Barcelona ile Milan, Ibrahimoviç transferi için masaya oturdu

Barcelona kulübünün tarihindeki en pahalı transferi gerçekleştirerek İnter'den aldığı Zlatan İbrahimoviç'in İtalya'nın AC Milan kulübüne transferi için görüşmeler başladı.

Barcelona kulübünün kurucusu olan, 5 kez kulüp başkanlığı yapan Joan Gamper adına bu akşam Nou Camp Stadı'nda yapılacak özel maç için Milan takımı Barcelona'ya gelirken, iki kulüp yöneticilerinin İbrahimoviç'i görüşmek için öğle yemeğinde buluşacakları belirtildi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, İtalyan kulübünün genel direktörü Adriano Galliani ve Barcelona kulübünün başkanı Sandro Rosell'in başkanlıklarında yapılacak görüşmelerde, İbrahimoviç'in geleceğinin netleşmesi bekleniyor.

Samuel Eto'o'nun İnter'e verilmesi ve 50 milyon avroluk bir ödeme karşılığında geçen yıl İnter'den Barcelona'ya gelen İbrahimoviç, 5 yıllık sözleşme imzaladığı Katalan kulübünden sezon başına 12 milyon avro alıyor. İlk sezonunda verimli olamayan ve teknik direktör Pep Guardiola ile anlaşamayan İbrahimoviç'in Milan'a gitmesi kousunda İtalyan yöneticilerle anlaşma sağlandığı iddia edilirken, Milan'ın bonservis bedelini indirmesi için Barcelona'yı ikna etmeye çalıştığı söyleniyor.

Bu arada İspanyol spor gazetesi Marca, İbrahimoviç ile Guardiola arasındaki sorunun geçen sezona dayandığını ve İsveçli golcünün bir maçtan sonra Guardiola'ya ''Sadece Messi'yi kayırıyorsun. Beni daha fazla aldatma'' diye söylendiğini iddia etti. Bu sözlerin ardından Guardiola'nın İbrahimoviç ile olan ilişkisini kestiği yazan Marca, uzun süredir aralarında bir diyalog geçmediğini öne sürdü.

Öte yandan İbrahimoviç ile arasında problem olduğu yönündeki iddialar, salı günü yapılan basın toplantısında bir kez daha Guardiola'ya yöneltildi. ''Eto'o'nun İbrahimoviç ile takasından pişmanlık duymuyorum'' diyen Guardiola'nın, ''Bir transfer kavuna benzer, iyi olduğunu öğrenmek için içini açmak gerekir'' şeklindeki sözü dikkat çekti.