Vali Çiçek'ten Dağcılara Destek Tırmanışı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebet bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'na katılan dağcılarla destek tırmanışı yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'nın 2010 faaliyet programında yer alan Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'nın Korhan Yaylası'nda kurulan ilk kamp yerinde dağcıları ziyaret eden Vali Çiçek, dağcılara destek vermek amacıyla kamp yerinden Ağrı Dağı'nın 2150 metresine kadar tırmandı. Tırmanışta, Vali amir Çiçek'e Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, yerli ve yabancı dağcılar ile basın mensupları da eşlik etti.
Tırmanışın sonunda bir açıklama yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Zafer Haftası nedeniyle yapılacak tırmanışa katılacak dağcılarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Ağrı Dağımızın şu anda 2150 rakımında bulunmaktayız. Ben burada gerek Türkiye'de, gerek ise dünyadaki dağcılara seslenmek istiyorum. Iğdır'ımız çok güzel bir il ve üç ülkeye sınırında bulunakta. İran, Ermenistan ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile komşu, bir tarafında ise Ağrı Dağı bulunmakta. Bu dağımız güzel bir dağ, dağcılar için
de turistler ve insanlar için de güzel bir dağ. Gördüğünüz gibi Türkiye'nin 26 ilinde ve 11 ülkeden dağcılarımız var. Hepsi ile berber tırmanışa başladık. Hepsinde bunu hissettim, bende dahil Ağrı Dağı'nın dokusunda güzelliğinden büyük keyif aldık" dedi.
TDF Başkanı Alaattin Karaca ise;
"11. Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı' gerçekleştirmek amacıyla Korhan Yaylası rotasındayız. Kamp alanımız 1850 metredeydi, Iğdır valimiz, emniyet mürdümüz ve Iğdır'da ki bürokrat sağ olsunlar hepsi şimdi bizimle birlikteler. Sayın valimiz yürüyüşümüzü başlattı. 30 Ağustos da zirve yapmayı planlamaktayız" diye konuştu.
Dağcılardan Pınar Çığ, daha önce 2 defa Ağrı Dağı'na tırmandığını, Iğdır rotasında ilk tırmanışı gerçekleştireceğini, keyifli bir tırmanış olacağını ifade etti.