Fenerbahçe avantajlı başladı ama Young Boys açık vermedi

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile İsviçre temsilcisi Young Boys, rövanş maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynananan mücadeleyi Young Boys 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'na kalan taraf oldu.

Hazırlık maçlarından bu yana olumlu sinyaller vermeyen Fenerbahçe bu sonucun ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Young Boys'a Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda turu getiren golü 40. dakikada Henri Bienvenu kaydetti.

Bu arada maçın 53. dakikasında Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch ikinci sarı karttan, kırmızı kart görererek oyun dışında kaldı.

İLHAN İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Young Boys ile yaptığı deplasmandaki ilk maç öncesindeki son antrenmanda sol ayak bileğinden sakatlanan İlhan, rövanş mücadelesine yetiştirilerek takımdaki yerini aldı.

Ayak bileğinde bağ kopuğu oluşan İlhan, tedavisinin ardından son çalışmalarda yer alarak, Young Boys karşısındaki önemli mücadelede takımını yalnız bırakmadı.

Tedavi ve rehabilitasyon döneminin ardından bir süredir takımla çalışan Gökhan Gönül, İsviçre ekibi karşısında yedekler arasında yer buldu.
Deplasmandaki ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan Önder, İlhan takıma dönünce yedek kaldı.

DİA İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe'nin yeni sezon için yaptığı transferlerde son olarak kadrosuna kattığı Issiar Dia, sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıktı.
Young Boys karşısında Bern'deki ilk maçta yedek kalan Dia, kırmızı kart cezası nedeniyle bu akşam forma giyemeyen Kazım'ın yerine orta alanın sağında görev aldı.

Dia'nın yanı sıra yeni sezon için kadroya dahil olan İlhan ve Stoch, rövanş mücadelesinde yedekler arasında bulunan Caner, Kadıköy'de ilk kez taraftarın karşısına çıktılar.

Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Kazım'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Lugano ve Mehmet Topuz ile Güiza, Özer, Uğur maç kadrosunda yer almadı.

Yedek kaleci olarak ilk maçtaki gibi Mert kadroya alınırken, Volkan Babacan kadronun dışında kaldı. Takımın genç isimleri Okan, Gökay, Hasan ve Berk de kadroda bulunmadı.

FENERBAHÇE AVANTAJLI BAŞLADI AMA...


Rövanş maçına, ilk maçta aldığı 2-2'lik skorun avantajıyla çıkan Fenerbahçe maça rahat başladı. Young Boys kalesine gitmekte pek fazla istekli olmayan temsilcimiz kalesinde ise tehlikeli anlar yaşadı.

Young Boys kazanmak için çıktığı maçın ilk yarısında çok atakla Fenerbahçe kalesine gelerek gol aradı. Savunma ve kaleci Volkan Demirel bu pozisyonlarda kalesini gole kapatmayı başardı. Fakat 40. dakikada savunmanın bir anlık hatasında Henri Bienvenu, Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bienvenu bomboş durumda topu Volkan'ın sağından ağlara göndererek İsviçre temsilcisi 1-0 öne geçirdi.

BERABERLİK ŞANSI SONUÇSUZ KALDI


İlk düdükten itibaren pozisyon bulmakta zorlanan Fenerbahçe yediği bu şok golden sonra Young Boys kalesine yüklenmeye başladı. İlk yarının son dakikasında Dia rakip ceza sahası içinde topla buluştu. Kaleci ile karşı karşıya Dia şutunu çekmek isterken topa düzgün vuramayınca beraberlik şansı sonuçsuz kaldı. Maçtaki en net gol şansında Fenerbahçe aradığı golü bulamayınca ilk 45 dakikada Young Boys'un tek farklı üstünlüğüyle tamamlandı.

KOCAMAN DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI


İkinci yarı başlarken 1-0 geride olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman skoru değiştirmek adına iki hamle yaptı. Kocaman, ikinci 45 dakikanın hemen başında kaptan Alex ve savunmanın sağ kanadında görev yapan Bekir İrtegün'ü kenara aldı. Bu oyuncuların yerine oyuna Selçuk Şahin ve Gökhan Gönül girdi. Bu değişikliklerin ardından Emre Belözoğlu, Alex'in yerinde oynarken; Gökhan'da sağ bekte mücadele etti.

Oyuncu değişiklikleriyle ikinci yarıya başlayan Fenerbahçe beraberlik golünü bulmak için Young Boys kalesine daha çok yüklenmeye başladı. Özellikle kanatları kullanarak gelen temsilcimiz ceza sahası içinde bitirici vuruşu yapmakta zorlandı.

İLK MAÇTA KAZIM İKİNCİ MAÇTA STOCH

Fenerbahçe beraberlik golünü ararken maçın 53. dakikasında 10 kişi kaldı. Bu dakikada Miroslav Stoch topla birlikte ceza sahasına girdi. Rakibinin müdahalesi sonucu yerde kalan Slovak futbolcu, Rus hakem Aleksei Nikolaev tarafından kendisini yere attığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Stoch ilk sarı kartını 36. dakikada yaptığı faul sonrasında görmüştü.

İsviçre'de oynanan ilk maçta ise Kazım Kazım kırmızı kart görerek, Fenerbahçe'yi 10 kişi bırakmıştı.

YOUNG BOYS AÇIK VERMİYOR

Stoch'un kırmızı kartının ardından maça 10 kişi devam eden Fenerbahçe rakip ceza sahasına topu taşımakta oldukça zorlandı. Bu dakikalarda yeni transfer Dia topla birlikte süratini kullanarak ceza sahasına yaklaşmak istese de; Young Boys defansı çok adamla savunma yaptığı için Dia'nın pek fazla tehlike yaratmasına izin vermediler.

Orta sahada görev yapan Selçuk ve Baroni ise topla buluştuklarından oyunu açmak adına pek fazla olumlu hareketler yapamadı. Andre Santos ve Gökhan Gönül ise kanatlardan sık sık ileri çıkarak ceza sahasına orta yapmaya çalıştılar.

SON 10 DAKİKADA DİA YOK, SEMİH VAR!

Turu geçmek için bir gol bulması gereken Fenerbahçe'de üçüncü oyuncu değişikliği 80. dakikada yapıldı. Aykut Kocaman mücadelenin son 10 dakikası için yeni transfer Issiar Dia'yı kenara alırken; yerine forvet oyuncusu olan Semih Şentürk'e görev verdi.

Semih oyuna girdiktan hemen sonra ceza sahası içinde Gökhan Gönül'ün yaptığı ortaya iyi yükselerek kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 92. dakikasında Semih kaleci ile karşı karşıya durumda golü atmayı başaramadı.

Mücadelenin geri kalan kısmında başka gol olmayınca temsilcimiz Fenerbahçe 1-0'lık mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'ne veda etmiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S.
Fenerbahçe Young Boys'a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Lig'nde katılamadan veda ediyor.
M.S.
Ve karşılaşma sona erdi.
94'
Ander Santos sol kanatta yerden içeriye Gökhan Ünal'ın önüne bıraktı. Gökhan'ı geçen top arka direkten dışarı çıktı.
93'
Tüm hatlarıyla rakip yarı sahada Fenerbahçe.
92'
Ceza sahası içinde Selçuk, Semih'in önüne bıraktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Semih'in vuruşunda top kaleci Wölfli'ye çarparak uzaklaştı.
90'
Karşılaşmada 4 dakika uzatma oynanacak.
89'
Emre hızlı hücuma çıkan C. Schneuwly'e arkadan faul yaptı ve sarı kartı gördü.
88'
Gökhan Gönül sağ kanattan içeriye ortalamak istedi. Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.
87'
Sarı lacivertli ekip gol yemeden bir gol bulursa bir üst tura çıkma hakkı kazanacak.
86'
Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe'nin tur umutları azalıyor.
85'
Ceza sahası içinde Degen kendini yere bıraktı ve Rus hakemden sarı kartı gördü.
84'
Andre Santos bu dakikalarda yorgunluğunu iyiden iyiye belli etmeye beşladı. Santos'un koruduğu sol kanatta büyük boşluklar göze çarpıyor.
83'
Fenerbahçe kendi yarı sahasından hücuma çıkıyor.
83'
Gökhan Gönül sağ kanattan içeriye ortaladı. Semih şık bir kafa vuruşu ile topu kaleye gönderdi. Ancak top direğin dibinden dışarı çıktı.
82'
Dia'nın yerine Semih Şentürk oyunda.
80'
Selçuk ceza sahasının içinde Gökhan'ı topla buluşturmak istedi. Ancak Dudar topu uzaklaştırdı.
79'
Fenerbahçe'de Semih birazdan oyuna girecek.
78'
Young Boys takımında Lulic'in yerine C. Schneuwly oyuna girdi.
77'
Bilica rakibine yaptığı sert hareketin ardından sarı kart gördü.
76'
Fenerbahçe hücumda organize bir atak geliştirmekte zorlanıyor. Özellikle Gökhan ve Dia'nın uyumsuzluğu göze çarpıyor.
74'
Selçuk ceza sahası dışında Emre'den aldığı pasla şutunu çekti. Ancak top direğin oldukça yanından dışıarı çıktı.
73'
Degen ceza sahası dışından yerden sert bir şut çekti. Volkan yatarak topa sahip oldu.
72'
Hochstrasser, Dia'ya yaptığı hareketin ardından sarı kartla cezalandırıldı.
72'
Spycher sağ kanattan içeriye ortaladı. Volkan kalesinden çıkarak topa sahip oldu.
71'
İki takımın da birer oyuncu değiştirme hakkı kaldı. Fenerbahçe'de sonucu değiştirecek Semih, Deivid gibi futbolcular kale arkasında ısınıyor.
70'
Raimondi oyuna girdi. Doubai oyundan çıktı.
68'
Fenerbahçe takımı hızlı hücuma çıktı. Orta alanda Dia önündeki rakiplerini geçerek topu sağ kanada aktardı. Selçuk o bölgede tekrar Dia'ya bıraktı. Ancak Jemal o bölgede zamanında kademeye girerek topu kazanan isim oldu.
67'
Fenerbahçe'ye tur için 1 gol yetecek.
66'
Sağ kanatta Gökhan Ünal ceza sahaına girer girmez Baroni'ye bıraktı. Baroni arka direğe ortaladı.. Ancak o bölgede hiçbir Fenerbahçeli yok.
65'
Hochstrasser'in kullandığı korneri ön direkte İlhan karşıladı ve topu uzaklaştırdı.
64'
Dudar serbest vuruşu kullandı. Baraja çarpan top kornere çıktı.
63'
Degen sağ kanattan ceza sahası yayına kadar geldi. İlhan'ın müdehalesi ile yerde kaldı. Karar serbest vuruş. Tehlikeli bir nokta Fenerbahçe için.
62'
Costanzo oyundan alındı ve yerine Hochstrasser
60'
Emre ceza sahasının dışında topla buluştu. İki rakibini geçip ceza sahasına girdi. Sağ ayağıyla son anda topa dokundu. Ancak meşin yuvarlak kaleci Wölfli'de kaldı.
59'
Young Boys, F.Bahçe savunmasını hazırlıksız yakaladı. Costanzo ceza sahasına girmek üzereyken Gökhan Gönül topu uzaklaştıran isim oldu.
58'
Andre Santos barajın üzerinden vurdu. Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.
57'
Affolter Emre'ye sert bir hareket yap tı ve sarı kartı gördü. Serbest vuruş kullanacak F.Bahçe kaleye 25 metre mesafeden...
57'
Savunmanın arkasında topla buluşan Gökhan Ünal topu Dia'ya bıraktı. Dia ceza sahası dışındaki Emre'ye gönderdi. Emre topu ilk anda kontrol edemeyince Young Boys savunmasında Dudar topu uzaklaştırdı.
56' F
enerbahçe'nin işi bu dakikadan sonra zorlaştı. Umutlarımız Fenerbahçe'nin gol atması yönünde ancak sarı lacivertlilerin işi gerçekten çok zor.
55'
Stoch ceza sahası içinde rakibinin müdehalesi ile yerde kaldı. Ancak Rus hakem Stoch'un kendisini yere attığını düşünerek Stoch'a ikinci sarı karttan kırmızı kart çıkardı.
54'
Ve inanılmaz. Fenerbahçe 10 kişi!
53'
Dia sağ kanatta iki kişinin arasından geçip içeriye ortaladı. Gökhan Ünal yükseldi ancak vuramadı topa.
51'
Doubai sağ kanatta Degen ile paslaşarak ceza sahasına hareketlendi. Doubai sol ayağı ile sert bir şut çekti. Ancak top farklı şekilde dışarı çıktı.
50' Emre içeriye ortaladı. Kaleci yumruklayarak uzaklaştırdı. Dönen topu Bilica tamamlamak istedi. Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.
49'
Dia sağ kanatta Jemal'i geçti. Ancak faul ile durduruldu. Emre topun başında.
48'
Andre Santos'un kendisini yere bırakan Degen'e tepkisi var..
47'
Degen sağ kanattan ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Rus hakem oyunu devam ettirdi.
46'
İkinci yarıda Gökhan Gönül ve Selçuk oyunda. Alex ve Bekir oyun alanının kenarına alındı.
D.A
. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız.
D.A. Dileğimiz ikinci yarıda Fenerbahçe'nin gol veya goller bularak play-off turuna yükselmesi.
D.A. İleride Gökhan Ünal yanlız kalmasına rağmen iki kanada da koşular yaparak Alex'in önünü açmak istedi. Ancak ilk yarıda Fenerbahçe'nin planları tutmadı.
D.A. İlk yarıda F.Bahçe rakip kalede açıkça söylemek gerekirse çok etkili ve rakibi zorlayan pozisyonlar yakalayamadı.
D.A. Ve karşılaşmada ilk yarı sona erdi.
45' İlk yarıda 1 dakika uzatma oynanacak.
45' Andre Santos sol kanattan kale sahasına kadar ilerledi. İçeriye çevirmek yerine kaleye vurdu ve top yan ağlarda kaldı.
44' İlk yarının son dakikalarında Fenerbahçe rakip kalede gol arıyor.
43' Dia sağ çaprazdan içeriye girmek isterken 5 futbolcu birden önünü kapadı ve topu uzaklaştırdı.
42' Bakalım ilerleyen dakikalarda Fenerbahçe gol atmak için nasıl bir yol izleyecek.
41' Savunmanın bir anlık hatası ile kaleci ile karşı karşıya Henri Bienvenu kaleci Volkan'ın solundan topu filelere gönderdi.
40' Ve gol geldi. Fenerbahçe malesef golü kalesinde görüyor.
36'
Sol kanattan içeriye hareketlenen Stoch topu kaybetmek üzereyken kayarak topa sahip olmak istedi. Ancak müdehalesi Spycher'in baldırına isabet edince Slovak futbolcu sarı karı görüyor.
34' Bu dakikalarda Fenerbahçe'nin atacağı bir gol play off turu için çok önemli bir avantaj getirecektir.
33' Korner kullanıldı. Ceza sahasının dışına seken topu Affolter kaleye gönderdi. Ancak top auta çıktı.
32' Young Boys takımı çok tehlikeli geldi. Henri Bienvenu ve Degen etkili duvar pasları ile F.Bahçe ceza sahasına kadar girdi. Son olarak Degen çaprazdan şutunu çekti. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.
31' Korner paslaşarak kullanıldı. Lulic ceza sahası yayına kadar ilerledi. Sol ayağı ile şutunu çekti. Ancak etkisiz bir vuruş. Kale vuruşu Fenerbahçe'nin
30' Doubai sağ kanatta önünde seken topa sert bir vuruş yaptı. Volkan kapattı köşeye giden topu güçlükle kornere çeldi. Harikasın Volkan...
29' Bu dakikaya kadar iki takım da yüzde yüzlük bir gol pozisyonu yakalamış değil.
28' Baroni uzaklardan şansını denedi. Ancak kalenin üzerinden geçip tribünlere kadar gitti.
27' Fenerbahçe takımı çok fazla pas hatası yapıyor. Özellikle hücuma çıkarken yapılan pas hataları rakibin hızlı hücum şansı yakalamasını sağlıyor.
26' Young Boys takımı kendi yarı sahasında top çeviriyor.
25' Jemal sağ kanatta Dia'yı arkadan çekince sarı kart ile cezalandırıldı.
25' Costanzo dönen topu önüne aldı. Şutunu çekti. Kalede Volkan topu iki hamlede kontrol etti.
24' Doubai ceza sahasında topa hareketlendi. Ancak Alex topu uzaklaştıran isim oldu.
23' Costanzo sağ kanattan korner kullanacak. Ceza sahasının içi kalabalık.
21' Korner kullanıldı. Spycher ceza sahasına topa yükselirken İlhan'a faul yaptı. Serbest vuruş Fenerbahçe'nin
20' Lulic sağ kanattan içeriye girdi. Kale sahasına kadar ilerleyen Lulic'in karşısına Bilica çıktı ve top kornere çıktı.
19' Sağ kanattan Bekir'e uzun bir pas atıldı. Ancak top çok hızlı. Yetişemedi Bekir.
18' Ve karşılaşmanın ilk sarı kartı Bekir'e çıktı.
17' Alex serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına yapılan ortada Dudar kafa ile uzaklaştırdı.
16' F.Bahçe takımı organize geldi. Dia sağ kanatta rakibinin müdehalesi ile yerde kaldı. Serbest vuruş sarı lacivertlilerin
15' Alex savunmanın arkasına Gökhan Ünal'ı kaçırdı. Ancak top çok hızlı. Wölfli'de kaldı top.
14' Bienvenu sağ kanattan ortaladı. Arka direkte Bekir savunmayı rahatlatan vuruşu yaparak topu uzaklaştırdı.
13' Young Boys Fenerbahçe yarı sahasının hemen başından serbest vuruş kullanacak. Spycher'e Emre faul yapmıştı.
11' Sağ kanattan yapılan ortaya arka direkte Degen hareketlendi. Degen topu İlhan'ın sağına çekip şutunu çekti. Ancak top Volkan'ın kontrolünde dışarı çıktı.
10' Young Boys takımı organize şekilde hücuma çıkıyor ve Fenerbahçe savunmasını zor durumda bırakıyor.
9' Bekir sağdan ileriye çıkmak istedi. Costanzo'nun elle müdehalesi sonrası çift vuruş Fenerbahçe'nin
8' Costanzo içeriye ortaladı. Kaleci Volkan yumruklayarak uzaklaştırdı topu.
7' Young Boys takımı sağ kanattan korner kullanacak. Topun başındaki isim Costanzo
6' Bienvenu sağ kanatta topu kontrol etti. Karşısına İlhan'ı aldı. İlhan rakibinin önünü iyi kapattı ve topun dışarı çıkmasını sağladı.
5' Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde Gökhan Ünal topla buluştu. Dışarıya Emre'nin önüne bıraktı. Emre gelişine sert vurmak istedi. Ancak vuruş etkili değil. Kale vuruşu Young Boys'un...
4' Dia'nın şık hareketleri Fenerbahçe tribünlerini maçın başı olmasına rağmen hareketlendirdi.
3' Dia sağ çizgiden önündeki rakibini çok şık geçti. Çizgiye kadar indi ancak topun kontrolünü kaybetti ve dışarı çıktı.
1' Ve karşılaşma başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz.

İLK 11'LER!

FENERBAHÇE
: Volkan Demirel, Bekir, Bilica, İlhan, Santos, Emre, Baroni, Stoch, Issiar Dia, Alex, Gökhan Ünal
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

YOUNG BOYS: Wölfli, Dudar, Sutter, Costanzo, Doubai, Bienvenu, Spycher, Lulic, Affolter, Degen, Jemal
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Petrovic

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Aleksei Nikolaev (Rusya Federasyonu)
SAAT: 21.15
YAYIN: D Smart