Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho: Mesut'un işi kolay değil

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, yeni transferleri Mesut Özil'in takıma adapte olmasının kolay olmayacağını söyledi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, La Liga'daki açılış maçları olan Mallorca kadrosuna Mahamadou Diarra ve Royston Drenthe'yi dahil etmedi.

Real Madrid'te Pepe, Kaka, Fernando Gago, Raul Albiol ve Ezequiel Garay sakatlıklarından dolayı Mallorca karşısındaki 20 kişilik aday kadroda yer almayan diğer isimler.

Portekizli teknik adam Realmadrid.com'a yaptığı açıklamada Diarra ve Drenthe'yi neden kadroya dahil etmediğini açıkladı. Mourinho şu ifadeleri kullandı: "Her oyuncumu kadroya alamam. Harika bir kadromuz var. Diarra dizindeki sakatlığından yeni kurtuldu bu yüzden kendisi bizimle gelmeyecek. Marcelo ilk 11'de sahaya çıkacak ve Arbeloa onun yedeği olarak kulübede yer alacak. Drenthe'ye yedek kulübesinde ihtiyacım olmayacak."

"Van der Vaart yaratıcı bir oyuncu ve Garay'ı geçici oyuncu listesinden çıkartmanın akıllı bir hareket olduğunu düşünüyorum çünkü kendisi bazı dönemlerde sakatlanacak. İki ay sonra daha iyi oynayacağız ve 4 ay sonra daha iyi bile olacağız. Takımlarım ikinci sezonlarında sabit çalışma metotları ile potansiyellerinin en üst noktasına ulaşırlar. Bununla birlikte, İyi bir kulüp başlangıçtan itibaren şampiyonlukları kazanmalıdır ve biz psikolojik olarak buna hazırız. Limitlerimizin nereye ulaştığını bilmek önemli çünkü bu bizi güçlendirir. Pazar günkü maç için hazırız."

"Sakat olan iki kalecimiz Granero ve Leon gecelek hafta hazır olacaklar. Castilla'ya katılacağım ve onlarla antrenman yapacağım. Genç takım arkadaşları bize katılacak ve onları motive etmek güzel. Bu koçun katılımı ile yapılan 4'e 5 pratiklerinden daha iyi. Osasuna maçına hazırlanmak için az zamanımız olacak ve ayrıca onların bizle oynayacakları maça hazırlanmaları için 15 günleri olacak."

GENÇ YETENEK SAHADA


Genç oyuncu Sergio Canales'in pazar günü Mallorca'ya karşı oynayabileceğinin tüyosunu veren Morinho, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Canales ofansif orta saha olarak oynayacak. Onun bu yaz takım ile birlikte daha uzun çalışma fırsatı oldu. 19 Yaş Altı takımında oynadıktan ve tatilinden hemen sonra takıma katıldı. 3 veya 4 hazırlık karşılaşmasında forma giyme şansı buldu."

"Canales iyi iş çıkarıyor ve onu oynatmak bana takıma mesaj göndermek konusunda yardım edecek. Takımda hiç kimsenin oynama garantisi yok. Canales'in prestiji yok ama kendisi çok genç. Bu takıma gönderilecek pozitif bir mesaj. Bu herkesin ilk 11'de oynayabileceği anlamına geliyor. İlk 11'de oyanayacak diğer oyuncuları ise Xabi Alonso, Cristiano, Higuain ve diğer 7 oyuncu."

"Canales'i bir fenomene dönüştürmeyi istemiyorum çünkü o onlardan bir tanesi değil. Onu Guti'ye döndürmekte istemiyorum çünkü o Guti'nin tecrübesine sahip değil. Canales azmi, öğrenme ve kendini geliştirme isteği olan harika potansiyele sahip genç bir oyuncu."

"DIARRA HARİKA BİR TAKIM OYUNCUSU"


Portekizli teknik adam açıklamalarına Lassana Diarra'yı överek devam etti. Mourinho Diarra'nın uzun süre oynamasının onun olgunlaşmasına yardım ettiğiini söyleyerek, "Lass harika bir takım oyuncusu. Bir kaç ay art arda oynamak onun olgunlaşmasına yardım etti. Chelsea'de tanıştığım Diarra'dan daha fazla yetenekleri olan bir Diarra. Kendisi çok yönlü bir oyuncu çünkü sağbek ve ortada defansif orta saha şeklinde oynayabilir. Onunla konuştum ve takımın ona nerede ihtiyacı olursa orada oynayabilcek şekilde hazır olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

"MESUT ÖZİL'İN ADAPTE OLMASI KOLAY DEĞİL"


Werder Bremen'den transfer ettikleri Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil ve bir diğer yeni transfer Khedira için adapte olma sürecinin kolay olmayacağını söyleyen Portekizli teknik adam, şu açıklamalarda bulundu: "Khedira ve Mesut Özil için adapte olmak kolay değil. Ben onlardan iki günde full performanslarını göstermelerini beklemiyorum. Sakinliklerini korumalılar ve yavaşça her şeyi gerçekleştirmeliler."

Mallorca karşılaşmasının zor olacağını söyleyen tecrübeli teknik adam, kendilerine güvendiklerini ve sezona galibiyetle başlayabileceklerini söyledi. Mourinho açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:

"Mallorca'da kazanmak çok önemli olacak ama bu şampiyonluğa karar veren bir karşılaşma olmayacak. Bu maç bizim için ve Mallorca için çok özel olacak. Real Madrid ile karşılaşmak ekstra bir motivasyon. Tuhaf bir karşılaşma olacak çünkü bu maçtan sonra milli oyuncularımız milli takımlarına katılacaklar."

"15 gün sonra Osasuna'ya karşı oynayacağız. Biz zafer bizim sakin kalmamızı sağlayacaktır. 3 puan her zaman önemli çünkü onların sezon sonunda ne kadar önemli olacağını bilmiyorsunuz. Mallorca geçen sezon ligi 5. bitirdikleri kadro çekirdeğini korudu. Laudrup iyi bir teknik direktör gibi gözüküyor ve kazanmak zor olacak ama Real Madrid Real Madrid'tir ve bizi mağlup etmek hiç kimse için kolay olmayacak."

"Lig şampiyonluğu konusunda kimin favori olduğunu söylemek zor. Hangi takımın daha iyi hazırlandığını asla bilmezsiniz ama Barcelona ve bizi favori göstermek insanlar için normal çünkü favoriler tarihimiz tarafından belirlenmiş."

Real Madrid'in pazar günü Mallorca karşısındaki takım kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Casillas, Dudek, Adan

Defans oyuncuları: Carvalho, Sergio Ramos, Marcelo, Arbeloa, Mateos

Orta saha oyuncuları: Khedira, Lass, Granero, Xabi Alonso, Canales, Pedro Leon, Di Maria, Van der Vaart, Mesut

Forvet oyuncuları: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain