Galatasaray 2. haftayı da puansız kapattı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında kendi sahasında Bursaspor'a 2-0 mağlup olarak ikinci haftayı da puansız kapattı.

 Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, maçın büyük bölümünde kendilerinin daha iyi oynadığını söyleyerek, "Geçen senenin şampiyonuna karşı oynadık. İlk golü yedikten sonra biraz sorun yaşadık. Onlarda kendi sistemlerini devam ettirdiler. 1-0 mağlup olmamıza rağmen beraberliği yakalayabilmek için çok iyi mücadele ettik. Bunu başaramadık ve maç sonunda 2-0 geriye düştük. Son 10 dakikada sahada lider vasfı olan bir oyuncu olmadığı için futbolcularda yan etki yaptı. Taraftarın o sırada bağırması oyuncuları moral olarak düşürdü. Bugün çalışmamız galibiyet içindi. Beraberliği yakalasaydık buradan galip ayrılabilirdik. Her şey negatif olarak gözüküyor şuanda. Golü atamadığında mücadele etmelisin. Takım halinde mücadele çok iyiydi. 18 korner kullandık. Büyük bir bölümde rakip sahada oynamamıza rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Bizim için zor bir durum ama şuanda daha çok savaşmalıyız. Perşembe günü Ukrayna'da oynayacağımız maç için konsantre olacağız. Oradan galip gelmek istiyoruz. Kritikler olacak şu anda bu kritikler bize de yansıyor. En kısa sürede istediğimiz sonuçları alacağız" dedi.

Rijkaard transferlerle ilgi olarak yönetim kuruluyla görüştüklerini belirterek, "Takımın neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Aradığımız futbolcuyu bulamadık. Ama görüşmeler halindeyiz. Transfer yapmak için yapılabilir. Ama biz ihtiyacımız olan transfer yapmak istiyoruz. Yönetim kuruluda çok çalışıyor. 3 tane daha ihtiyacımız olan futbolcuları getirmek için çabalıyor. Bunu beklememiz gerekiyor. Doğru kararı doğru zamanda vermek daha iyi olur" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı oyuncu Elano takımda herhangi bir problem olduğunu düşünmediğini ifade ederek, "Bu tip durumlarda birbirimize destek olmalıyız. Bu durumdan takım olarak çıkmalıyız" şeklinde konuştu. Transferi konusunda sorulan bir soruya Elano, "Her gün 10'a yakın telefon alıyorum. Ama bu görüşmeler sözde kalıyor. Resmi olarak kulübüme ve bana yapılan bir teklif yok. Böyle bir şey olursa başkan ve teknik direktörün haberi olur. Şu anda Galatasaray oyuncusuyum. Burada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım. Taraftarımız ve camiamızın içi rahat olsun. Hakkımda birçok şey yazılıyor ama dediğim gibi resmi bir şey yok" yanıtını verdi.

Sakatlık sürecini değerlendiren Brezilyalı Elano, "Brezilya milli takımda ciddi bir şekilde sakatlandım. Bileğimde bir sakatlık vardı. 1 ay 5 gün boyunca hiç bir şey yapmadım. Sadece tedavi oldum. Buraya geldiğim de birkaç antrenmana katıldım. Tabi biraz zorlandım" ifadelerini kullandı. Camianın kendisinden beklendiklerini bildiğini anlatan Elano, "Mutlaka beklentiler çok yüksek. Ne olursa olsun futbolda tek başına hiçbir şey yapılmaz. Takım iyi gittiği zaman oyuncularda iyi performans sergiliyor. Bundan sonra iyi bir çizgide ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Hocamızla beraber 1 seneye aşkın çalışıyoruz. Onun için benden istediklerini iyi biliyorum. Oyuna girdiğimde benden istediklerini yaptım. Oyunu hareketlendirip topun bizde kalmasını sağlamaktı görevim. Ama oyun kötü gitti" şeklinde görüş belirtti.

Dünya Kupası'nda Mesut Özil ile kendisinin öne çıkan isimler olduğunun ve Mesut'un Real Madrid'e transfer olmasının hatırlatılması üzerine Elano, "Dünya Kupası'nda iyi bir performans çıkardım. Mesut iyi bir takıma transfer oldu. Ama ben kendim için en ufak bir hayal kırıklığına uğramadım. Galatasaray çok büyük bir takım ve beklentileri biliyorum. Buraya geldiğimden beri aynı heyecanı taşıyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın son güne kadar elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadelerini kullandı. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bu maçı kazanmaları için bir çok sebebi olduğunu ifade ederek, "Bunu oyuncularıma söyledim. 20 tane sebebi alt alta sıraladım. Geçtiğimiz sezon şampiyonu olarak, Süper Kupa'da Trabzonspor mağlubiyetiyle başladık. İnsanların kafasında soru işareti bıraktık. İyi hazırlık dönemi geçirmiştik. Geçtiğimiz sezon Bursaspor gerçeğini tekrar aşıladık. Ligin ilk haftalarında ligin zirvesine yerleşmek ve bu yarışta olduğunu herkese göstermek için iyi oynamak zorundaydık. Bizim için prestij maçıydı. Galibiyet lig ve şampiyonlar ligi için moral ve motivasyon oldu. Oyuncularımız bunları çok iyi idrak etmişler. Bugün de Bursaspor gerçeğini tekrar Türkiye'nin gündemine getirdik. Hafta başından beri maça çok iyi hazırlandık. Oyuncularımdan ne istediysem yerine getirdiler. Takım olgusunun ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Bizim için güzel bir karşılaşma oldu. Bizi ligin zirvesine çıkaran bir galibiyet oldu. Bizi gelecek adına çok sevindirdi. Hatalarımızda oldu. Bunları azaltmak için çalışacağız. Camiamıza 18 yıl sonra Galatasaray galibiyeti hediye ettiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Maçın kendileri için hiçte kolay geçmediğini anlatan Sağlam, şöyle devam etti: "Galatasaray ile bu statta oynamak çok kolay iş değil. Rakipteki yıldızları kontrol altına alıp gol bulmaya çalıştık. İlk yarı fazla pozisyon üretemedik. Ama ikinci yarıda daha üretkendik. Şampiyonlar liginde 6 önemli maç oynayacağız. Deplasmanda bu taktikle oynayabiliriz. Ama kendi sahamızda ofansif oynayarak taraftara güzel oyun sergileyeceğiz. Sadece ülke için değil şampiyonlar liginde bir hedef varsa buna gitmek için çalışacağız."

Takımdaki oyuncuların yeterli olup olmadığı yönünde sorulan soruya Sağlam, "Çok daha kaliteli oyuncuların takımda olmasını isterim. Fakat bazı gerçekler var ve bunları aşamıyoruz. Onun için takımdaki var olan değerlerimizi sonuna kadar kullanacağız. Geçen sene şampiyonluk için bize az şans veriliyordu. Ama biz elimizdeki var olan değerleri kullandık. Şampiyonlar liginde de bu şekilde olacak" şeklinde yanıtladı. Maçta Volkan'ın pozisyonunda hakemin kırmızı kart vermesi gerektiğini söyleyen Ertuğrul Sağlam, "Galatasaray seyircisi çok akıllı. Oluşturduğu baskıyla hakemi etkiliyor. Hakem için fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

Ozan İpek'in performansının sorulması üzerine Sağlam, "Ozan ipek genç oyuncu. Geçen sezon ilk kez Süper Lig'de oynadı. Genç oyuncuların performansının düşmesi gayet normal. Ama bu düşüşü kısa tutmalıyız. Fakat ozanın ben kötü performans sergilediğini düşünmüyorum. Geçen sezonun ikinci yarısında bir düşün oldu. Ama şu anda gayet iyi" diye konuştu.
Bursasporlu oyuncu Ali Tandoğan maçtan galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Yeşil-beyazlı ekibin iki golünü kaydeden İvan Ergiç ise maç başında zorlandıklarını söyleyerek, "Galatasaray değişik bir taktikle oynadı. Biz buna şaşırdık. Ama sonradan toparlandık. İlk golü attıktan sonra rakip daha çok risk aldı. İkinci gol biraz şans oldu. Bizim için iyi bir maçtı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA