Uefa B Antrenör Lisans Güncelleme Kursları Sapanca'da Devam Ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açılan UEFA B Antrenör lisans güncelleme kursu Sakarya'nın Sapanca ilçesinde devam ediyor.

Kurs Direktörü Tuna Güneysu yaptığı açıklamada, "Kurs eğitmenlerimiz Muammer Birdal, Taygun Erdem ile beraber üç haftadır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra iki kursumuz daha var. Kursların her biri Pazartesi gününden Cuma gününe beş günlük bir süreci kapsıyor. Sakarya, Samsun, Kayseri, İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin beş ayrı şehrinde bu kurslar düzenleniyor. Sakarya'daki kurslar ise Ramazan ayında verilecek 1 aylık bir aranın ardından devam edecek. Yaz aylarında sıcaklığı daha az
olan bölgelerde kışın ise İzmir ve Antalya bölgeleri ağırlıklı olarak kurslarımızı düzenliyoruz. Şuan kurslarımıza devam ettiğimiz Sapanca'da bilindiği gibi daha öncede yine futbol federasyonu tarafından futbol köyleri açılmıştı burası çok güzel bir yer bizde kurslarımız için Sapanca'yı seçtik.
Eğitimlerimiz Sapanca'da bulunan Kırkpınarspor sahasında teorinin yanı sıra özellikle pratiğe dayalı olarak devam ediyor.24 kişilik guruplar halinde sürdüğümüz kurslarımızla 2014 yılına kadar tüm Türkiye'de UEFA B güncelleme çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
Kursların Sakarya için önemine de değinen Güneysu, "Bu kursların Sakarya'da yapılması hem Sakarya'nın tanıtımı için oldukça önemli. Bize buradaki çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Kırkpınarspor kulübüne, Sakarya Üniversitesi Uygulama oteli yönetimine ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Sakarya şubesi Başkanı Tamer İlaçan'a çok teşekkür ederim" diye konuştu.