OFK Belgrad Galatasaray UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı yarın oynanacak

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında OFK Belgrad'a konuk oluyor. OFK Belgrad Galatasaray karşısında aldığı 2-22lik sonuçla avantajlı skor ile maça başlayacak. OFK Belgrad Galatasaray Avrupa Ligi mücadelesi yarın akşam saat: 18:00'da başlayacak. Galatasaray OFK Belgrad mücadelesini buradan takip edebilirsiniz.

Sırp futbolu denilince akla Partizan ya da Kızılyıldız geliyor. Bu iki takımda en yüksek ücret alan oyuncuların yıllık geliri 400 bin euro. OFK Belgrad ise futbolcu yetiştirip, geçimini buradan sağlamaya çalışan bir ekip. Ancak kulübün mali durumu hiç de iç açıcı değil. Belgrad’daki kulüp binası ve antrenman tesisleri, Türkiye’de 3. Lig takımlarının bile sahip olduğu olanakların çok gerisinde.
1911 yılında kurulan kulübün kendine ait tesisleri bulunmuyor, belediyeye ait basit bir mekanda hayatını sürdürüyor. Takımın kamp yaptığı yer ise, stada 130 kilometre uzakta. Teknik Direktör Dejan Durdevic, İstanbul’daki rövanştan bu yana takımı kampa almış. Bu arada maç için rekor bir prim belirlemişler: 500 euro. İşte bu rakam bile iki takım arasındaki gelir farkını yansıtıyor.

Zemin iyi, stat dökülüyor
Omladinski Stadı’nın durumu ise yine berbat. 15 bin kapasiteli stadı görünce, geçen yıl sarı-kırmızılı takımın karşılaştığı Tobol, bir Avrupa devi gibi geliyor. Seyirci baskısının hiç olmadığı bir kulüp. Taraftar sayılarının futbolcu ailelerinden ibaret olduğu söyleniyor. Bu arada Galatasaray’ı merak edenlerin maça geleceği belirtiliyor.
Az sayıdaki taraftarlar da internette sayılarını arttırmak için harekete geçti. Ama yarın akşam burada kesinlikle bir seyirci baskısının olmayacağı söylenebilir.
Bir diğer sevindirici olay ise sahanın çimleri. Başkan Adnan Polat’ın bile zeminle ilgili sıkıntısını dile getirdiği düşünülürse, bu anlamda kaygı duyacak herhangi bir kötü durumun olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Çimlerin boyu biraz uzun ve bugün onlar da kesilecek.

Mecburen saat değişti
OFK Belgrad’ın Galatasaray’ı ağırlayacağı Omladinski Stadı’nın ışıklandırma sisteminin olmaması Sırp yetkilileri çaresiz bıraktı. Maçın uzama olasılığını düşünerek saatin daha geriye alınmasını talep eden OFK’ya UEFA olumlu yanıt verdi. Bu nedenle yarınki karşılaşmanın TSİ 18.30’da değil, 18.00’de başlayacağı açıklandı.