Trabzonspor, Avrupa Kupalarına Veda Etti

Trabzonspor, UEFA Kupası Play-off rövanş maçında ilk dakikalarda öne geçtiği maçta son dakikalarda yediği 2 golle rakibine 2-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iki müsabakayı da yağmurlu havada oynadıklarını hatırlatarak, "Hem orda hem de burada yağmurlu ve ağır bir zeminde oynadık. Orada 1-0 burada 2-1 kaybettik. Üzgünüm. Rakibimizi tebrik ediyorum. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Onlara bir şey söyleyemem. Rakibimiz kontrollü oynayarak bizim hatalarımızdan faydalanmaya çalıştı" dedi.
Umut Bulut'un Liverpool maçı öncesi kadro dışı bırakılması ile ilgili olarak ise Güneş "Bugün tarihi bir maça çıktık. Onunla ilgili konuşacak hiçbir konu yok" cevabını verdi.
Trabzonspor'un Kolombiyalı futbolcusu Teofilo Gutierrez ise "Dünyanın en iyi takımlarından biri ile oynadık. İlk yarı iyiydik ama 2. yarı oyundan düştük. Seyircinin bize büyük bir desteği vardı. Bizi sahiplendiler. Çok eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi kapatıp Antalyaspor maçına hazırlanmalıyız" diye konuştu.
Liverpool teknik direktörü Roy Hodgson ise "Oyunun başında golü yememize rağmen oyundan kopmadık. 2. yarıda attığımız gollerle turu geçtik. Trabzonspor gibi güçlü bir takıma karşı kazandığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.