Kartal 3 puanı kaptırdı

Spor Toto Süper Lig 2. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı. İnönü Stadı'nda oynanan mücadeleyi İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-0 kazandı.

İBB'ye galibiyeti getiren golleri 57. dakikada İskender ve 90+1. dakikada İbrahim Akın kaydetti.

Sezonun ilk maçında Kayserispor'a 2-0 mağlup olan İBB, Beşiktaş gibi zor bir deplasmandan 3 puan çıkartmayı başardı.

İnönü Stadı'nda ilk kez lig maçında taraftarının huzuruna çıkan Beşiktaş ise çok sayıda gol pozisyonu kaçırdığı mücadeleden puansız ayrıldı.

Bu sonucun ardından IBB puanını 3'e yükseltti; Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Beşiktaş, Karabükspor ile deplasmanda; İBB ise Kasımpaşa ile sahasında karşılaşacak.

BOBO VE ZAPOTOCNY KADRODA YOK
GUTI YEDEKLER ARASINDA


Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan Spor Toto Süper Lig maçında sahaya son HJK Helsinki maçından farklı bir kadro sürdü. Schuster, UEFA Avrupa Ligi maçından 6 değişiklik yaparak takımını sahaya sürerken, yabancı kontenjanı nedeniyle HJK Helsinki karşısında ilk 11'de forma giyen Bobo ile Tomas Zapotocny'yi lig karşılaşmasında kadroya almadı.

Bu iki futbolcunun yanı sıra yine geçen haftaki maçta ilk 11'de oynayan Guti, İsmail, Tabata ve Ekrem ise yedek kulübesinde oturdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında bu 6 futbolcunun yerine Holosko, Nihat, Delgado, İbrahim Üzülmez, Ersan ve Erhan ilk 11'de görev aldı.

BEŞİKTAŞ İLK 20 DAKİKA BOĞDU


Siyah beyazlılar taraftarının da desteğini arkasına alarak başladığı maçta, ilk saniyeden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalesini adeta ablukaya aldı. Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla rakip kalede gol ararken; yakaladığı fırsatları ise değerlendiremedi.

Henüz 2. dakikada IBB savunmasındaki hata sonucu topu alan Quaresma, Hasagiç ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kaleciye isabetledi. İki dakika ardından yaptığı presle Holosko topu Nihat'a kazandırdı; ama Nihat Kahveci meşin yuvarlağı ıskaladı.

IBB'yi kendi yarı alanına hapseden Beşiktaş, yaptığı sert presle rakibine ilk 20 dakika oyun oynama şansı tanımazken; IBB teknik direktörü Abdullah Avcı savunmadaki futbolcularını sık sık uyarmak zorunda kaldı.

Siyah beyazlılar 20 dakikalık süreçte gol bulamadı ve ardından IBB yavaş yavaş oyunu dengeledi. Tevfik, İskender ve Holmen ile Beşiktaş kalesinde pozisyon aradı. En net pozisyonu ise 42. dakikada yakaladı. Sağ kanatta Rızvan derin bir boşluk yakaladı. Ceza alanı içine paralel ortasında ise İskender topu ıskaladı ve IBB müsait bir gol şansından oldu.

PENALTI TARTIŞMALARI

Müsabakanın 44. dakikasında Mehmet Yılmaz'ın ceza alanı çizgisine yakın bir bölgede elle oynadığı pozisyon sonrası Beşiktaşlı futbolcular penaltı bekledi. Fırat Aydınus ve yardımcısı Baki Tuncay Akın, elle oynamanın ceza sahası dışında olduğunu belirterek Mehmet Yılmaz'a sarı kart verdi.

Serbest vuruşu Ricardo Quaresma kullandı. Yerden sert şutu barajdan sekerken; ardından Portekizli futbolcunun bir kez da şut denemesi kaleci Hasagiç'te kaldı. İlk 45 dakikada başka pozisyon olmadı ve devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

GOLÜ İBB BULDU


İkinci yarıda iki takım da daha açık bir futbol sergilerken; Beşiktaş ve IBB gol pozisyonlarına girmesine rağmen sonuç alamadı. Karşılaşmanın 57. dakikasında ise gol perdesini açan taraf İBB oldu.

Sol kanatta topla buluşan İskender, Ferrari'yi çalımladıktan sonra ceza alanına soldan girdi. Ayağının üstüyle şutu ise önce direğe çarptı ve ardından ağlarla buluştu: 0-1

DELGADO VE NİHAT ISLIKLANDI

Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster'in ilk 11'de şans verdiği Matias Delgado, ön liberoda etkisiz bir oyun sergiledi. Guti'yi yedek oturtan Alman teknik adam, bu bölgede Delgado'yu oynattı. Ceza alanına yakın yerde görev almayı seven Arjantinli futbolcu, yeni görev yerini yadırgadı.

Maçın 66. dakikasında Schuster ilk oyuncu değişikliklerini yaparken; Delgado'nun yerine Guti, Hilbert'in yerine de Tabata oyuna girdi.

Arjantinli futbolcu Delgado, kenara geldiğinde İnönü Stadı'nda ıslıklar yükseldi. Guti'nin girmesiyle de alkışlar arttı.

Beşiktaş'ta gecenin etkisiz oyuncularından Nihat Kahveci ise 77. dakikada yerini Mert Nobre'ye bıraktı. Milli futbolcu oyun alanını terk ederken Beşiktaş taraftarı Delgado'dan sonra Nihat'ı da ıslıkladı.

NOKTAYI İBRAHİM AKIN KOYDU


Beşiktaş yenik duruma düştükten sonra IBB kalesinde daha fazla gözükmeye başladı. Nihat, Holosko, Delgado, Quaresma, Tabata, Guti ve Ernst ile gol pozisyonlarına giren siyah beyazlılar sonuç alamazken; IBB de 63. dakikada İbrahim Akın ve 84. dakikada Ekrem ile mutlak gol girişimlerini değerlendiremedi.

Maçın son dakikalarında savunma güvenliğini elden bırakan Beşiktaş, defansında büyük bir açık verdi. İbarhim Akın, Cenk'in kalesini terk ettiği pozisyonda, topu Cenk'in üzerinden aşırttı ve boş kaleye gönderdi: 0-2

BEŞİKTAŞ 0-2 İ.B.BELEDİYESPOR  MAÇ  SONA ERDİ

M.S. Ve maç sona erdi!
93' Guti ceza alanından sert vurdu. Kaleciden seken topu Holosko kafayla kaleye gönderemedi!
92' Defansın arkasına atılan uzun pasta İbrahim Akın, kalesini terkeden Cenk'i geçti ve boş kaleye bıraktığı topla takımının ikinci golünü attı.
91' Golll! İBB 2-0 yaptı! İbrahim Akın attı!
90' İbrahim Üzülmez'in güzel ortasında arka direkte Nobre ile Holosko yükseldi. Slovak oyuncu, Nobre'nin üzerine binince Nobre'nin müsait durumdaki kafa vuruşu auta gitti.
89' Guti, Tabata ve Holosko arasındaki paslaşmada son olarak Guti'nin pasını Holosko beklemeyince Beşiktaş bir pozisyonu daha harcamış oldu.
88' Quaresma'nın sol kanattan kullandığı kornerde Nobre'den önce Hasagic topa hakim oldu.
87' İBB'li oyuncular, gol için saldıran Beşiktaş yarı alanında önemli boşluklar buluyorlar.
86' İBB'de rakibinin oyun kurmasına engel olan Efe sarı kart gördü.
85' Tabata'nın ortasında Ersan kafayı vurdu. Top kaleci Hasagic'te kaldı.
84' İBB'de Ekrem sol çaprazdan sert vurdu. Kaleci Cenk topu kornere çeldi. Mutlak bir pozisyondan yararlanamadı İBB. Kornerden ise sonuç çıkmadı.
83' İBB'de İskender yerini Herve Tum'a bıraktı.
82' İbrahim Üzülmez sol çaprazdan sert vurdu kaleci Hasagic topa hakim oldu!
81' Tabata soldan ortaladı. Arka direkte Holosko topa vurmak istedi ancak Slovak oyuncu rakibini itti.
80' Beşiktaş etkili geldi. Tabata yay civarında topu, geriden gelen Guti'nin önüne bıraktı. İspanyol oyuncunun şutu yandan auta gitti
79' İbrahim Akın soldan etkili geldi. Yerden ortasında İskender'den önce Ersan son anda topu uzaklaştırdı.
78' Milli oyuncu oyundan çıkarken ıslıklandı.
77' Beşiktaş'ta Nihat yerini Nobre'ye bıraktı.
74' Beşiktaş'ta Nobre hazırlanıyor.
73' Savunmanın arkasına atılan topta kaleci Cenk çıkıp bir libero gibi topu uzaklaştırmak istedi. Top İskender'in önüne düştü. Golcü oyuncu topu boş kaleye gönderemedi.
72' Tabata ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak şutu isabetsiz...
71' İBB Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sarı kartlı oyuncularından ikisini kenara aldı.
70' İBB'de Efe oyunda. Zeki kenarda.
69' İBB'de Efe oyuna girecek.
68' Quaresma'nın soldan ortası kaleci Hasagic'i geçti. Ancak arka direkte hiç bir Beşiktaşlı oyuncu yok!
67' Beşiktaş'ta Guti ve Tabata oyunda. Delgado ve Hilbert kenarda.
67' Delgado defansın arkasına sarkıp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Son anda verdiği pasta Nihat topu üstten auta gönderdi.
66' Beşiktaş'ta Guti ve Tabata oyuna girecek.
65' Holosko soldan ceza alanına girdi ancak rakibinden topu geçiremeyince mutlak bir pozisyondan oldu!
64' İBB gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topta İbrahim Akın, kalesini terkeden Cenk'in üzerinden topu aşırttı ancak top auta gitti.
63' Quaresma'nın ara pasında Nihat topla buluşmak istedi ancak Hasagic çıkıp topu aldı.
62' Hilbert sağ kanatta takımına korner kazandırdı. Atışı Delgado kullandı. Ernst'in kafası üstten auta gitti.
61' Yarım korner şeklindeki atışı Nihat kaleye doğru kullandı ancak vuruşu auta gitti.
60' Quaresma soldan ceza alanına girmek üzereyken Rızvan tarafından düşürüldü. Karar serbest vuruş! Rızvan sarı kart gördü.
59' Hilbert sağdan ceza alanına girmek istedi ancak kaleci Hasagic çıkıp top kontrol etti.
58' Sol kanatta topla buluşan İskender, Ferrari'yi şık bir hareketle geçti. Ceza alanına girip çektiği şut filelerle buluştu!
57' Goll! İskender attı! İBB 1-0 önde!
56' Delgado ile Quaresma soldan etkili geldi. Delgado'nun arka direğe ortası Holosko için çok yüksek! Devam eden atakta Hilbert'in ortası defanstan döndü.
55' Holmen ceza alanı içinde yerden dönerek vurdu ancak top kaleci Cenk'te kaldı.
54' Quaresma soldan etkili geldi. Ortasında arka direkte Ernst topla buluştu. Alman oyuncunun şutu üstten auta gitti.
53' İBB ise ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da zaman zaman etkili oluyor.
52' İkinci yarıya da Beşiktaş istekli başladı ancak henüz aradıkları golü bulamadılar.
50' Beşiktaş sol kanattan etkili geldi. Quaresma ile İbrahim Üzülmez etkili paslara ilerledi. Quaresma'nın yerden ortası defanstan döndü. Ardından İbrahim ortaladı ancak top kalecide kaldı.
49' Delgado, kendi yarı alanına kadar gelerek top almaya çalışıyor.
48' Quaresma, burnunda bir sorun yaşadı ancak oyuna devam ediyor.
47' Ferrari'nin uzun pasında Nihat topa koştu ancak kaleci Hasagic erken davranıp topu uzaklaştırdı.
46' İBB'^de Mehmet yerini Gökhan'a bıraktı.
46' İkinci yarıya konuk İBB başladı.
45' Quaresma vurdu top barajdan döndü. Top Quaresma'nın önünde kaldı şut ve kaleci Hasagiç'in ellerinde
44' Atışı Nihat veya Quaresma kullanabilir.
43' İBB'de Mehmet Yılmaz ceza alanı sağ çaprazı hemen dışında topa elle müdahale etti. Hakem oyunu durdurdu. Mehmet sarı kart gördü.
42' İBB'de Rızvan sağ kanattan etkili geldi. Yerden ortasında İskender topa dokundu ancak top kaleye gitmedi. İBB önemli bir pozisyondan yararlanamadı!
40' İBB'de itirazlarını sürdüren Zeki maçtaki üçüncü sarı kartı gören isim oldu.
39' Maçta ilk yarının sonlarına geliniyor.
35' Holmen ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak şutunda isabet yok.
34' Hilbert'in sağ kanattan yaptığı ortaya Quaresma yükseldi ancak top auta gitti.
33' Bu arada Beşiktaş taraftarları, pozisyon esnasında Ferrari'nin ceza sahası içinde faule maruz kaldığını iddia ettiler.
32' Quaresma'nın sol kanattan yaptığı sağ ayak dışı ortasını defans uzaklaştırdı.
31' Beşiktaş ilk yarım saatte 7 şut çekerken bu şutların 2'si kaleyi buldu.
30' Serbest vuruşu Delgado kullandı. Arka direkte Hilbert topa dokundu ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
29' Holosko sağ kanattan ilerlemek isterken Metin tarafından indirildi. İBB'li oyuncu bu pozisyon sonrası sarı kart gördü.
26' Beşiktaş'ın ilk 10 dakika içindeki baskısı biraz dinmiş durumda...
25' Geride kalan zaman içinde maçı özetleyecek olursak Beşiktaş'ın daha etkili taraf olduğu gözleniyor. Ancak İBB, zaman zaman rakip defansı eksik ve dengesiz yakaladığında rakip ceza alanına kadar girip tehlike yaratmayı başardı.
24' Maçta şu an su molası var...
23' 4-5-1 dizilimi ile sahada yer alan İBB orta sahayı çok çabuk geçip rakip defansı eksik yakalamaya çalışıyor.
22' Ferrari'de kısa süreli bir sakatlık sorunu yaşandı ancak İtalyan oyuncu oyuna geri döndü.
15' Beşiktaş henüz 15 dakika geride kalırken iki önemli pozisyon buldu.
14' Korner kazanan Beşiktaş'ta atışı Delgado kullandı. Ortasında Altıpasın üzerinde bomboş kalan Ernst'in uçarak vurduğu kafa vuruşu kaleci Hasagic'in kucağında kaldı.
13' Quaresma sağdan etkili bindirdi. Sıfıra inerken yaptığı orta kornere gitti. Köşe vuruşundan ise sonuç çıkmadı.
10' Beşiktaş'ta kaleci Cenk, rakibinin topu oyuna sokmasına engel olduğu gerekçesiyle sarı kart gördü.
9' Quaresma ile Hilbert zaman zaman kanat değiştiriyorlar.
8' Beşiktaş özellikle sol kanadı kullanmaya çalışıyor.
7' Ekrem'in soldan bindirmesi ve ardından yaptığı orta kaleci Cenk'te kaldı.
3' Beşiktaş maça rakip yarı alanda baskıyla başladı.
2' Beşiktaş gole çok yaklaştı! İBB'li oyuncuların hatalı pasını kapan Quaresma ceza alanına girer girmez sol ayağıyla vurdu. Kaleci Hasagic iki hamlede topu kontrol etti.
1' Maça Beşiktaş başladı!

BEŞİKTAŞ

Cenk
Erhan Güven
Ferrari
Ersan
İbrahim Üzülmez
Ernst
Delgado
Hilbert
Nihat
Quaresma
Holosko

IBB

Hasagic
Rızvan
Metin Depe
Mehmet
Ekrem
Mahmut
Holmen
Zeki
İbrahim Akın
İskender
Tevfik