İspanya-litvanya Maçının Ardından

2010 FIBA Dünya Şampiyonası kapsamında oynananan 3. Maçlar sonucunda İspanya Litvanyaya 73 - 76 kaybetti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İspanya Antrenörü Scariolo Sergio, oyun olarak iyi oynadıklarını ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını belirterek, "Aslında oyuna güzel bir başlangıç yapmıştık, ilk devreyi de önde bitirdik fakat oyuncularım ritimlerini kaybetti ve toparlanamadılar. Değişik savunmalar denedik ama Litvanyalı oyuncuları durdurmayı başaramadık, çok üzgünüz" diye konuştu.
İspanyol oyuncu Rudy Fernandes de "Çok zor bir oyun oldu diyebilirim, ilk yarı kontrol bizdeydi, fakat 3. periyottan sonra oyundan düştük ve Litvanya'yı durduramadık" diye konuştu.
Litvanya Antrenörü Kemzura Kestutis ise "Kendi adımıza çok güzel bir maçtı diyebilirim. Oyuncularımla gurur duyuyorum, mükemmel bir mücadele örneği gösterdiler. İspanya gibi bir takımı yenmek guru ve onur duyulması gereken bir olay. Onları da mücadelelerinden dolayı kutluyorum" dedi.
İspanya gibi güçlü bir takımı devirdikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Litvanya Milli Takımı Oyuncu Pocius Martynas, "Çok Mutluyum. İspanya çok büyük ve önemli oyunculara sahip bir takım, onları yenmiş olmak çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.