Fenerbahçe Manisaspor'u rahat devirdi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Manisaspor'u 4-2 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin Senegalli oyuncusu Mamadou Niang Fenerbahçe formasıyla ilk gollerini kaydetti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman hata golüyle öne geçtiklerini belirterek, "Hata golüyle öne geçmek bizim için en güzel senaryolardan biriydi. 1-0'dan sonra oyunu ilerletemedik. Topu fazla tutamadık. İlk yarı iki takımın birbirini yoklamasıyla geçti. İkinci yarı rakip golle başlaması ve arkasından gelen baskılı oyunu maçı Manisaspor'a doğru götürüyordu. Sonrasında bizim bulduğumuz golden sonra oyuncularımın istekliydi. Bizim için ağır bir maçtı. Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligine veda ettik. Sonrasında bu maça konsantre olmak zor oldu. Böyle bir dönemde maçı kazanmak çok önemliydi. Fakat fazla pozisyon verdik. Bunun üzerinde çalışarak düzelteceğiz" dedi.

Genç oyuncu Okan'ın performansından memnun kaldığını söyleyen Kocaman, "Çok başarılıydı. Kendisi çok yetenekliydi. Bu yeteneklerini ortaya koydu. Fenerbahçe formasıyla yeteneklerini ortaya koymak zordur. Okan'ın iyi performansını hep birlikte konuşacağız. Sonra onu aşağı çekeceğiz. Okan'ın yolu açık olsun. Umarım ciddi şekilde çalışmayı ve disiplinli yaşamayı öğrenir. Yolu açık olsun. 2 aydır beraber çalışıyoruz. Okan bu ağrılının bundan sonra farkına varacaktır. Verdiğim kararda Gökhan Gönül yoktu. Takımızın en önemli gücü yoksa kurguyu bozmayalım oranın bir oyuncusu devam etsin hataları bizim sevapları onun olsun diye düşündük" diye konuştu.

Bir gazetecinin Cristian Baroni için ısrarı sorulması üzerine Kocaman, "Crisitan'daki yaylım ateşi ne kadar daha devam edecek. Cristian normal ve son derce özverili bir oyuncu. Hatalarını onarmada onun kadar iyisi yok. Takımın en güvendiğim oyuncularından biri. Topun arkasına da geçiyor. Sadece ona değil takım olarak fedakarlık yapan her oyuncunun arkasında duracağız" yorumunu yaptı. Takımın savunmasının genel olarak iyi olmadığını kaydeden Aykut Kocaman, "Lugano çok geç başladı. Çok tecrübeli bir oyuncu. Bilica da sezon başından beri bizimle beraber. Ancak formlarının çok yüksek olduğun söylemek çok doğru olmayabilir. Sadece defans olarak görmemek lazım. Bu maçta özellikle hem kenarda oynayan hem de orta sahada oynayan arkadaşlar çok fazla pas hatası yaptı. Takım savunmamız genel olarak çok iyi değildi" değerlendirmesinde bulundu.

Aykut Kocaman seyircisiz maçın kendileri için zevkli olmadığını ifade ederek, "Maçın ne tadı ne tuzu vardı. Seyircisiz oynadığımız iki maçı kayıpsız atlatmak büyük bir şans oldu. Seyirci bu takımın en büyük gücü. Onların o uğultusu, takımı itmeye çalışan sevinci, Fenerbahçe'nin rengidir. Sahada kapatma eylemlerin dışında olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.
Kazım ve Guiza konusunda hala bir gelişmenin olmadığını anlatan Kocaman, "Kendilerine kulüp bulmaları söylenmişti. Olmadığını varsayarsak kulübün oyuncularıdır. Kulübün menfaatlerinin neler olabileceğini düşünüyorum. Bir transfer olma ihtimali yüksek. Bu oyuncunun yabancı olması ihtimaller dahilindedir" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun "Sportif Direktörlüğü ve teknik direktörlüğü beraber yürütüyorsunuz. Ayrı olsa daha iyi olmaz mıydı?" şeklinde soru üzerine Kocaman, "Mutlaka olacak. Doğal ve doğru olan sportif direktörün olması" diye yanıtladı. Sarı-lacivertli savunma oyuncusu Lugano zor bir hafta geçirdiklerini anlatarak, "Moralmen düşük vaziyetteydik. Bu maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Maçı kazanmak çok önemliydi. Ligde asılmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hatlar yapıyoruz. Bu hatalardan ders alarak düzeltmemiz gerekiyor. Fiziksel olarak iyi durumdayız. Şampiyonluk istiyorsak hatalarımızı en aza indirmeliyiz" dedi.

PAOK maçında Müslimoviç'e düşürmesi gerektiği yönünde bir soruya Lugano, "Doğruyu söylemek gerekirse düşürmem gerekiyordu. Bir hamle yaparak onu düşürmeliydim. Sonrasında kırmızı kartla oyun dışına çıkmalıydım. Şimdi olsa o hareketi yapardım. Fakat geriye dönemiyoruz. Avrupa Ligi'nden elendik" cevabını verdi. Dünya Kupası sonrasında transfer teklifi alıp almadığı sorusuna ise Lugano, "Evet bir çok teklif aldım" dedi.

Fenerbahçe'de bugün 2 gol atan Mamadou Niang PAOK maçında yaşanan hayal kırıklığını telafi etmek istediklerini belirterek, "Özellikle psikolojik olarak bu maça hazırlanmak çok kolay olmadı. Ama teknik direktörümüz gerekenleri bizlere anlattı. Onun söylediklerini yerine getirdik. Karşılaşmayı kazandık ve son derece mutluyuz. İlk yarıya o kadar iyi başlamadık. Rakibimizin beraberlik golü ardından saha içinde iyi organize olarak 2 gol bulduk. Bu akşam için alınan 3 puan her şeyden önemliydi" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye alışmaya çalıştığını anlatan Niang, "Defansta oynayan arkadaşlar çok sert müdahale ediyor. Ben 5 sene Fransa'da oynadım. Buraya alışmam belki zaman alacak ama buraya ilerleyen haftalarda alışacağım. Taraftar için gereken mücadeleyi yaparsam her şey daha kolay olacak" diye konuştu.

KUTLU: "MAÇTA GOL POZİSYONLARINI SONUÇLANDIRAMADIK VE GERİDE BASİT HATALAR YAPTIK"
Manisaspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu maça kazanmak için geldiklerini söyleyerek, "Maça bakıldığında bizim için rahat geçmeliydi. Çünkü yorgun ve moralmen düşmüş bir Fenerbahçe vardı. Maçta gol pozisyonlarını sonuçlandıramadık ve geride basit hatalar yaptık. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Fenerbahçe bulduğu pozisyonları affetmedi ve cezayı ağır kesti. Mücadelede seyirci olsaydı belki rakibi strese sokabilirdi. Bugün biz kendi kendimize yenildik. Fenerbahçe'ye karşı bu kadar pozisyon bulup atamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.

Manisasporlu oyuncu Bekir Yılmaz iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, "Fenerbahçe'nin yorgun ve moral olarak iyi olmadığını biliyorduk. İyi sonuç almak istiyorduk. Fakat şanssız bir gol yedik. İkinci yarı durumu eşitledik. Sonrasında yaptığımız basit hatalardan dolayı golleri kalemizde gördük. Ama ben takımımızdan umutluyum. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti. Manisasporlu diğer oyuncu Yiğit İsmail Gökoğlan ise maça iyi hazırlandıklarını kaydederek, "İki haftadır mağlubuz. Buraya galibiyet için gelmiştik. Fakat sonuçta yine mağlup olduk. Milli maç nedeniyle lige verilen bir ara olacak. Bu arayı iyi değerlendirerek toparlanmak istiyoruz" dedi.