir alt lige düşerek burada iki sene yitirmek durumunda kaldı.
Karpaty Lviv, son beş sezondur Ukrayna Premier Ligi'ndeki mücadelesine devam ediyor.
Teknik direktörlüğünü Beyaz Rusya'dan Oleg Kononov'un yaptığı Karpaty Lviv, 2009-10 sezonunu ise beşinci sırada tamamladı. Elde ettiği bu dereceyle UEFA Avrupa Ligi II. Ön Eleme Turu'ndan Avrupa serüvenine başlayan Ukrayna temsilcisi, ilk aşamada İzlanda'dan KR Rejkjavik takımı ile eşleşti. Ve deplasmandaki ilk maçı 3-0'lık skorla kazandıktan sonra iç sahada da 3-2 galip gelerek bir üst tura çıkmayı başardı. Karpaty Lviv, III. Ön Eleme Turu'nda ise Gürcistan'dan Zestaponi ile karşılaştı. Her iki maçı da
1-0'lık skorlarla kazanan Yeşil-beyazlı takım, play-off aşamasına kadar gelmeyi bildi. Kadrosunda Brezilya'dan üç, Sırbistan'dan iki, Nijerya, Gürcistan ve Estonya'dan ise birer oyuncu bulunduran Karpaty, dört haftası geride kalan Ukrayna Premier Ligi'nde bir galibiyet ve iki beraberlikle lider Dnipro'nun yedi puan arkasında yedinci sırada yer alıyor.
Rakibimiz, iç saha maçlarını 28.000 kişi kapasiteli Ukrayna Stadyumu'nda oynuyor.
UKRAYNA BATISI'NDA BİR KÜLTÜR MERKEZİ: LVİV
Modern Ukrayna'nın kültür merkezlerinden biri olarak kabul edilen Lviv kentinin tarih kokan şehir merkezi (Old Town), 1998 yılında UNESCO tarafından Avrupa'daki Dünya Kültür Mirası Listesi kapsamına alındı. 1256 senesinde oluşturulan şehir merkezinin 750. yıl dönümü kutlaması ise Eylül 2006'da görkemli bir gösterinin ardından yapıldı. 2001 yılındaki sayımda 725.000 kişilik nüfusa sahip olduğu açıklanan Lviv, tarih boyunca Polonya ile de sıkı bir ilişki içerisinde bulunmuştu. Birçok farklı din ve kültürün
bir arada bulunduğu kentteki tiyatro - opera merkezleri, anıtlar ve turistik mekânlar, çok sayıda kişinin Lviv'i ziyaret etmesini sağlıyor.
(Not: Bilgiler Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden alınmıştır.)