Trabzonspor 43 Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Trabzonspor'un kuruluşunun 43

Trabzonspor'un kuruluşunun 43. yıldönümü etkinlikleri görkemli bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de etkinlikte hazır bulunurken, yapılan konuşmalarda Trabzonspor'un 43 yıllık sürede yaşadığı başarılar anlatıldı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin bahçesinde yapılan etkinliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik direktör Şenol Güneş, futbolcular, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri ve taraftarlar hazır bulundu.
İlk olarak söz alan Teknik Direktör Şenol Güneş, Trabzonspor'un temiz bir mazisi bulunduğunu belirterek, Avrupa'da ses getirmek istediklerini söyledi. Her kulüpte olduğu gibi Trabzonspor'da da sorunların bulunduğunu kaydeden Güneş, "Trabzonspor'un temiz bir mazisi var. Çok kısa zamanda çok büyük işler yapmış, üretmiş, yarıştırmış ve hedefine ulaşmış bir Trabzonspor var. Anadolu'ya örnek olmuş, Türkiye'de ses getirmiş, Avrupa yolunda adım atmış bir kulüp var. Artık Avrupa'da ses getiren bir kulüp olmak
istiyoruz. Bu uğurda da kendi bünyemizde ürettiğimiz oyuncuları yarıştırmak istiyoruz. Her kulüpte olduğu gibi bizlerin de sorunları var. Bunu da gayet doğal karşılıyorum. Büyümenin de sancıları var. Bugün baktığımda tesisleriyle, eğitimcileriyle, oyuncusuyla, taraftarı ile ve medyası ile ayrı bir yere koyulan bir Trabzonspor var. Trabzonspor'un Avrupa'da yerini bulmasını istiyoruz. O uğurda çalışmalar yapıyoruz. Sadece Trabzon'a değil, Türkiye'ye ait olmak istiyoruz ve Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz.
Ürettiğimiz oyuncuların kendi milli takımlarında oynamasını kendi takımımızın da Avrupa'da güzel futbol oynayıp ses getirmesini istiyoruz. Aynı zamanda da Fair-play duygusunu işlemek istiyoruz. Kentimizin güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Bunların yapacak gücümüz var. Bu anlamda da ekiplerimiz de var. Tabi ki destek bekliyoruz. Bizi anlamak isteyenlere anlatmak istiyoruz. Kapımız herkese açık. Açık bir takım olmak istiyoruz. Gönlümüz Türk futbolunun gelişmesi için iyi bir Trabzonspor ortaya çıkmasından
yana." dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de Trabzon'un futbolla özdeşleşmiş bir şehir olduğunu ifade ederek, "Trabzon bir sevgi şehri. Trabzon benim yöneticiliğime başladığım ilk yıllarda çok anılarım, hatıralarımın olduğu bir şehir. Ama en önemlisi Trabzon Türk futbolunda birçok ilkleri gerçekleştirmiş Türk futbolu adına önemli başarılara imza atmış, Türk futboluna birçok değerli isimler yetiştirmiş, diğer kulüpler tarafından örnek alınmış bir camia. Bunun ötesinde Trabzon bir futbol şehri.
Türkiye'de futbolun en yoğun yaşandığı, en dolu dolu yaşandığı, futbol heyecanının en yüksek heyecanlara çıktığı Trabzon. Yani Trabzon futbolla özdeşleşmiş bir şehir. Süper Kupa maçında ve yeni sezonda başarılar diliyorum" diye konuştu.
Kulüp Başkanı Sadri Şener ise bu hafta oynanacak olan Süper Kupa maçını kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini kaydederek, "Trabzonspor bu sezon çok başarılı bir sezon geçirdi. Daha üst noktalara gideceğiz. Türkiye Kupası'nı aldık. Bu sene oynanacak olan ligde belki birçoğunuzun dikkatini çekmemiştir, Ay-yıldızlı formayı Anadolu'da iki takım takacak. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın göğsünde bu sezon Ay-yıldızlı formayı göremeyeceksiniz. Bu 27 yıl sonra gerçekleşen bir olgu.
İnşallah bunun devamı da olur. Bu hafta süper kupa maçı var. İnşallah bu kupayı da müzemize getiririz. Trabzonspor büyük bir camia, büyük bir kulüp. Altı tane lig şampiyonluğumuz, 8 tane Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık kupalarımız var. Bu sene de Süper Lig kupası gelecek. Bu camianın büyüklüğü taraftarımızdan dolayı oluyor, centilmenliğimizden dolayı oluyor" şeklinde konuştu.
Takım kaptanı İbrahim Yattara da düzgün Türkçesiyle yaptığı konuşmada bu sezon taraftarın yüzünü güldüreceklerini belirterek, "Sizleri ve efsane futbolcuları görünce heyecanlanıyorum, ama yapacak bir şey yok. Bu sene bambaşka bir Trabzonspor izlettireceğiz. İnşallah maçlar bittiği zaman insanların yüzlerini güldüreceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Sadri Şener ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener günün anısına birbirlerine plaket takdim ederken, Özgener Şener'e, sırtına Sadri Şener yazılı milli takım forması hediye etti.
Trabzonspor'da uzun yıllar malzemecilik görevi yaparak emekliyle ayrılan Mehmet Yazıcı'ya da plaketi teknik direktör Şenol Güneş tarafından verildi.
Kokteylde ayrıca Alanzinho kramponlarını, açık artırmada en yüksek teklifi veren Trabzonspor taraftarı Serkan Altuntepe'ye verdi.