Aurelio Resmen Beşiktaş'ta (2)

Mehmet Aurelio Beşiktaş'ta. Beşiktaş'ın Real Betis'ten transfer ettiği milli futbolcu Mehmet Aurelio, Helsinki'de resmi sözleşmeyi imzaladı ve Beşiktaş'a gelmekten duyduğu memnuniyeti anlattı.

Siyah-beyazlı kulüpten, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen açıklamada Mehmet Aurelio'nun transfer edildiği bildirildi. Şirketten yapılan açıklama şöyle:
"Şirketimiz Real Betis oyuncusu Mehmet Aurelio ile yıllık 750 bin euro garanti ücret ve 25 bin euro maç başı ücreti karşılığında 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. Anlaşma karşılığında Real Betis'e sözleşme fesih bedeli ödenmeyecektir."
AURELİO: TARAFTARIMIZIN ÖNÜNE ÇIKMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM
Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarında Mehmet Aurelio, Beşiktaş'a ve yeniden İstanbul'a geldiği için büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Büyük Beşiktaş taraftarının önüne çıkmak için çok sabırsızlanıyorum. Başkanımız Yıldırım Demirören başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu büyük bir çaba göstererek harika bir kadro kurdular. Böylesine büyük bir kadronun içerisinde yer almak beni çok mutlu ediyor. Kendimi çok zinde ve hazır hissediyorum" diye konuştu.
BJK İnönü Stadı'nın zeminine çıkıp Siyah-beyazlı taraftar ile buluşmayı çok istediğini belirten Aurelio, şöyle konuştu:
"İnönü Stadı'nın zeminine çıkmak için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe'deyken ve A Milli Takım'dayken İnönü Stadı'na çıktığımda stadın atmosferi beni çok etkiliyordu. Şimdi o stada, o takımın oyuncusu olarak gelecek olmak çok heyecan verici. Taraftarın 90 dakika boyunca hiç susmadığını, şarkı söylediğini, tezahürat yaptığını ve takımını desteklediğini biliyorum. O desteği arkamıza alıp, teker teker hedeflere koşacağız. Guti, Quaresma, Nihat, Hilbert gibi transferlerin yanında olmak beni çok mutlu ediyor. Bu
takımın başında dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olan Schuster'i görmek heyecanımı ikiye katlıyor. Dünyanın en ünlü teknik direktörlerinden birisinin oyuncusu olunca insanın şevki biraz daha artıyor."
Bu arada, Beşiktaşlı eski futbolcu Ricardinho hakkında da konuşan Aurelio, "Benim Beşiktaş camiası ile hiçbir zaman hiçbir problemim olmadı. Siyah-Beyazlı takımın eski oyuncusu Ricardinho ile yaşadığımız tamamen maç sonunda yaşanan bireysel bir olaydı. Ben olayı unuttum bile" dedi.
BAŞKAN DEMİRÖREN'LE BULUŞTU
Yeni transfer Mehmet Aurelio, Helsinki'de Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de yer aldığı buluşmada Başkan Yıldırım Demirören, Aurelio ile sohbet etti ve transferin hayırlı olmasını diledi. Aurelio ise, Beşiktaş için elinden geleni yapacağını belirtti. Bu arada milli futbolcunun bu akşam İstanbul'a geleceği ve 26 Ağustos Perşembe günü (yarın) sabah sağlık kontrolünden geçeceği bildirildi.
MEHMET AURELİO KİMDİR?
Brezilya doğumlu olan Mehmet Aurelio, 2006 yılında Türk Milli Takımı forması giymeye başladı. 15 Aralık 1977'de Brezilya'da doğan Mehmet Aurelio, 1995-2001 yılları arasında Brezilya'nın Flamengo takımında forma giydi. Daha sonra kısa bir süre Olaria'da oynayan tecrübeli futbolcu, 2001 senesinde Trabzonspor'a transfer oldu. Aurelio, Karadeniz temsilcisinde 2003 yılına kadar oynadı ve görev yaptığı 64 maçta 15 gol attı.
2003 yılında Fenerbahçe'nin transfer teklifini kabul ederek Sarı-lacivertli formayı giyen Mehmet Aurelio, 2008 yılına kadar Fenerbahçe'de oynadı. Fenerbahçe'de 219 kez görev yapan milli futbolcu, toplam 20 gol attı.
2008 yılında Real Betis takımına giden Aurelio, İspanya'da oynadığı 58 maçta 6 gol kaydetti.
A Milli Futbol Takımı'nın ilk ithal futbolcusu olan Mehmet Aurelio, 2006 yılının Temmuz ayında Türk vatandaşlığına kabul edildi. Daha önce Brezilya Milli Takımı'nda oynamadığı için Türk Milli Takımı'nda oynama hakkı bulunan Brezilya asıllı oyuncu, zamanın teknik direktörü Fatih Terim tarafından milli takıma çağırıldı ve Lüksemburg karşısında ilk kez Ay-yıldızlı formayı giydi. 29 kere A Milli Takım'da oynayan Aurelio, milli forma altında 2 de gol kaydetti.
(BB-ERS-ERS-S)