Walter Smith 35 Yıl Sonra Yine Bursaspor Karşısına Çıkacak

Şampiyonlar Ligi kuralarında Bursaspor'a 3. torbadan çıkan İskoç takım Glasgow Rangers takımının şu anki teknik patronu Walter Smith 35 sene sonra tekrar Bursaspor karşısında ter dökecek.

1974-1975 sezonunda Avrupa Kupa galipleri kupasında mücadele eden Bursaspor'un ikinci turda eşleştiği ve eleme başarısını gösterdiği ünlü İskoç takımı Dundee United'in kardosunda Walter Smith' de görev almıştı.
Türkiye'yi tarihinde 3 sezon Avrupa arenasında temsil etme şansı bulan timsahlar en büyük başarısını 1994-1995 yılında katıldığı İntertoto kupasında yaptı.
Bursaspor'un resmi internet sitesi bursaspor.org.tr den derlenen bilgilere göre Yeşil-beyazlı ekip Wimbledon'u (İngiltere) 4-0, Beitar Jerusalem'i (İsrail) 2-0, Charleroi'yi (Belçika) 2-0 yenip, FC Kosice ile 1-1 berabere kalarak grubundan birinci olarak üst tura çıktı.
Yeşil-beyazlılar bu turda da OFI Crete'i (Yunanistan) 2-1 yendi. Kupanın statüsüne göre tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanan maçların son turunu geçmesi halinde UEFA Kupası'na katılacak olan Bursaspor, bu hedef doğrultusunda son maçında evinde Almanya'nın Karlsruher SC takımıyla karşılaştı. Normal süresi 2-2, uzatma devreleri sonucunda 3-3'lük skorla biten maç, penaltılara gitti. Penaltı atışları sonucu turu geçen taraf Karslruher SC oldu. Ancak Bursaspor'un Mususi, Baljic ve Ercüment'li efsane
kadrosu akıllara kazındı.
1973-1974 sezonunda Türkiye Kupası finaline yükselen Bursaspor, kupaya uzanamamasına rağmen lig şampiyonluğunu da kazanan Fenerbahçe'nin Türkiye'yi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda temsil edecek olması nedeniyle 1974-1975 Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda oynama hakkı kazandı. Kupanın ilk turunda İrlanda'nın Finn Harps'ı takımını 4-2 ve 0-0'lık sonuçlarla eleyen Bursaspor, ikinci turda İskoçya'nın Dundee United takımıyla eşleşti. İlk maç deplasmanda golsüz berabere kalan Yeşil-beyazlılar, kendi
sahalarında Vahit'in attığı golle maçı 1-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Dundee United'ın kadrosunda bu sezon Bursaspor'un karşılaşacağı İskoç takımı Glasgow Rangers'ın teknik direktörlüğünü İngiliz Walter Smith de forma giymişti.
Bursaspor, çeyrek finalde ise Dinamo Kiev'e 1-0 ve 2-0'lık sonuçlarla her iki maçta da yenilerek elendi. Dinamo Kiev, Bursaspor'u geçtikten sonra Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.
Bursaspor, 1985-1986 sezonunda Altay'ı 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu ve 12 yıl sonra Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele etme hakkı kazandı. Yeşil Beyazlılar ilk turda eşleştiği Hollanda'nın Ajax takımına 2-0 ve 5-0 gibi skorlarla yenilerek kupa dışında kaldı. Bursaspor'u eleyen Ajax kupanın sahibi oldu.