Mersin İdmanyurdu Sezon Açılışına Hazırlanıyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, 8 Ağustos Pazar günü yapacağı sezon açılışında, Suriye Milli Tıkımı ile karşılaşacak.

Kızılcahamam'da yaptığı ilk etap çalışmalarının ardından Avusturya'da ikinci etap hazırlıklarını sürdüren Mersin İdmanyurdu, sezon açılışını görsel bir şölene dönüştürmek için hazırlanıyor. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin gerçekleştirdiği organizasyonla Mersin'e gelecek olan Suriye Milli Takımı ile sezon açılışını yapacak olan Kırmızı-Lacivertliler, 8 Ağustos'ta Mersinli futbolseverlerin karşısına çıkacak.
MGC'den yapılan açıklamada, 8 Ağustos'ta yapılacak olan Mersin İdmanyurdu-Suriye Milli Takımı sezon açılış maçı için Mersin'e üst düzey bürokrat ve gazetecilerin gelmeye başladığı bildirildi. İki ülkenin bakanlarının da katılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, Suriye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Genel Sekreteri ile Suriye Futbol Federasyonu Başkanı'nın kente ilk gelen konuklar arasında olduğu belirtildi. İkinci gelen heyette ise Şam, Halep, Qunaytria ve Swieda valilerinin yanı sıra futbol
federasyonu yetkilileri ile çok sayıda gazeteci olacağı kaydedildi. Suriye Milli Takımı'nın ise Romanya'daki kampını yarıda keserek Cuma günü akşam saatlerinde havayolu ile Mersin'e geleceği bildirildi. Pazar günü saat 17.00'de yapılacak olan karşılaşmayı TRT ve Suriye Devlet Televizyonu'nun canlı olarak yayınlayacağı da ifade edildi. Maç sonrası ise, ünlü sanatçı Hadise'nin konseri yer alacak.
MGC Başkanı Ahmet Ünal, yaptığı açıklamada, Mersin'in, Türkiye-Suriye ilişkilerine koyduğu katkının tartışılmaz hale geldiği ifade ederek, sezon açılış maçıyla da bu dostluğun taçlandırılacağını vurguladı.
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da bu maçla Mersin idmanyurdu'nun uluslararası ölçekte hem sportif hem de diplomatik bir paye kazanacağını belirterek, "Açılışı görkemli bir şölene dönüştürmek için taraftarlarımızı stadyuma çağırıyoruz. Kulübe destek olmaya çağırıyoruz. Bugün verilecek her destek takımımızı Süper Lig yolunda motive edecektir. Umarız ki sezon sonu da en az açılışı kadar güzel olur. Dost ve kardeş ülke Suriye Milli Takımı ve yetkililerine sezon açılışımıza yaptıkları katkı
için teşekkür ediyor, dayanışmamızın uzun soluklu olmasını diliyoruz" dedi.