Hiddink: 'Türk Takımlarının Turu Geçeceklerini Umuyorum'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, İstanbul'a geldi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, İstanbul'a geldi. Hiddink, Türk takımlarının Avrupa kupalarında turu geçeceklerini umduğunu belirtirken, Beşiktaş'ın yaptığı Quaresma ve Guti transferleri konusunda yorum yapmaktan kaçındı.
THY'ye ait uçakla Amsterdam'dan gelen Hiddink'i, Atatürk Havalimanı'nda A Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin karşıladı. Hiddink'in pasaport kontrolü sırasında vizesinin bittiğinin belirlenmesi üzerine kendisine Atatürk Havalimanı'ndan vize alındı.
İstanbul'daki ilk gününde bu akşam Fenerbahçe'nin Young Boys ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasını izleyecek Hollandalı teknik adam, yarın akşam oynanacak Beşiktaş-Viktoria Plzen UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ikinci maçı ile 7 Ağustos'ta yapılacak Bursaspor-Trabzonspor TFF Süper Kupa mücadelesini seyredecek.
Guus Hiddink, A Milli Takım teknik ekibi ile yapacağı toplantılar sonrasında 6 Ağustos Cuma günü milli takımın Romanya ile yapacağı özel maçın aday kadrosunu açıklayacak.

"TÜRK TAKIMLARININ TURU GEÇECEKLERİNİ UMUYORUM"
Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hiddink, Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki performanslarını değerlendirdi. Hiddink, Türk takımlarının ilk maçlarda iyi sonuçlar aldığını belirterek: "Türk takımları ilk maçlarda iyi sonuçlar aldılar, bugün ve yarınki maçlarda turu geçeceklerini umuyorum, bunun Türk futbolu açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Türkiye'deki genç oyuncuların Avrupa'da tecrübe kazanması açısından önemlidir. Türk takımları büyük takımlardır ve
Avrupa'ya aittirler" dedi.

"BU HAFTA SONU MİLLİ TAKIM KADROSU BELLİ OLACAK"
Deneyimli teknik adam, bu hafta sonu A Milli Takım aday kadrosunu açıklayacağını ifade ederek. "Bu hafta sonu milli takım kadrosu belli olacak. İyi bir rakip olan Polonya ile oynayacağız. Çok önemli bir maç değil, önemli maçlara Eylül'den itibaren başlayacağız ama oyuncuları bir araya getirme açısından güzel. Ayrıca ABD'de çok iyi bir tecrübe kazandık" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE OLMALIDIR"
Hollandalı teknik adam, bir basın mensubunun Türkiye'nin Güney Afrika'da yapılan Dünya Kupası finallerinde olması durumunda neler yapabileceği sorusuna, "Geçmiş hakkında konuşmanın bir önemi yoktur. Eğer kendim hakkında bir örnek verecek olursam, Rusya'nın başındayken elemeleri sadece 1 golle kaçırdık ve orada olsaydım diye düşünüyordum. Ancak orada değildim. Türkiye orada değildi. Gerçekler bunlardır ve ben son derece gerçekçi olmayı severim. Düzelmek ve yeniden kazanmak için çok çalışmalıyız. Türk
futbolu Avrupa'nın zirvesinde olmalıdır" şeklinde cevap verdi.

QUARESMA VE GUTİ TRANSFERLERİ
Beşiktaş'ın yaptığı Quaresma ve Guti transferleri konusunda fikri sorulan Hiddink , "Oyuncular hakkında kişisel olarak konuşmam ve kulüplerin strateji ve felsefeleri hakkında yorumda bulunmam" açıklamasında bulundu.

YENİ SEZON DEĞERLENDİRMESİ
Guus Hiddink, yeni sezon için ise son derece çekişmeli maçlar izlemeyi, genç oyuncuların daha fazla forma şansı bulmasını umduğunu, çünkü bunun milli takımın geleceği açısından iyi olacağını söyledi.