Efes Pilsen World Cup-9 Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Efes Pilsen World Cup-9 Basketbol Turnuvası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Kanada ve Lübnan'ın da katılacağı turnuvanın basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı Metin Şahin, Genel Sekreter Ali Özsoy, Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakaloğlu, Türkiye A Milli Basketbol Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, milli takım oyuncusu Ömer Onan, Arjantin Milli Takım Baş Antrenörü Sergio Fernandez ile oyuncusu Luis Scola katıldı. TBF Asbaşkanı Metin Şahin, Dünya şampiyonası öncesinde güzel bir turnuva yapacaklarını belirterek,
"Dünya Şampiyonasına çok az bir zaman kaldı. Bir ayağı burada yapılacak. Turnuva için buraya gelenler aynı zamanda şampiyona için de geldiler. Şampiyona öncesi takımlar birbirlerini tanıyacaklar. Şampiyona öncesi güzel bir turnuva yapacağız" diye konuştu.
Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy da Efes Pilsen World Cup'ın, dünyanın en prestijli ve güçlü özel turnuvaları arasında yer aldığını belirterek, "Turnuva, 2002 yılında beri FIBA'da ilgi görüyor. Turnuvada bugüne kadar birçok takım yer aldı. Arjantin, basketbolun yıkılmayan krallığı. Arjantin'e dünyada özel ilgi gösteriliyor. Şampiyonada herkesin dilediği sonuçları almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye A Milli Basketbol Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, "Hazırlık maçlarında kamuoyunu ve bizi tatmin edecek sonuçlar alamadık. Her takım, her maça kazanmak için çıkar. Maçlarda kazanmak kadar fiziki kondisyon ve diğer programları hedeflemek de bir metottur. Dünya Şampiyonası'na moralli başlamak istiyoruz. Bu yüzden de turnuvada kazanmak istiyoruz" dedi.
Milli basketbolcu Ömer Onan, hazırlık maçlarında istenen sonuçları alamasalar da, takım olarak kendilerine güvenin tam olduğunu kaydetti.
Arjantin Milli Takım Baş Antrenörü Sergio Fernandez, Dünya Şampiyonası'nda iddialı olduklarını söyledi. NBA takımlarından Houston Rockets'de forma giyen Arjantinli oyuncu Luis Scola da, takım olarak kendilerini iyi hissettiklerini ve başarılı sonuçlara imza atacaklarına inandığını ifade etti.