Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel: Çok üzgünüz

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın PAOK takımına elenen Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, guruplara kalamadıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın PAOK takımına elenen Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, guruplara kalamadıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.

Volkan Demirel, maçtan sonra yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi'ne devam etmeleri gerektiğini ifade ederek, 'Ama başaramadık. Artık hedeflerimiz arasında Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası kaldı. Konsantre olup, önümüzdeki hedefler için çalışacağız. Biz de bunun olmasını istemezdik ama futbol bu... Gruplara katılmadığımız için için üzgünüz. Bazı şeyleri daha iyi yapsaydık, daha iyi mücadele etseydik, pozisyonları değerlendirebilseydik geçebileceğimiz bir turdu. Ama nasıp değilmiş' diye konuştu.

Takım olarak bazı eksikliklerinin bulunduğunu dile getiren Volkan Demirel, şunları kaydetti:
'O eksikliklerimizi çalışarak en iyi Fenerbahçe'yi sahada yansıtmaya çalışacağız. Bakıldığı zaman sezon başından beri iyi performans sergilemedik. Herkes kendisine düşen sorumluluğu ve görevi biraz daha yükseltirse, takım için mücadele ederse Fenerbahçe başarılı olacaktır. Çünkü bakıldığında çok yetenekli ve kaliteli futbolcular var. Ama bireysel olarak düşünüyoruz, takım olma yolunda sıkıntı çekiyoruz.'

Sakatlığının devam ettiğini ve henüz tam iyileşmediğini belirten Volkan, 'Artık telafisi olmadığı için bu maçta takımımı yalnız bırak istemedim. Ne yaptıysam takımın turu geçmesi için yaptım. Keşke turu geçseydik de sakatlansaydım. Ama geçemedik çok üzgünüz. Benim sakatlığımda ise zamana ihtiyacım var. 2-3 hafta dinlenmem lazım' ifadelerini kullandı.

STOCH: 'ÖZÜR DİLERİZ'


Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch ise PAOK karşısında turu geçmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatarak, 'Pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Biraz da şansa ihtiyacımız vardı. Olmadı' dedi.

Artık lige konsantre olmalarının gerektiğinin altını çizen Stoch, sarı-laciverli taraftarlara da verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, 'Bizi çok iyi desteklediler. Ancak onları sevindiremedik. Elendiğimiz için taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Bundan sonra lige konsantre olacağız' diyerek sözlerini tamamladı.

PAOK TARAFTARI SALDIRDI


Öte yandan, karşılaşmanın ardından otobüslerine bindirilen Yunan taraftarlardan 15-20 kişilik bir grup, araçlardan inerek, takımları lehine attıkları sloganlar eşliğinde polise ve çevredekilere taş, şişe ve sopalarla saldırdı. 

Çevredeki bazı dükkanlara da zarar veren taraftarların saldırısı sonucu bazı polis memurları ile basın mensupları hafif şekilde yaralandı. Taraftarlara müdahale eden polis ekipleri, gruptakileri tekrar otobüslere bindirerek, daha fazla taşkınlık yapmalarını önledi. Yunan taraftarların bulunduğu otobüsler, yoğun güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldı.