Trabzonspor Liverpool karşısında direnemedi: 1-2

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Trabzonspor rövanş maçında evinde, İngiliz ekibi Liverpool'a 2-1 mağlup oldu ve Avrupa defterini erken kapattı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Liverpool'a bu kez 2-1 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı bordo-mavililerin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Trabzonspor'un golü 4. dakikada Teofilo'dan gelirken, Liverpool'un golleri 83. dakikada Giray Kaçar (kendi kalesine) ve 87. dakikada Dirk Kuyt'tan geldi.

Trabzonspor maçın büyük bölümünde istediği futbolu ortaya koymasına karşın son 7 dakika içinde yediği iki golle büyük bir şok yaşadı.

ARANAN GOL TEOFİLO'DAN...

Trabzonspor, müthiş taraftarının desteğiyle maça çok hızlı başladı. Henüz 4. dakikada gelişen atakta Colman'ın ceza sahasının çaprazından sert vuruşunda Teofilo altı pasın hemen üzerine ayak koydu ve meşin yuvarlağı Liverpool ağlarına gönderdi. 1-0.

BÜYÜK ŞANSSIZLIK!..

Liverpool sağ kanattan Glen Johnson ile geldi. Johnson süratle ceza sahasına sokuldu ve çaprazdan sert bir vuruş yaptı, savunmada Giray Kaçar'a çarpan top ağlarla buluştu. 1-1.

HER ŞEYİ BİTİREN GOL...

Maçın bitimine 3 dakika kala hızlı gelişen Liverpool atağında, Ryan Babel'in pasında Christian Poulsen topla buluştu, çok sert vurdu Onur'dan dönen topu Kuyt tamamladı ve skor 2-1 oldu!

TRABZONSPOR HIZLI BAŞLADI...

İngiltere'de yapılan ilk maçta aldığı 1-0'lık yenilginin etkisiyle sağanak yağışa karşın maça hızlı başlayan Trabzonspor, aradığı golü 4. dakikada ilk geliştirdiği atakta Teofilo ile buldu. Bu dakikadan sonra da etkili oyunu devrenin ortalarına kadar sürdüren bordo-mavililer farkı arttıramadı. Konuk takım Liverpool ise ilk yarıda bordo-mavili takım karşısında ciddi bir atak geliştiremedi. Savunma güvenliğini ön planda tutan ve ileride Ngog'u ilk yarının büyük bölümünde yalnız bırakan Liverpool, rakip kale önünde etkili olamadı.

UMUT BULUT VE GLOWACKİ YOK...

Trabzonspor'da, dün Toulouse FC takımından transfer teklifi alan ancak bordo-mavili takımın satmayı düşünmediği Umut Bulut ile sakatlığı bulunan Polonyalı oyuncu Glowacki maç kadrosunda yer almadı. Dün teknik direktör Şenol Güneş'e 'sakatım' diyerek oynamak istemediği bildirilen Umut Bulut'un yerine Burak Yılmaz ilk 11'de görev yaparken Glowacki'nin yerine ise Giray forma giydi.

Engin Baytar da uzun süren sakatlığının ardından 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

LIVERPOOL'DA ÖNEMLİ EKSİKLER...

Liverpool'da kaptan Steven Gerrard, İspanyol forvet Fernando Torres ile Javier Mascherano, Daniel Agger ve Maxi Rodriguez, maç kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Roy Hodgson, İngiltere'de 1-0 biten ilk maçta golü atan Ryan Babel'i ise yedek soyundurdu. İlk maçta oyuna sonradan giren golcü oyuncu Ngog ise ilk 11'de görev aldı.

34 YIL SONRA HÜSEYİN AVNİ AKER'DE...

Liverpool takımı, 34 yıl sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir karşılaşmaya çıktı. Bordo-mavililer, 1976-77 sezonunda Trabzon'da yaptığı maçı 1-0 kaybetmişti. 34 yıl önce Liverpool'u 1-0 yenen kadroda yer alan oyuncular protokol tribünde yer alarak maçı izlediler. Statta tek tek anons edilen oyuncular büyük alkış aldı.

Maçtan dakikalar...

MAÇ SONU
93' Maça üç dakikalık uzatma geldi.
92' Liverpool'da Poulsen'in yerine Martin Škrtel oyunda.
91' Colman'ın pası Teofilo müthiş vurdu direğin hemen üzerinden dışarı çıktı.
90' Trabzonspor taraftarı takımını bağrına bastı... Büyük bir destek var şu anda.
89' Çöktük, yıkıldık! Şoktayız şu anda... Bu güzel gecenin, bu güzel futbolun sonucu bu olmamalıydı.
88' Ryan Babel'in pasına Christian Poulsen vurdu Onur'dan dönen topu Kuyt tamamladı ve skor 2-1 oldu!
87' Bir gol daha yedik! Bu kez Kuyt!
86' Bu skor Liverpool'u bir üst tura yükseltecek. Trabzonspor'un gruplara kalabilmesi için iki gole ihtiyacı var.
85' Gerçekten inanılır gibi değil! Yazık oluyor, yazık oldu demek istemiyoruz!
84' Liverpool sağ kanattan Glen Johnson ile geldi... Johnson süratle ceza sahasına sokuldu ve çaprazdan bir vuruş yaptı, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu.
83' OLAMAZ! Golü yedik, Glen Johnson.
83' Liverpool sol taraftan köşe vuruşu kullanacak. Ceza sahası ana baba günü.
82' Joe Cole ortaladı, Trabzonspor savunması bu pozisyonda başarılı.
82' Trabzonspor oyunu tutmayı başarıyor... Ah bir de gol gelse...
81' Liverpool'da Fábio Aurélio'nun yerine Daniel Pacheco oyunda.
80' Poulsen derinlemesine oynadı, N'Gog sıfıra indi. Çok tehlikeli... N'Gog çevirdi ceza sahasına uzadı Onur uzadı!
79' Şimdi hızlı hücum şansı yakaladık... Az adamla yakalandı Liverpool savunması... Alanzinho müthiş bir çapraz top attı ama Colman'dan önce Reina topun kontrolünü sağladı.
78' Fábio Aurélio kullandı köşe vuruşu Onur çıktı kalesinden ve topa sahip oldu.
77' Fábio Aurélio vurdu barajdan seken top, korner.
77' Liverpool frikik kullanacak. Onur, 5 kişilik baraj istedi. Nefesimizi tuttuk.
76' Trabzonspor'da Egemen Korkmaz, N'Gog'a arkadan yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.
75' Liverpool'da Ryan Babbel birazdan oyuna girecek.
74' Selçuk kullandı köşe vuruşunu Teofilo vurdu Reina'da kaldı.
73' Alanzinho'nun nefis pası Selçuk'a... Selçuk'ün önünü Poulsen kapattı. Selçuk ortaladı, savunma ayak koydu korner!
72' Şimdi kendi yarı sahamızda top çeviriyoruz. Liverpool baskı kurmaya çalışıyor ancak savunma kurgumuz bu baskıya dirençli futbolu ile karşılık veriyor.
71' Bu dakikalarda Liverpool oyuna hakim olmaya başladı. Trabzonspor orta sahası oyundan düşmeye başladı.
70' Liverpool sanki bu skora razı bir görüntü çiziyor. Maçın temposu gitgide düştü... Pozisyon açısından oldukça kısır maçta mücadele gücü ise bir hayli yüksek.
69' Ve beklenen değişiklik! Ceyhun'un yerine Barış oyunda.
68' Maç şu anda orta sahada geçiyor. Liverpool baskı kuramıyor, Trabzonspor çok temkinli.
67' Trabzonspor'da özellikle Ceyhun Gülselam orta alanda çok pas hatası yapmaya başladı. Şenol Güneş bu bölgeye bir müdahale yapması gerekiyor.
66' Dakikalar bir bir eriyor. Ceyhun'un pası! Yapma Ceyhun... Liverpool için hızlı hücum şansı... N'Gog uzun oynadı Kuyt'ın arkasında kaldı.
65' Trabzonspor savunması şu ana kadar hata yapmadı! Maç sonuna kadar da yapmasın savunma... Bir gol istiyoruz, bize turu getirecek. Haydi çocuklar.
64' Liverpool çok tehlikeli geldi... N'Gog soldan geldi, Onur çıktı kalesinde... N'Gog ortaladı Kuyt'tan önce Egemen vurdu kafayı! Müthiş bir pozisyondu.
63' Trabzonspor sağ kanattan geliyor... Serkan müthiş bindirdi. Serkan'ın pası Alanzinho'ya... Az adamla yakalandı Liverpool... Alanzinho'nun pası Teofilo'nun gerisinde kaldı.
62' Fábio Aurélio penaltı noktasına doldurdu, Kuyt'tan önce Egemen uzaklaştırdı. Rahat bir nefes aldık.
61' Liverpool, Trabzonspor ceza sahasının hemen önünde serbest vuruş kullanacak. Aman çocuklar... Kaleye uzaklık yaklaşık 35 metre...
60' Trabzonspor taraftarının müthiş desteği devam ediyor.
59' Joe Cole'un pası N'Gog'a... Vurdurmamak lazım! N'Gog vurdu direğin dibinden dışarı çıktı meşin yuvarlak. Korku tüneli.
58' Şimdi atak sırası bizde... Sol kulvardan geliyoruz Colman ile... Colman'ın pası Alanzinho'ya... Ah ah Alanzinho hareketlenmedi o bölgeye.
57' Liverpool geliyor. Joe Cole süratle sokuldu ceza sahasına... Alanzinho o bölgeye kadar geldi ve Cole'den söktü aldı topu.
56' Maç bu skorla sona ermesi durumunda uzatmaya gidecek.
55' Kuyt soldan ortaladı Egemen Korkmaz, N'Gog'a gelmeden tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.
54' Liverpool'da sinirler gerilmeye başladı!
53' Liverpool çok tehlikeli geldi. David N'Gog ortaladı, Kuyt vurdu kafayı direğin hemen yanından dışarı çıktı.
52' Şimdi soldan geliyoruz. Colman'ın pası Selçuk'a... Selçuk derinlesime oynadı Teofilo! Teo uzun oynadı ama Burak için çok hızlı.
51' Orta sahada Ceyhun'dan arka arkaya pas hataları... Yapma Ceyhun! Lucas derinlemesine oynadı N'Gog'a gelmeden Egemen ayak koydu, derin bir nefes aldık.
50' Trabzonspor taraftarının desteği sürüyor. Bu dakikalar oldukça kritik. Çok dikkatli olmalıyız.
49' Alanzinho ortaladı Burak vurdu ceza sahasında ama daha önce ofsayt bayrağı kalktı.
48' Liverpool ikinci yarıya baskılı başladı.. Lucas'ın uzun pası Kuyt'a gelmeden Giray araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
47' Bu arada Beşiktaş, Helsinki karşısında skoru 4-0'a getirdi.
46' Trabzonspor'da Yattara'nın yerine Alanzinho oyunda.
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Liverpool'un vuruşuyla başladı. İkinci yarıda Trabzonspor'dan goller bekliyoruz.
İLK YARI
45' Sahanın zemini gerçekten çok kötü bir hal almaya başladı. Yağmur, zeminin tüm yapısını alt üst etti.
44' Joce Cole'un pası Lucas'a... Lucas yerden sert vurdu Onur rahatlıkla topa sship oldu.
43' Burak'ın sarı kart gördüğü şaşırtıcı pozisyonda Liverpoollu futbolcular faul olduğunu düşünerek baraj kurmaya gelmişti.
42' Lucas'ın Burak Yılmaz'a arkadan yaptığı hareket! Faul bekliyoruz, hatta kart! Ooooo! İnanılır gibi değil, Burak sarı kart gördü.
41' Bu arada Ceyhun Gülselam sarı kart gördü. Neden diye merak ediyoruz? Evet evet! Ceyhun, Joe Cole'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.
40' Beşiktaş ile yaşadığımız bu sevinci, Trabzonspor ile taçlandırmak istiyoruz.
39' Bu arada Finlandiya'dan bir gol haberi! Beşiktaş, Helsinki karşısında 2-0 öne geçti.
38' Colman'ın nefis pası Teofilo'ya... Teofilo biraz ağır kaldı ama topu Yattara'ya aktarmayuı başardı. Yatatara'dan Serkan'a... Trabzonspor top çeviriyor.
37' Trabzonspor savunma kurgusu ile orta saha arasındaki mesafeyi daraltmaya başladı.
36' Tempo gittikçe düştü! Liverpool orta sahayı domine etmeye başladı.
35' Trabzonspor soldan geliyor. Colman'ın pası Burak'a... Burak ortaladı ama Liverpool savunması bu pozisyonda hata yapmadı.
34' Liverpool oyunun mesafesini kısalttı. N'Gog derinlemesine oynadı Glen Johnson bir anda Onur ile karşı karşıya kaldı! Ofsayt! Ofsayt! Derin bir nefes alıyoruz.
33' Özellikle bu dakikalarda savunmada çok dikkatli olmalıyız. Zira, Liverpool'un baskısı artmaya başladı.
32' Egemen'den basit bir hata! Glen Johnson sağdan ortaladı, Giray uzaklaştırdı. Joe Cole müsait durumdaydı ama Giray iyi marke etti Cole'u.
31' Lucas'ın Cale'ye yaptığı sert hareket! Faul. Hakem, Lucas'a kart göstermedi.
30' Trabzon'da yağan yağmurun şiddeti her geçen dakikaya artmaya başladı.
29' Liverpool bu dakikalarda topa daha fazla sahip olan taraf. Trabzonspor oyunu kendi yarı sahasında kabullenmeye başladı.
28' Maçın temposu bu dakikalar düştü.
27' Şimdi soldan geliyoruz... Cale'nin pası Burak'a... Burak'tan kritik bir bölgede pas hatası...
26' Liverpool kendi yarı sahasına hapsolmuş durumda.. Trabzonspor önde basıyor, İngiliz temsilcisi nefes alamıyor.
25' Ceyhun uzun oynadı Teofilo ceza sahasına girerken yerde kaldı! Gözler hakemde, 'kalk' dedi hakem. Tartışmalı bir karar.
24' Bir gol daha bizi çok daha rahatlatacak... O golü hak edecek bir futbol oynuyor Trabzonspor.
23' Topla oynama oranlarından Trabzonspor'un yüzde 64'e yüzde 36'lik bir üstünlüğü var Liverpool karşısında.
22' Trabzonspor sağ kanattan geliyor. Yattara'nın pası Ceyhun'a... Ceyhun'dan sol kanada... Ceyhun derinlemesine oynadı Teofilo'dan önce Reina çıktı kalesinden ve topa sahip oldu.
21' Liverpool yedek kulübesi şimdiden ısınmaya başladı. Onlarda da büyük bir telaş var.
20' Trabzonspor'da Serkan Balcı ve Yattara şu ana kadar kusursuz bir performans sergiledi.
19' Akıyoruz Liverpool kalesine... Bu kez Colman ile geliyoruz... Colman iyi sokuldu rakip ceza yayına... Colman yerden vurdu kaleci Reina son anda direk dibinden çıkarttı.
18' Onur hemen oyuna soktu topu... Yattara fişek gibi fırladı... Yattara sokuldu ceza sahasına... Yattara vurdu savunmadan döndü.
17' Fábio Aurélio ortaladı Onur'da kaldı.
16' Liverpool sağ taraftan köşe vuruşu kullanacak. Çok dikkatli olmalıyız çok.
15' Trabzonspor kanatları iyi kullanıyor. Bu kez sağdan geliyoruz. Colman'ın pası ceza yayı üzerine hareket halinde olan Burak'a... Burak yerde kaldı! Faul bekliyoruz, devam dedi hakem. Şaşırtıcı bir karar.
14' Colman'ın derinlemesine pası Ceyhun'a... Serkan da sağ kanattan destek verdi. Ceyhun'dan Yattara'ya... Yattara'dan nefis hareketler. Yattara ceza sahasına sokulurken kaptırdı meşin yuvarlağı.
13' Temsilcimiz orta alanı kalabalık tutuyor. Topla oynayan, daha istekli daha hırslı olan taraf Trabzonspor.
12' Trabzon'da müthiş bir yağmur var... Zemin gittikçe kayganlaşmaya başlıyor. Çok dikkat etmeliyiz.
11' Liverpool soldan geliyor... Lucas'ın pası Glen Johnson'a... Johnson ortaladı ama Trabzonspor savunmada çok dikkatli.
10' Topun mutlak hakimi Trabzonspor. Liverpool pas yapamıyor. Maç sonuna kadar bu şekilde olsun. Taraftar ikinci gol için destek veriyor Trabzon'a.
9' Liverpool şok oldu şok! Baskı devam ediyor.. Sağlı sollu geliyor Trabzon. Yattara sağdan geliyor, bir topuk pası Ceyhun'a... Ceyhun'dan bir çalım Kelly'e ama hakem faul dedi! İnanılır gibi değil.
8' Çok sakin Trabzonspor... Pas yapıyoruz orta alanda. Panik yok. Ceyhun'un pası Yattara'ya.. Yattara uzun bir pas yolladı sol kulvarda hareket halinde olan Colman'a ama olmadı!
7' Şimdi baskı var... Pres yapıyor Trabzonspor, Liverpool nefes alamıyor. Bravo çocuklar.
6' Hüseyin Avni Aker'de tüyleri diken diken eden bir sevinç... İnanılır gibi değil... Haydi Trabzonspor... Şimdi Liverpool düşünsün.
5' Colman'ın ceza sahasının çaprazından sert vuruşunda Colman altı pasın hemen üzerine ayak koydu ve meşin yuvarlağı Liverpool ağlarına gönderdi.
4' GOOOLL! GOOOLL! GOOOOLL! Teofilo...
4' Lucas Leiva ortaladı, Sotiris Kyrgiakos vurdu kafayı Onur çok rahat çok!
3' Ceyhun uzun oynadı Yattara'ya... Yattara'dan kritik bir top kaybı... Joe Cole altı pasa ortaladı, Giray kornere bıraktı. Aferin Giray.
2' Trabzonspor kendi yarı sahasında pas yapıyor.
1' Ve karşılaşma Trabzonspor'un vuruşuyla başladı. Trabzonspor'a başarılar. Yolun açık olsun Trabzon...


UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında temsilcimiz Trabzonspor evinde, İngiliz devi Liverpool'u konuk ediyor. Anfield Road'da oynanan ilk maçı 1-0 kaybeden bordo-mavililer Hüseyin Avni Aker'de oynanacak maçta turu geçmek istiyor. Saat 20:30'da başlayacak karşılaşmada Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek düdük çalacak.

D-Smart 101. kanaldan naklen ekrana gelecek bu heyecan dolu maçı Sporx Canlı Anlatım Servisi'nden de an be an takip edebilirsiniz

İŞTE İLK 11'LER..

TRABZONSPOR

Onur Kıvrak
Hrvoje Cale
Giray Kaçar
Egemen Korkmaz
Serkan Balcı
Ceyhun Gülselam
Selçuk İnan
Gustavo Colman
Burak Yılmaz
İbrahima Yattara
Teófilo Gutiérrez

LIVERPOOL
Pepe Reina
Glen Johnson
Fábio Aurélio
Jamie Carragher
Martin Kelly
Christian Poulsen
Joe Cole
Sotiris Kyrgiakos
Dirk Kuyt
Lucas
David Ngog