Şenol Güneş, Tur İçin Umutlu Konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Liverpool'u yarın seyircilerinin desteği ile üstün bir oyun oynayıp, onurlu bir sonuçla yenmek istediklerini söyledi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Güneş, "Bir hafta önce oynadığımız Liverpool maçı sonrası 2. maçımızı oynayacağız. Bu aynı zamanda 34 yıl önce evimizde ağırladığımız Liverpool'u evimizde tekrar ağırlamak bizi mutlu ediyor. Öncelikle Liverpool'a 'hoş geldin' diyorum. Dünya devi olan bir takımı tekrar şehrimizde görmek bizi mutlu etmiştir. Güzel bir misafirperverlik göstermek istiyoruz. Ama yarın sahamızda oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. İlk maçta 1-0 kaybetmek dezavantaj ama
sahamızda kazanmak için oynayacağız. Bunun için iyi bir oyun gerekiyor, iyi oynayacak bir ekibimiz var. Seyircimizin de desteği ile üstün bir oyunla onurlu bir sonuçla maçı bitirmek istiyoruz. İşimizin kolay olduğunu söylemek zor. Güçlü bir rakip ile oynayacağız. Oyuncularımın tarihi bir şansı değerlendireceklerini düşünüyorum. Oyuncularımın hiçbir olumsuzluk düşünmeden kazanmak için oynayacaklarını düşünüyorum" dedi.

"SADECE HÜCUM OYNAMAK DEĞİL KONTROLLÜ VE SABIRLI OYNAYACAĞIZ"
Şenol Güneş, tüm oyuncularının sahada kazanmak için mücadele vereceğini kaydederek, "Bu sadece hücum oynamak değil kontrollü ve sabırlı oynayacağız. Seyircimiz de sabırlı olmalı. Rakibimizin işini kolaylaştırmak istemiyoruz. Sabırsızlığımız olmayacak. Öndeki oyuncularımın çok çalışması gerekiyor. Oyunun başında sonuç alamazsak oyunun sonunda alacağız. Golü yemeden skoru götürmemiz gerekiyor. Çünkü son dakikalarda da golü bulabiliriz" diye konuştu.
"TUR İÇİN GEREKEN SKORU ALMAK İSTİYORUZ"
İngiliz gazetecinin, "Fenerbahçe galibiyeti sonrası takımın güven durumu nasıl Türkiye ligindeki hedefleriniz neler?" sorusu üzerine Güneş "Lig maçları ile UEFA'yı ayırmak istiyoruz. Oynadığımız tüm maçlarda oyun şablonumuzu sahaya yansıtmaya çalıştık. Fenerbahçe maçında çok pozisyona girdik ama az gol attık. Liverpool maçında ise az pozisyona girdik. Bu maçta çok pozisyona girip gol atmak istiyoruz. Maç uzatmaya da gidebilir, penaltılara da kalabilir. Tur için gereken skoru almak istiyoruz. Kafamızda
sadece yarınki müsabaka var. Liverpool yenip tur atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Güneş, Glowacki'nin yokluğu ile ilgili olarak "Aramızda olmaması üzüntü verici ama geçen yıl ve bu yılda o mevkide iyi olan bir Giray var. Olmadığı zaman hayıflanmak yerine olan futbolcuların verimli olmasını bekliyoruz. Son maçta iyi oynamıştı aynı başarısını tekrar etmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"GEÇMİŞTE ASTON VİLLA'YI NASIL ELEMİŞSEK BU KEZ DE LİVERPOOL'U ELEMEK İSTİYORUZ"
Güneş, 34 yıl önceki duyguları ile şimdiki duygularının sorulması üzerine ise "Geçen süre çok uzun bir dönem. O dönemde kampta Horon Otel'de kalıyordum. Misafirlerime 5 bilet almıştım. Biletler 150 liraydı. Ama maça o kadar konsantre olmuştum ki biletleri evde unuttum ve misafirlerime vermeyi unutmuştum. Oyuncularımın da aynı şekilde maça konsantre olmasını istiyorum. Tarihi bir olay olduğu için hiçbir şey düşünmeden maçı düşünmelerini istiyorum. O zaman sadece maçı düşündüm yine maçı düşünüyorum.
Aklımda yarın ki maçta tur atlamak var. Geçmişte Aston Villa'yı nasıl elemişsek bu kez de Liverpool'u elemek istiyoruz" dedi.
Güneş, rakibin eksiklerinin önemli olmadığını, oynayanlarla oynamayanların birçoğuna yakının milli takım oyuncuları olduğunu belirterek, "Bize oynayan kadrosu ile Manchester City ile oynayan kadrosu arasında çok büyük bir fark yok. Oynayacak olan futbolcular diğer eksiklerinden aşağı futbolcular değil. O oyuncu yok, bu oyuncu yok diye bir şey yok. Hoca kendine göre en iyi kadrosunu sahaya sürecektir" diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZA SIKIŞTIĞIMIZ, ZOR DURUMDA KALDIĞIMIZ DÖNEMDE İHTİYACIMIZ VAR"
Taraftarlara da seslenen Güneş "Sıkıştığımız, zor durumda kaldığımız dönemde desteğe ihtiyaç var. Sabırlı olmak zorundayız. Gol atıp öne geçmenin garantisi yok. Her türlü sonuç olabilir. Değişik sonuçlar çıkabilir. Gol yemeden gol atmaya uğraşacağız. Her türlü gelişmeye hazır olmalıyız. Kendi içimizde baskı kurmamalıyız. Taraftarımız bize destek olsunlar sonucu hep birlikte alacağız" görüşünü savundu.

KALECİ ONUR: "ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIP TURU ATLAYAN BİR SKORLA MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Trabzonspor kaleci Onur Recep Kıvrak ise "Bizim için çok önemli ve zorlu bir ekip. Bunun farkındayız. Fenerbahçe maçından sonra moralimiz bir kat daha arttı. Kazandığımız takdirde bizi neler beklediğinin farkındayız. Çok zor bir maç olacak ama izleyenler için keyifli bir maç olacak. Biz daha istekli olacağız. Kendi saha ve seyircimiz önünde oynuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp turu atlayan bir skorla maçı kazanmak istiyoruz" dedi.
Onur, teknik direktör Şenol Güneş ile ilgili sorulan soru üzerine ise "Hocam ile çalışmak benim için çok keyif verici. Zor ve kolay yanları var. Bana hatamı ilettiği zaman ben çok mutlu oluyorum. Hocam gibi çok tecrübeli bir kaleciden hatalarım duymak çok önemli. Beni inanılmaz mutlu ediyor. Kendisi çok destek oluyor. Herkesin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum" deyince Güneş "Böyle demeseydi yarın oynama şansı yoktu ama şimdi oynama şansı buldu" demesi gülüşmelere neden oldu.
Güneş, Umut Bulut'a Fransa'nın Toulouse takımından geldiği iddia edilen gelen transfer teklifinden haberi olmadığını sözlerine ekledi.