Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'nda yara sardı: 4-2

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Manisaspor'u ağırlayan sarı lacivertli ekip rakibini 4 golle geçti.

Cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı Manisaspor maçında, Mert, Okan ve Caner gibi yeni isimlerle sahaya çıkan Fenerbahçe, 4-2 gibi net bir galibiyet aldı.

17. dakikada Manisaspor kalecisi İlker'in büyük hatasında topu önünde bulan Alex, ağları havalandırarak Fenerbahçe'yi öne geçirdi ve gol perdesini açtı. İlk yarı bu sonuçla sona ererken, ikinci yarının başında, 48 dakikada Manisaspor'da Isaac skora denge getirdi. Fenerbahçe'yi tekrar öne geçiren gol ise 62. dakikada Uruguaylı savunmacısı Lugano'dan geldi. Bu golden kısa süre sonra Niang, 69. ve 73. dakikalarda attığı 2 golle farkı 3'e çıkardı. Manisaspor'da Simpson'ın 77. dakikada attığı gol ise maç sonucu belirledi: 4-2

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 6'ya çıkardı ve 3. sıraya yükseldi. Manisaspor ise jenüz puana sahip değil ve ligin son sırasında.

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S. Sarı-lacivertli ekip için gecenin en büyük kazançlarından biri 3 puan kadar ilk defa forma giyen 1992 doğumlu Okan'ın gösterdiği performanstı.
M.S. Fenerbahçe seyircisiz gecede Manisaspor'u 4-2 geçerek 3 puana uzanmasını bildi. Goller Alex, Lugano, Niang (2)'den geldi. Manisaspor'da Isaac ve Simpson'un sayıları ise yenilgiyi önleyemedi.
93' Ve karşılaşma 4-2 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitti.
92' Emre sağ kanattan ortaladı. Niang ön direğe iyi kaçtı ve iyi bir kafa vuruşu yaptı ama top direğin yanından dışarı gitti.
91' Dia ceza sahasına girdi. Kaleyi yokladı. Top dışarı gitti.
90' 4 dakika kayıp zaman işareti geldi.
89' Son dakikalarda Fenerbahçeli oyuncular topun arkasına saklandı.
88' Emre Belözoğlu kullandı frikiği. Vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.
87' Kornerde gelişen pozisyon sonrasında ceza yayının ortasında duran top kazandı Fenerbahçe.
86' Sağ kanatta korner kazandı Fenerbahçe.
85' Manisaspor'da Ferhat da sarı kart gördü.
84' Manisaspor'da Hüseyin sarı kart gördü.
83' Fenerbahçe'de Alex de Souza çıkıyor. Selçuk Şahin sahada.
81' Alex ortaladı, Manisaspor savunması uzaklaştırdı.
80' Fenerbahçe Manisaspor ceza sahasının sağından duran top kazandı.
79' Isaac'in vuruşunu Mert kurtardı, devamında kaleye gelen topu çizgiden Okan çıkardı. Bir kez daha sekti top. Simspson kale sahasında topu iyi bir vuruşla köşeye yolladı ve fark ikiye indi.
78' GOL! Simpson! 4-2 oldu.
77' Issiar Dia Fenerbahçe'ye büyük hız kazandırdı.
76' Fenerbahçe Manisaspor kalesinde daha da etkili olmaya başladı. Ceza sahasının sağında Özer Hurmacı sol ayağı ile kaleyi yokladı. Kaleci Ilker'in kucağında kaldı top.
75' Caner'in ceza sahasına doğru dikine attığı pasta Niang ceza sahasıne girer girmez kalecinin sağından topu güzel bir şekilde ağlara gönderdi.
74' Gol! Niang! 4-1 oldu!
73' Kornerde ön direkte Özer Hurmacı kafayı vurdu. Top çerçeveyi bulmadı, direğin üstünden dışarı gitti.
72' Manisaspor'da iki oyuncu değişikliği. Gökhan Emreciksin çıktı, Yiğit Gökoğlan oyunda. Mehmet Güven de saha kenarına alındı, Dica sahada.
71' Fenerbahçe sağ kanattan korner kazandı.
70' Kadıköy'de su molası...
69' Sağ kanatta 1992 doğumlu genç oyuncu Okan ortaladı. Penaltı noktası civarında Niang güzel yükseldi ve topu tam köşeye göndererek takımını daha da rahatladı.
68' GOL! Niang! 3-1 oldu...
67' Issiar Dia sağ kanatta uzak köşede Özer Hurmacı'yı gördü. Özer sıfırdan ceza sahasına girmek istedi ama kaleci İlker çıktı ve sarı-lacivertli oyuncunun pozisyonunu bozdu.
66' Fenerbahçe oyunu yeniden dengeledi.
65' Fenerbahçe'de Aykut Kocaman Özer Hurmacı'yı da oyuna dahil etti. Mehmet Topuz kenarı geldi.
64' Fenerbahçe'de Stoch saha kenarına alındı, Dia sahada.
63' Fenerbahçe'nin zorlandığı dakikalardan biri olan 62'de sarı-lacivertli ekip durumu 2-1 yaptı ve rahatladı. Sağ kanattan kazanılan duran topta Alex de Souza ön direğe doğru iyi kesti. Lugano ön direkte iyi yükseldi ve topu kafa ile ağlara gönderdi.
62' GOL! Lugano! 2-1 oldu!
61' Fenerbahçe Manisaspor kanatının sağ tarafında, köşe direğinin önünde duran top kazandı.
60' Manisaspor 2.gole çok yaklaştı! Isaac defansın arkasına sarktı. Kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Bilica'nın hatası sonucu oluşan pozisyonda Mert muhteşem bir kutartışla adeta takımını ipten aldı.
58' Sağ kanattan Nizamettin ortaladı. Ceza sahası içinde Isaac vurdu kafayı. Mert iyi yer aldı. Fenerbahçe kalesi üst üste tehlikeler geçiriyor.
57' Korneri Manisaspor kullandı. Top sekti. Bilica'nın ters vuruşu direğin dışından kornere gitti!
56' Gökhan Emreciksin ceza sahasının dışında, sağ çaprazda, uzaklardan muhteşem vurdu. Aynı güzellikte Mert kornere çeldi topu.
55' Sol kanattan Fenerbahçe ceza sahasına doğru yapılan yüksek ortada kaleci Mert kontrol etti topu.
54' Fenerbahçe bu dakikalarda oyundan düştü.
53' Manisaspor'da Bekir sarı kart gördü.
52' Manisaspor çok etkili geldi. Isaac sağ kanattan ceza sahasına girdi. İçeriye doğru çıkardı. Son anda Stoch araya girdi. Top Mert'te kaldı.
51' Sağ kanata açılan topta Ferhat yakın direğe ortaladı. Isaac boş kaldı. Lugano yetişemedi. Manisasporlu kafa vuruşuyla maça 1-1'lik eşitliği getirdi.
50' GOL! Isaac! 1-1 oldu.
48' Cristian Baroni tedavinin altından tekrar sahada. Manisaspor devreye daha atak başlayan takım oldu.
47' Fenerbahçe'de Cristian Baroni sakatlık geçiriyor.
46' Manisasporlu oyuncuların vuruşu ile ikinci yarı başladı.
D.A. İlk yarıda Fenerbahçe formasını bir Süper Lig maçında ilk kez giyen 1992 doğumlu Okan Alkan'ın gösterdiği performans beğeni topladı.
D.A. Fenerbahçe Alex'in golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.
44' İlk yarının sonuna iki dakikalık uzatma eklendi.
43' Manisaspor ilk yarının sonuna doğru beraberlik için Fenerbahçe kalesine yüklenme çabasında.
42' Alex ve Gökhan Emreciksin'in durumu iyi.
41' Alex ve Gökhan Emreciksin Fenerbahçe yarı alanında çarpıştı. Alex'in kafasının arkası Gökhan Emreciksin'in suratına geldi.
40' Fenerbahçe'de Okan Alkan çok uzaklardan şansını denedi. Vuruş İlker'in kucağında kaldı.
39' Alex duran topu kullandı. Ceza sahasına dorğu yaptığı ortada Lugano kafa ile dokundu. Kale sahasına seken topu Manisalı oyuncular uzaklaştırdı.
38' Fenerbahçe Manisaspor sağ kanadında tehlikeli bir noktadan duran top kazandı.
37' Sol kanattan Caner ile başladı Fenerbahçe atağı. Sarı-lacivertli oyuncunun yaptığı yüksek orta ise Manisaspor savunmasına takıldı.
36' Fenerbahçe'de Niang bugün çok çalışıyor, bir sağ bir sol kanatta.
35' Fenerbahçe'de Stoch ceza sahasının soluna hareketlenen Niang'a doğru attı. Niang ceza sahasına girer girmez, sol ayağı ile zor açıdan çerçeveyi bulmak istedi. Top direğin yanından dışarı gitti.
34' Maçın ilk sarı kartını Fenerbahçe'de Cristian gördü. Ort alanda Simpson'a hareketini hakem sarı kart olarak yorumladı.
32' Manisaspor atağı hızlı gelişti. Genç Okan son anda ters kademeye geldi ve sol kanatta tehlikeyi önledi. Manisaspor sağ kanattan korneri kullandı ama sonuç alamadı.
31' Fenerbahçe etkili geldi. Stoch ceza sahasına doğru sol kanattan hareketlenirken Alex'i gördü. Alex ceza sahasına girer girmez vurmayı denedi ama Manisaspor savunması kalabalıktı.
30' Manisaspor'da Dixon elinden bir sakatlık geçirdi ve saha kenarına geldi. Tedavi oluyor.
29' Alex sağ kanattan korneri kullandı. Uzak direğe açılan topta Bilica kafayı vurdu ama dengsiz bu vuruş dışarı gitti.
28' Fenerbahçe 2.gole yaklaştı. Kaleci İlker'in topu kısa düştü. Alex de Souza ceza sahasının dışında iyi vurdu. İlker son anda topu kornere çeldi.
27' Oyunda genel anlamda tempo normalin çok altında...
26' Fenerbahçe'nin ilk golünde Okan'a uzun pası atan ve atağın başlamasını sağlayan isim ise Emre Belözoğlu oldu.
25' Şükrü Saracoğlu'nda su molası...
24' Manisaspor tehlikeli geldi. Kale sahasına doğru Gökhen Emreciksin yüksek bir orta açtı. Simpson dokunamadı. Top kaleye paralel bir şekilde dışarı gitti.
23' Fenerbahçe'de bu akşam Mehmet Topuz oldukça fazla top kayıbı ve hatalı pas yüzdesiyle oynuyor.
22' Orta alanda Fenerbahçe'de yerde kalan ve sakatlık geçiren isim Emre Belözoğlu.
21' Fenerbahçe kendi yarı alanında top çeviriyor. Manisaspor yine kendi yarı alanında, topun gerisinde bekliyor.
20' Golden sonra Alex de Souza genç futbolcu Okan'ın yanına giderek onu kutladı.
19' Fenerbahçe'de Stoch sakatlık geçiriyor.
18' Fenerbahçe'de sağ kanatta Okan'a doğru ileri doğru atılan uzun pasta genç oyuncu topu çıkmadan son anda çizgi üstünden kale sahasına çevirdi. Gelen yüksek ortada Manisaspor kalecisi İlker topu tek elle kontrol etmek isteyince sektirdi ve Alex kale sahası içinde bu büyük hatayı affetmedi, takımını 1-0 öne geçirdi.
17' GOL! Alex de Souza!
15' Fenerbahçe oyunda kontrolü ele alma çabasında ve son birkaç dakikadır bunu başarmış durumda.
14' Fenerbahçe'de Alex sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Kale sahası önünde Lugano'ya doğru gelen topu Isaac karşıladı.
13' Fenerbahçe'de Okan ile başlayan atak sol kanata sıçradı ve sarı-lacivertli ekip rakip kalede baskıyı kurmuş durumda. Sol kanattan korner de kazandılar.
12' Manisaspor sol kanattan etkili geldi. Simpson ceza sahasına çevirmek istedi. Lugano ayağı ile tehlikeyi uzaklaştırdı.
11' Maçta iki takımın süratleri geride kalan 10 dakikaya bakıldığında oldukça düşük gözüküyor. Adeta oyun durarak oynanıyor.
9' Fenerbahçe Mehmet Topuz ile sağ kanattan geldi. Mehmet ceza sahasına doğru girmeden içeriye doğru sol ayağı ile bir pas attı ama top Manisaspor savunmasına takıldı.
8' Bu arada günün diğer maçlarından biri olan Karabükspor - Beşiktaş karşılaşmasında 10. dakikada ve skor 1-1.
7' Fenerbahçe'de kaleci Mert'in maç öncesinde ufak bir sakatlığı vardı ve midesindeki probleme karşın ağrı ile sahada yer alıyor.
6' Gökhan Emreciksin ile sağ kanattan Manisaspor gelmek istedi. Gökhan topu içeri çeviremedi ve tekrar kendine çarpan top dışarı gitti.
5' Karşılaşmanın ilk dakikalarında tempo oldukça düşük.
4' Fenerbahçe rakip yarı sahada pres uyguluyor.
3' İlk tehlikeli atak Manisaspor'dan geldi. Nizamettin ile iyi çıktı Manisaspor. Nizamettin ceza sahasının önüne yüksek bir top attı. Fenerbahçe defansının arkasına seken topta kaleci Mert çıkıp son anda tehlikeyi önledi.
2' İlk dakikalarda karşılıklı top kayıpları var.
1' Sessiz gecede maça başlayan taraf Fenerbahçe oldu.


Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Manisaspor ile karşı karşıya geliyor. 

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynana karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetiyor.

FENERBAHÇE: Mert, Okan Altan, Lugano, Bilica, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Cristian, Stoch, Alex, Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

MANİSASPOR: İlker, Ömer Aysan, Dixon, Burak, Momha, Yiğit İ., Semavi, Nizamettin, Gökhan, E. Isaac, Kahe
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Kutlu