İspanya-yeni Zelanda Maçının Ardından

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda ikinci günün son maçında İspanya, Yeni Zelanda'yı 101-84 yendi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya maçın başından itibaren üstün bir oyun sergiledi. Gasolu bir türlü durduramayan Yeni Zelenda savunması toparlanmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Son periyoda kadar pes etmeyen Yeni Zelenda ne kadar çabaladıysa da İspanya rakibinin farkı azaltmasına izin vermedi. Son periyotta da farkı açan İspanya son 3 dakikasına 95-70 önde girdiği müsabakayı 101-84 galip tamamladı.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda ilk galibiyetini Yeni Zelanda karşısında alan İspanya'nın Antrenörü Sergio Scariolo, başarılı bir oyun ortaya koyduklarını, savunma ve hücumda topu kontrol etmeyi başardıklarını söyledi. Yeni Zelanda takımını savunmanın zor olduğunu kaydeden Scariolo, "Ancak durumu toparladık. Düne göre daha iyi performans gösterdiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.
Scariolo, bir sonraki rakipleri Litvanya'nın güçlü bir ekip olduğunu belirterek, çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
İspanyol oyuncu Raul Lopez, oyunda kendilerini kanıtladıklarını, Yeni Zelanda'nın iyi savunma yaptığını ve çok çabaladığını belirterek, "Oyun olarak ilerlediğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.
Yeni Zelanda Antrenörü Nenad Vucinic de yaptığı açıklamada, İspanya'nın hak ederek bir galibiyet aldığını ifade ederek, "Dünkü Litvanya oyunundan sonra oyun yaklaşımı açısından gelişim sağladık. Oyuncularım iyiydi ama daha akıllıca oynayabilirdik. İçeriye girmekte zorlandık" diye konuştu.