Galatasaray Revire Döndü

Galatasaray'ın resmi internet sitesinden dün yapılan Mehmet Batdal'ın sakatlığı ciddi, 2 ay sahalardan uzak kalacak açıklaması son 3 sezondur kaçan şampiyonlukların ve Avrupa kupalarının sorumlusu olarak gösterilen sakatlıklardan dertli olan Sarı-kırmızılı taraftarı çileden çıkarttı

Galatasaray'ın resmi internet sitesinden dün yapılan Mehmet Batdal'ın sakatlığı ciddi, 2 ay sahalardan uzak kalacak açıklaması son 3 sezondur kaçan şampiyonlukların ve Avrupa kupalarının sorumlusu olarak gösterilen sakatlıklardan dertli olan Sarı-kırmızılı taraftarı çileden çıkarttı.
Son yıllarda bir spor kulübünden çok revir havasına bürünen Galatasaray'ın Florya tesislerinde sakatlık belası eksik olmuyor. Öyle ki hem Galatasaray teknik ve idari ekibi hem de taraftarlar kaçan şampiyonlukları ve Avrupa kupalarından elenmeleri buna bağladı. Hatta bu nedenle defalarca sağlık ekibi değişmesi bile Sarı-kırmızılı takımın derdine çare olmamışa benziyor. Dün Galatasaray'ın resmi internet sitesinde yayınlanan haberde sakatlıkları süren futbolcular hakkında bilgi verildi. Özellikle yeni
transferler Kolombiyalı Juan Pablo Pino ve Bucaspor'dan alınan genç forvet Mehmet Batdal'ın sakatlıklarının uzun süreceği haberi Galatasaray camiasında şok etkisi yarattı.
Yeni gelen oyuncuların daha lig başlamadan sakatlanması teknik ekibi kara kara düşündürürken, UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Sarı-kırmızılıların sakatlıklar nedeniyle Spor Toto Süper Lig'de de geri sıralarda kalabileceği ihtimali taraftarı endişelendirdi.
Galatasaray, 3 yeni transferinden Karpat Lviv maçında faydalanamazken, Mehmet Battal, Lviv maçının ilk yarısında sakatlanarak yerini Milan Baros'a bırakmak zorunda kalmıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Galatasaray'ın transfer politikası hakkında da tartışmalar bir kez daha gündeme geldi. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Çağlar Birinci ve Musa ise henüz hiçbir resmi maçta forma giyememesi de ayrı bir tartışma konusu oldu.
Hatırlanacağı gibi 2007 yılında transfer edilen Tobias Linderoth da Galatasaray'da kaldığı toplam 3 sezonda sadece 25 maça çıkabilmişti. Bunların dışında dizinden yaşadığı sorun nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl sahalardan uzak kalan ve iyileştikten sonra istenilen performansı gösteremeyen Uğur Uçar, geçen sezon Fenerbahçe derbisinde ayağı kırıldıktan sonra yanlış tedavi uygulandığı iddia edilen Çek forvet Milan Baros ile başı sakatlık derdinden bir türlü kurtulamayan hatta sakat diye takımdan gönderilmesi
kararlaştırılan ancak taraftar baskısıyla anlaşma imzalanan Harry Kewell da Sarı-kırmızılı ekipte sakatlık kabusu yaşayan isimler oldular.
(EMR-ERS-ERS-S)