Beşiktaş, Karabük Deplasmanında Dört Köşe

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş, deplasmanda ligin yeni ekiplerinden Kardemir Karabükspor'u 4-1 yendi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, bekledikleri gibi zor maç oynadıklarını ancak kaliteli oyuncuları ve iyi oyunla farklı galip gelmeyi başardıklarını söyledi. Schuster, "Karabükspor takımını iyi buldum. Emenike'nin bize sorun çıkardığını söyleyebilirim. Bizimle eşit gittiklerini söyleyebilirim. Defansta agresif olamadık ve karşı tarafa çok pozisyon verdik. Sahalar çok kötü. Kendi ve bugünkü saha bize karşı gelen saha. Her hangi
bir rakip olsa bize yine sorunla çıkara bilirdi" dedi.
Schuster, transfer konusunda ise, "Bununla ilgili çok isim konuşuldu. Bu isimde onlardan biri havada uçuşan isimlerden biri tek söyleyeceğim bu" diye konuştu.
Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise "Gerçekten Beşiktaş ile zorlu mücadele yapacağımızı biliyorduk. Biz hangi takım olursa olsun kendi oyunumuzu oynayacağız dedik. Yakaladığınız fırsatları derlendirmelisiniz. İkinci yarıya da iyi başladık, ama maçın kırılma anları var bunları televizyonda izleyeceğiz. Oynadığımız futbolun karşılığı bu olmamalıydı. Yine de oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum. Diğer maçlarda daha dikkatli olacağız" şeklinde konuştu.
Karabüksporlu futbolcu Yasin Avcı da "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. İyi başladık golü de bulduk. Beşiktaş'ın duran topları iyi kullandığını biliyorduk. Duran toptan da iki gol yedik. Üç pozisyon vardı atamadık. İkinci yarıya iyi başladık risk almaya çalıştık. Önemli ayakları var. Üçüncü golü buldular oyundan kopunca dördüncü golü de buldular. Kasımpaşa maçıyla lige galibiyetle başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Maçta iki gol atan Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Mert Nobre de, "İkinci dakika da gol yedik. Sakindik yapmamız gerekeni yaptık, maçı kazandık" dedi.
Geçen sezon beklentileri veremediği ile ilgili soru sorulan Nobre, "Benimde beklentilerim vardı. Gollerle dönmek istiyordum, bundan sonra da bunlara devam etmek gerek. Sonuçta transferle ilgili benim konuşmaya yetkim yok. Hocamız gerekli işleri yapmıştır. Burada karırı veren hocamız. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da mücadele ediyoruz. Yoğun çalışıyoruz ve yoruluyoruz. Bu hafta bize görev verdi, bende bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım" diye konuştu.
Siyah-beyazlı takımın savunma oyuncusu İbrahim Toraman da, "Oyuna çok iyi başlayamadık. İlk yarı iyi değildik, ikinci yarı daha iyiydik. Maça kötü başlamış olsak ta iyi bitirdik. Eksiklerimiz var zamanla kapatacağımıza inanıyoruz, hocamız devamlı çalıştırıyor. Ama ofansif takım olduğumuz için tabi ki zaman zaman pozisyon verebiliyoruz. Önümüzdeki maçlar da takım tam oturduğunda daha rahat yapacağımıza inanıyorum. Sakatlık sonrası ilk maçlar zor olur. Biraz zorlandım. İkinci arı daha iyiydik. Önümüzdeki
bir iki maç sonra daha iyi olacağız. Hedefimiz çok büyük. Önemli transferler yapıldı. Beklentiler büyük. Beklentilere cevap verecek durumdayız. UEFA ve Türkiye'de önemli şeyler başaracağız" açıklamasında bulundu.