Beşiktaş - Viktoria Plazen Maçı Ardından

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını 3-0 yenerek, play-off turuna yükseldi.

Maçın ardından basın mensuplarının soruların yanıtlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Maçta kırmızı kartların ardından oyunu kendi lehlerine döndüğünü söyledi.

Zor bir maç olacağını beklediklerini vurgulayan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, "Öyle de oldu. Çok kaliteli ve çok tecrübesi olan bir takıma karşı oynadık. İyi oynuyorlar. Gollerle beraber maçı domine ettik. Eksiğe rağmen, 9 kişiyle bile atak düşünen bir takım gördük. Kısa sürede belli bir seviyeye geldik. Takımının daha iyisini yapabileceğini bildiğini ve kısa sürede daha da iyi olmak istedik" dedi.

Basın mensuplarının Toraman'ın sakatlığı ile ilgili soruya Schuster, Son iki günde yaşadığımız talihsizler olduğunu belirterek, "Sivok'un uzun süre olmamasının ardından İbrahim Toraman'ın sakatlığı ortaya çıktı. Sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu bilmiyorum. İkinci yarıya devam edemedi. Beklentim, İbrahim Toraman'ın önümüzdeki maçta sahada olmasıdır. Ayrıca Ferrari ve Zapotocny ile oynuyoruz. İbrahim Toraman'ın durumunu görmemiz lazım. Ona göre önümüze bakacağız" dedi.
Viktoria Plzen Teknik Direktörü Pavel Vrba, Beşiktaş karşısında yaptıkları basit hatalar olduğunu belirterek, "Maçı kendi elimizle verdik. Beşiktaş'a pozisyon vermemiştik. İki net pozisyonumuz vardı. Değerlendirmemiz gerekirdi. Sonrasında gereksiz kırmızı kart gördük. Yaptıkları hataların ardından Beşiktaş'ın gol bulduğunu ve daha baskın oynamaya başladı. İlk golden sonra da şansımız vardı, ama ilk yarıyı 1-0 geride tamamladık. Limbersky'nin kırmızı kart görmesiyle oyunun kontrolünü Beşiktaş'a verdik.
Gollerden sonra yapacağımız bir şey yoktu. Maalesef aynı hataları sık sık yapıyoruz. İlk maçta da basit bir pozisyonu penaltı olarak verdik" dedi.
10 kişi kaldıkları dönemde şanslarının olduğunu belirten vurgulayan Pavel Vrba, "10 kişi kalsaydık rakibimizle başa çıkabilirdik. İkinci kırmızı kartın gelmesinden sonra ben de inancımı kaybettim" dedi.