Tff 3. Lig

TFF 3. Lig 1. Grup takımlarından Malatyaspor'da takımın yardımcı antrenörü Faruk Akçınar, ilk etap kamp çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Teknik Direktör Mustafa Taşar'ın güncelleme için İstanbul'da bulunması nedeniyle takımın başında çalışmalara çıkan Akçınar, "Birinci etap kamp çalışmamız en iyi şekilde devam ediyor. Çalışmalarımızda genel olarak futbolcularımızı aynı seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Genç futbolcularımızı ikinci etap kamp çalışmalarına hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Genel anlamda bir sıkıntımız yok" dedi.
Ligin kolay geçmeyeceğini kaydeden Akçınar, "Yeni bir statü oluştu. İlk başta sıkıntı gibi görünmese bile bizim gibi malum durumları olan takımlar için ilk etapta sıkıntı oluşturabilir. Ancak yıllardır bu sporcu grubuyla çalışmamız bizim için bir avantaj. Sporcularımız yıllardır hep bir aradalar. Fiziksel anlamda futbolcularımızı iyi duruma getirmeye çalışıyoruz. İkinci etapta da taktiksel açıdan çalışmalar yapacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz" diye konuştu.
Akçınar, alt yapıdan alınan futbolcuların da ilk etap kamp çalışmasında denendiğini ifade ederek, "Alt yapıdan katılan futbolculara ekip olarak yabancı değiliz. O futbolcularda takıma uyum sağlamaya çalışıyorlar. Genel itibariyle şuan için iyi. Ama ikinci etap kamp çalışmasına ideal kadromuzla gideceğiz" şeklinde konuştu.
(FD-ERS-ERS-S)