Adidas İstanbul Cup'ın Basın Toplantısı Yapıldı

2010 FIBA Dünya Şampiyonası öncesinde Basketbol A Milli Takımı'nın katılacağı ciddi turnuvalardan olan adidas İstanbul Cup'ın basın toplantısı bugün Polat İstanbul Hotel'de gerçekleşti.

Polat İstanbul Hotel Balo Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı İmran Işıldar, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene ve adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Haluk Özmutlu katıldı.
Basın toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, "Dünyada en büyük 3. spor organizasyonu olan Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Ve bu şampiyona için çok az bir süre kaldı. Bizim de hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu hazırlıklar kapsamında adidas İstanbul Cup'ı düzenliyoruz. Böylece hem takımımız Dünya Şampiyonası öncesinde kendi durumlarını gözlemleyebilecek hem de Dünya Şampiyonası'nın finalinin oynanacağı Sinan Erdem Spor
Salonu'nun eksikliklerini tespit edeceğiz" dedi.
Emir Preldzic'in Türk vatandaşlığı konusunda gelen bir soruya ise Özsoy, "Biz FIBA'nın onayını beklerken Türk vatandaşlığı işlemlerine de başladık. FIBA Genel Sekreterliği önce yeşil ışık yaktı ama sonra çeşitli olaylara ve olurlara bağlamaya çalışıyor. Dolayısıyla bu konuda FIBA'dan gelen herhangi bir şey yok. Gelse bile bu dakikadan sonra mevcut kadro ile yola devam edeceğiz. Kadroya oyuncunun dahil edilmesi söz konusu değil" diye cevap verdi.
adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Haluk Özmutlu da yıllardır Basketbol Federasyonu ile yaptıkları iş birliklerini adidas İstanbul Cup ile pekiştirmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu turnuva bizim için bir ilk. Umarım bundan sonra davamı da gelecek. Devamının gelmesi için Dünya Şampiyonası gibi bir turnuvanın öncesi olması gerekmiyor. Bu turnuvaya ismimizi verdiğimiz için de ayrıca gurur duyuyoruz" diye konuştu.
A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene ise, yaklaşık olarak 1 aydır hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirerek, "En son İtalya'da bir kamp dönemi geçirdik. Bu kamp sayesinde hem mental hem de fiziksel olarak Dünya Şampiyonası'na hazırlandık. Çok da yararlı bir kamp dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Sezonun bitmesiyle çalışmalara ara veren sporcularımızın eksikliklerini gidermek anlamında aşama kat ettik. Yaklaşık 5 yıldır aynı kadro ile oynayan takımımızın birbirine alışma konusunda zorluk
çekmeyeceğini biliyoruz. İstanbul Cup ile de yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Basın toplantısı sonrasında A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay İHA mikrofonlarına yaptığı özel açıklamada, adidas İstanbul Cup'da Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek çok önemli 3 takımla karşılaşacaklarını ifade ederek, "26 gündür hazırlıklarımız devam ediyor. Bu hazırlıklar kapsamında da adidas İstanbul Cup'da çok önemli 3 takımla mücadele edeceğiz. Bunlar Asya Şampiyonu İran, son Avrupa 2'si Sırbistan ve Yeni Zelanda. Bu turnuvadan sonra Almanya'da bir organizasyona katılacağız. Daha sonra
Ankara'da yapılacak olan Efes Cup'ta yer alarak Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını tamamlayacağız. Şuanda ki tamımızın durumu bizleri sevindiriyor. Hazırlıklarımız tam gaz devam ediyor ve bu hazırlıklar devam ederken de herhangi bir sakatlıkla karşılaşmadık" dedi.
6-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan adidas İstanbul Cup'da A Milli Takım'ın yanı sıra Yeni Zelanda, İran ve Sırbistan mücadele edecek. Bu hazırlık turnuvası ile birlikte 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için inşa edilen Sinan Erdem Spor Salonu da kapılarını ilk kez bir uluslararası turnuvaya açmış olacak.
(EMR-ERS-ERS-S)