Hasan Polat Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve eski Trabzon milletvekili Hasan Polat son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, eksi TFF Başkanı Haluk Ulusoy, Hasan Polat'ın yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, babasının arkadaşı olduğunu ve kendisine 'Hasan Amca' diye hitap ettiğini söyleyerek, "Çok yönlü, çok iyi bir insandı. İyi bir futbolcu, iyi bir siyasetçiydi. Trabzon'a çok faydaları oldu. Çok zor bir dönemde Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı. Sporumuza çok şey kattı. Hasan Polat, hepimize örnek olmuştur. Çok üzgünüz. Allah geride kalanlara sabır versin" dedi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener, Hasan Polat'ın futbola çok önemli katkılar yaptığını ifade ederek, "Zor bir dönemde başkanlık yaptı. Kaybından büyük üzüntü yaşadık. Nur içinde yatsın" diye konuştu.
1919'da Trabzon'da doğan Polat, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Harp Okulu takımları ile Milli Takım'da forma giydi. 1957-60 arasında Trabzon milletvekilliği görevinde de bulunan Hasan Polat, 1964-65 arasında da Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığı'nı üstlendi.