Galatasaray, Ofk Belgrad'ı Farklı Geçti

UEFA Avrupa Ligi 3

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Belgrad'ı deplasmanda 5-1 yenerek Play-off turuna yükselen Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, kendi futbollarını oynayarak sonuca gitmek istediklerini ve bunu da başardıklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Frank Rijkaard, ilk maçta aldıkları 2-2 beraberlik sonrasında kendileri için çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Rakibimiz, İstanbul'da 2-2 beraberlikle kendisi için çok güzel bir sonuç almıştı. Bizim de ilk maçtaki bu 2-2'lik sonucu telafi etmemiz gerekiyordu. Panik yapmadan, kendi futbolumuzu oynayarak sonuca gitmek istedik ve bunda da başarılı olduk. Maçı iki takım da kazanabilirdi. Penaltıdan bulduğumuz 3. gol ve rakibin
gördüğü kırmızı kart, bizim lehimize oldu. O andan itibaren de maçın sonucu ortaya çıktı" dedi.
Galatasaray takım Arda Turan, OFK Belgrad karşısında iyi oynadıklarını düşündüğünü ifade ederek, "Sahada ne yapmak istediğini bilen bir takım vardı. Aslında ilk maçta daha iyi oynamıştık, ama skor gelince her şey farklı oluyor. Burada saha şartları zordu. Çok sıcak bir hava vardı ve çimler de uzundu. Bize yakışan futbolu oynayıp, gereken skoru aldık. Evimize huzurlu dönüyoruz. Artık lige bakacağız. Bugün lige hazır bir Galatasaray görüntüsü verdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Arda, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin kendilerinde baskı yaratıp yaratmadığı yönündeki bir soru üzerine, "Biz kendi işimize bakmakla yükümüyüz, ama ben her Türk takımının Avrupa'da başarılı olmasını isterim. Onların adına üzüldüm. Umarım UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olurlar. Bir Türk takımı elendiği için üzüldük açıkçası" açıklamasında bulundu.
OFK Belgrad Takımı Teknik Direktörü Dejan Djurdjevic, Galatasaray'a 5-1 yenilmelerine rağmen oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu belirtirken, verilen penaltı kararının da hatalı olduğunu savundu. Djurdjevic, "Bu maç, bizim için çok büyük tecrübe olacaktır. Mücadelemizden memnunumuz. Ancak verilen kırmızı kart ve çalınan penaltı maçın kırılma anı oldu. Televizyondan izlediğimizde, kararın hatalı olduğunu gördük" dedi.
Sırp futbolcu Nikola Simic de yaptığı açıklamada, kırmızı kart ve penaltının olmaması halinde, sonucun daha farklı olabileceğine inandığını söyledi.