Efes Pilsen World Cup-9'da Şampiyon Arjantin Oldu

Efes Pilsen World Cup-9'da oynanan maçta Arjantin, büyük çekişmeye sahne olan maçta Türkiye'yi normal süresi 81-81 biten karşılaşmanın uzatma dakikaları sonunda 93-89 mağlup ederek şampiyon oldu.

Turnuvada şampiyon olan Arjantin'e ödülünü, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi. Turnuvanın ikincisi Türkiye, üçüncüsü Lübnan ve dördüncüsü Kanada'ya da ödüllerini yine Akgül ve Demirel takdim etti. Efes Pilsen World Cup 9'un En Değerli Oyuncusu ise Arjantin Milli Takımı'ndan Carlos Delfino seçildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, her şeyin yolunda gittiğini belirterek, "Daha önceki turnuvalarda başarısız görünmüştük. O zaman takımda sakatlıklardan doğan eksiklerimiz vardı. Bugün de Ersan yoktu. Ama milli takımımız bugün Ankara'da hepimize moral veren, ümit veren bir basketbol oynadı. Arjantin 2004 yılında Olimpiyat Şampiyonu olmuş çok güçlü bir ekip. Bir basketbol ülkesi. Maçı kendi ellerimizle verdik. Buradan dersler çıkartacağız. Buradaki performansımızdan memnunum. Dünya
Şampiyonası'na kadar olan süreyi iyi değerlendirip, ilk maçımıza iyi motive olup, en hazır şekilde çıkacağımızı düşünüyorum. Turnuvayı maç maç düşüneceğiz. 5 maçımızı da kazanıp İstanbul'a gitmeden önce büyük avantaj sağlamak istiyoruz. Şu an her şey yolunda. Şampiyonada seyircimizin coşkulu desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Milli basketbolcu Ender Arslan da, Arjantin karşısında iyi bir prova yaptıklarını ifade ederek, Dünya Şampiyonası'na hazır bir şekilde başlamak istediklerini söyledi.
Arjantin Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Carlos Delfino ise izleyenlere çok güzel bir maç izlettiklerini ifade ederek, kazandıkları turnuvanın Dünya Şampiyonası için moral olduğunu kaydetti.