Manisaspor-ankaragücü Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Manisaspor sahasında konuk ettiği Ankaragücü'ne 3-0 mağlup oldu.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Maçın genel görüntüsüne baktığımız zaman, çok iyi başladığımız maçı çok kötü bitirdik. İlk 45 dakika istediğimiz ataklar vardı, istediğimiz pozisyonlar vardı fakat iyi değerlendiremedik. Rakibimizin ender geldiği atakların birinde kişisel hatadan dolayı gol yedik. Aslında ilk yarı gol bulabilseydik maç çok daha farklı olabilirdi. Yine ikinci yarıya iyi başlamıştık ama 2-0 dan sonra gerçekten çok çok kötü futbol oynadık.
İlk 60 dakikada golü bulabilseydik maçın sonucu çok daha farklı olabilirdi. Toparlayacağız, yapacak bir şey yok." dedi.
Gelecek hafta İstanbul'da oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise Kutlu, "Türkiye'de yenilmeyecek takım yok. Biz bugünkü ilk 60 dakikadaki oyunu orada da sergileyebilirsek ve de gol ile buluşturabilirsek kazanabiliriz." açıklamasını yaptı. Kutlu ayrıca transfer çalışmalarına devam ettiklerini belirterek eski Galatasaray oyuncusu Shabani Nonda'nın transfer listelerinde olduğunu ifade etti.
Manisaspor'un genç oyuncusu Yiğit İsmail Gökoğlan maça istekli ve iyi başladıklarını belirterek, "Enteresan bir gol yedik ve şok bir durum bizim için. Golden sonra takım olarak isteksiz oynamamız takımımıza yakışmadı. Dezavantajımız haftaya da Fenerbahçe ile oynamamız. Bu maçtan puan çıkarmamız gerekiyordu. Bunun bilincindeydik. Biran önce toparlanıp Fenerbahçe maçına hazır olmak istiyoruz." dedi.
Kendi evinde 3-0 gibi bir mağlubiyet almalarının çok üzücü olduğunu ifade eden Manisaspor defans oyuncusu Dixon, "Yeteri kadar savaşmadığımıza inanıyorum, yeteri kadar hareketli olmadığımıza inanıyorum. Bunun neticesinde 3-0'lık bir sonuç meydana geldi. Çok üzgünüm" diye konuştu.
Böyle bir maç beklemediklerini kaydeden Gökhan Emreciksin ise, "Çok kötü futbol oynamadık. Son vuruşlarda rakibimiz bugün çok becerikliydi. Biz onlar kadar becerikli olamadık. Ve maçı kaybettik. Üzgünüz çok fazla söylenecek bir şey yok." şeklinde konuştu.
Sarı-lacivertliler, teknik direktör Ümit Özat'ın cezalı olması nedeniyle sahaya yardımcı antrenör Sedat Karabük yönetiminde çıktı. Maçı değerlendiren Karabük, "Öncelikle iki takımı da tebrik etmek lazım. Bu sıcakta futbol oynamak kolay değil. Maça Manisaspor açısından baktığımızda kırılma noktalarında onların da kazanacağı bir kaç pozisyon vardı. Ama o kırılma noktalarında neticeyi biz yakaladık. Tabi 2-0 olunca da çok daha rahat oynadık ve farka götürdük. Burada arkadaşlarımı da kutluyorum. Bizim bu
sene itibariyle savunma olarak tamamıyla 5 oyuncumuz da yeni. Bunların birbirleriyle anlaşmalarında zorluklar yaşadık zaman zaman maç içerisinde. Ama Ankaragücü takım olarak ileriki maçlarda bundan daha iyi oynayacak düşüncesindeyiz." şeklinde konuştu.
Ankaragücü'nün 2. golünü kaydeden genç oyuncusu Özgür Çek, "Buraya kesinlikle kazanmak için gelmiştik. Hocamız Manisa'yı çok iyi analiz etti, ki neticesini de zaten golle bulduk. Ankaragücü çok iyi bir ekip oldu ve ilerleyen haftalarda çok daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.
Manisaspor'da 4 yıl forma giydikten sonra bu sene Ankaragücü'ne transfer olan ve maçta da şık bir gole imza atan Güven Varol, kendisi açısından son derece duygusal bir maç olduğunu ifade etti. 4 sene formasını giydiği Manisaspor'a karşı ilk defa mücadele ettiğini belirten Varol, "İyi bir mücadele oldu sahada. Manisaspor da iyi mücadele etti. Ama bizim golü erken bulmamız kazanmamızda önemli rol oynadı. 3-0 gibi net bir skorla maçı kazandığımız için mutluyuz" dedi. Bir gazetecinin "Golden sonra
sevinmedin" şeklindeki sorusuna Güven, "Benim için Manisaspor'un yeri apayrıdır. Maçta duygusal anlar yaşadım. O yüzden sevinmek içimden gelmedi. Ama Ankaragücü forması giydiğim için son derece mutluyum. Ankaragücü'nün başarısı için elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.
(ÖA-ÖND-ERS-S)