Alanzınho'dan Samimi Açıklamalar

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, amaçlarının lig şampiyonluğuna ulaşmak ve takımı Avrupa'da önde gelen takımlardan biri haline getirmek olduğunu belirterek, "Trabzonspor benim için Türkiye'nin yenilikçi ve devrimci yıldızıdır

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, amaçlarının lig şampiyonluğuna ulaşmak ve takımı Avrupa'da önde gelen takımlardan biri haline getirmek olduğunu belirterek, "Trabzonspor benim için Türkiye'nin yenilikçi ve devrimci yıldızıdır. Katkı sağlamaya devam ettiğim sürece buradan ayrılmaya niyetim yok" dedi.
Bordo-mavili takımın yıldız futbolcusu Alanzinho taraftarların 1967'ye gönderdikleri SMS'le ile sordukları sorulari içtenlikle cevapladı.
Bir taraftarın "Maç sırasında en sevmediğin davranış nedir ?" sorusuna Brezilyalı oyuncu, "Rakibimi çalımlamaya çalışıp, çalımlayamadığım zaman çok sinirleniyorum" yanıtını verdi.
Bu sezon kişisel hedefinin sorulması üzerine ise Alanzinho, "Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak kapattık. Kişisel değil takım olarak hedef koyduk. Bu sezon öncelikle UEFA Avrupa liginde üst turlara kalmalı ve ligde şampiyonluğu elde etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA OYNAMAYA SICAK BAKABİLİRİM"
"Türk Milli Takımı'ndan teklif alırsan oynamak ister miydin ?" sorusuna ise Brezilyalı oyuncu, "En büyük hayalim, kendi ülkemin milli takımda oynamak. Norveç'teyken, Norveç Milli Takımı'nda oynamak için teklif almıştım. Fakat, kabul etmemiştim. Benzer bir teklif burada da gelirse buna sıcak yaklaşabilirim. Bu konuda vatandaşım Aurelio'nun da Türk Milli Takımı'nı seçmiş olması, benim için yönlendirici bir örnek" şeklinde cevap verdi.
"Performansının yükselmesinde Şenol Güneş'in gelişinin etkisi oldu mu ?" şeklindeki bir soruya ise Alanzinho şu cevabı verdi:
"Benim için çok büyük bir etkisi oldu. Çünkü, daha önceki dönemde pek oynama sansı bulamıyordum. Kulüple herhangi bir sorunum olmasa da oynamadığım için mutsuzdum. Şenol Güneş'in gelişiyle birlikte sürekli forma giyme şansı elde ettim. Kendisi özgüvenimi yeniden kazanmamı sağladı ve bana hangi pozisyonda görev verirse versin onun desteğini devamlı arkamda hissettim. Bu sayede formum her geçen gün yükseldi. Türkiye Kupası zaferimiz, bu mutluluğumu taçlandırdı"
"İleriki yıllarda hangi takımda ve ligde oynamak istersin ?" sorusunu ise Alanzinho, "İspanya ligini oldum olası çok sevmişimdir. Orada birçok vatandaşım da üst düzey takımlarda görev yapıyor. Günün birinde ben de İspanya'nın iyi bir takımında forma giymek isterim" karşılığını verdi.
"Trabzonspor'da oynadığın sürece unutamadığın maç var mı ?" ve "Bordo-mavili forma ile hedeflerin nelerdir ?" şeklindeki soruları ise Brezilyalı yıldız şöyle cevaplandırdı:
"Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kupası'nı kazandığımız maçı unutamam. İkincisi ilk sezonda deplasmanda Kocaelispor'u 3-2 yendiğimiz ve sanırım Türkiye'deki en güzel golümü atmıştım. O maçta özellikle taraftarlarımızdan attığım golden sonra yaşadıkları müthiş sevinçten ve golden sonra sahaya inerek bana sarılmalarından çok etkilenmiştim. Trabzonspor ile hedefim ise lig şampiyonluğunu kazanmak ve takımımız Avrupa'nın önde gelen takımlarından biri haline getirmek"

"ALİ İSMİ SAYESİNDE KENDİMİ GERÇEK TRABZONLU GİBİ HİSEDİYORUM"
"Bu sezon 3 kulvarda yarışacak, nasıl bir Alanzinho bekleyelim ? Ayrıca 'Adım Ali oldu" demenin sebebi nedir ?" şeklindeki sorular karşısında ise Bordo-mavili futbolcu, "Geçen sezon kupa zaferiyle kapatmamızın sağladığı özgüvenle bu sezona gerek ben gerek takım çok daha güçlü gireceğiz. Yarıştığımız her kulvarda zirveyi kovalayacağız. Bana 'Ali' lakabını ise takım arkadaşlarım taktı ve bunun sayesinde ben de kendimi gerçek bir Trabzonlu gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.
"Takım içinde en iyi anlaştığın arkadaşın kim ?" sorusuna Brezilyalı oyuncu, "Takım içinde herkesle çok iyi arkadaşım. Birbirlerine yakın diller konuşmamız sebebiyle Gustavo ve oda arkadaşım Ceyhun'nun ise benim için ayrı bir yeri var" cevabını verdi.

"TRABZONSPOR, TÜRKİYE'NİN YENİLİKÇİ VE DEVRİMCİ YILDIZIDIR"
Alanzinho, "Trabzon'da kalmayı düşünüyor musun ? sorusuna ise, "Kulüpteki ve şehirdeki insanların bana yaklaşımlarından çok memnunum. Herkes bana evimdeymiş gibi hissettiriyor. Benim için ve kulübüm için çok cazip teklif bir teklif olmadıkça ve katkı sağlamaya devam edebildiğim sürece buradan ayrılmaya niyetim yok. Trabzonspor, benim için Türkiye'nin yenilikçi ve devrimci yıldızıdır. Bana anlatılanlardan öğrendiğim kadarıyla kulübüm, Türk futbolu bir değişimin öncüsü ve burası benim için Türkiye'nin en
iyisi" şeklinde cevap verdi.
(GÖK-EYB-EYB-S)