Q7'den Camiaya Şampiyonluk Sözü

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma şampiyonluk için kanını akıtacağını söyledi.

Beşiktaş'ın aylık dergisine konuşan Ricardo Quaresma Beşiktaş'a transferi ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Siyah-beyazlı takıma olan transferini anlatan Quaresma, "Teklifi menajerim bana ilettiğinde düşüneceğimi söyledim. Çünkü Inter'den ayrılmak istiyordum. Bunun üzerine görüşmeler başladı. Beşiktaşlı yöneticiler benim çok önemli olduğumu hissettirip güvendiklerini söylediler. Ben de imzayı attım ve şu anda çok mutluyum. Ayrıca söylenildiği gibi Fenerbahçe ya da başka bir takımdan teklif almadım. Tabi ki beni isteyen birçok takım vardı ama başkanla konuştuktan sonra mutlu olacağım yerin Beşiktaş olduğunu
anladım. Başkanımız 'Schuster imzaladı, sen de imzalayacaksın' dediğinde çok mutlu oldum. Zamanında büyük futbolcuydu, şimdi de büyük bir hoca. Onunla çalışmak, onun tarafından eğitilmek bana mutluluk veriyor" dedi.
Ricardo Quaresma taraftarlar önünde yapılan imza töreninde büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Bir futbolcunun en çok isteyeceği şey; sahaya girdiğinde isminin bağırılması, taraftarların onu beklediğini bilmesidir. Ben bunu o gün sonuna kadar yaşadım ve hayatıma damga vuran olaylar arasına girdi. Kendimi Beşiktaşlı, onların parçası gibi hissettim" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK İÇİN KANIMI AKITACAĞIM"
Beşiktaş camiasına büyük mutluluklar yaşatacağını ifade eden, "Ben buraya Beşiktaş'ı ileri taşımak için geldim. Bunu hep beraber yapacağız. Geldiğimden beri kendimi çok mutlu hissediyorum ve bu mutluluğun getirdikleriyle taraftarlarımızın beklediği kupaları kazanacağız. İmza töreninde söylediğim 'Şampiyonluk için kanımı akıtacağım' sözünü burada da tekrarlamak istiyorum. Sahada olduğum süre boyunca takım için her şeyimi veririm ve bunu da yapacağım" diye konuştu.
Quaresma Beşiktaş'ta göstereceği performansla milli takımda devamlı forma giymek istediğini belirtti.

"HEM YOKSULLUĞUN DİBİNİ HEM DE ZENGİNLİĞİN ZİRVESİNİ YAŞADIM"
Çok yoksul bir yaşamın içinden geldiğini söyleyen Quaresma, "Çok yoksul bir ailede büyüdüm. Yaşadığımız bölgede uyuşturucu dahil aklınıza gelebilecek her türlü kötü alışkanlık yaygındı. Bu sebeple o hayatı iyi biliyorum. O hayattan çok şey öğrenerek bugünlere geldim. Hem yoksulluğun dibini hem de zenginliğin zirvesini yaşadım. Yaşadıklarımdan hep ders çıkardım. Bunların ne anlama geldiğini ve benim için önemini ayrı tutarım" şeklinde konuştu.

"FUTBOLLA HİÇ İLGİLENMİYORDUM, AKLIMDA SADECE BERABER BÜYÜDÜĞÜM ÇOCUKLAR GİBİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR VARDI"
Futbola nasıl başladığını anlatan Portekizli oyuncu o yılları şu şekilde ifade etti:
"Açıkçası futbolla hiç ilgilenmiyordum. Aklımda sadece o bölgede beraber büyüdüğüm çocuklar gibi kötü alışkanlıklar vardı. Onlara özeniyordum, sadece onlarla vakit geçirmek istiyordum. Ağabeyim ise futbol oynuyordu ve bir gün beni de antrenmana götürmek istedi. 'Çok istiyorsan gelirim ama futbolu sevmiyorum. Boşu boşuna götürme' dedim. Yine de gittik ve beni kendi antrenörüyle tanıştırdı. Ondan antrenmana katılmamı rica etti. Israrla istemediğimi söylesem de kendimi o ilçe takımının altyapısında buldum"
şeklinde konuştu. Daha sonra Sporting Lizbon ağabeyimi kadrosuna katmak için geldi. Ona 'Futbol oynayan bir kardeşinin daha olduğunu duyduk' dediler. Ben hala futbolu sevmiyordum ve ciddiye almıyordum ama iki gün sonra imzayı attım. U17 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'le şampiyon olduktan sonra da hayatımın bir parçası oldu. 12 yaşındayken futbolu bırakıp hokey oynamak istemiştim. Anneme bunu söylediğimde 'Eğer futbolu bırakırsan, birincisi hokey oynamana izin vermeyeceğim, ikincisi dışarı
çıkamayacaksın, üçüncüsü arkadaşlarınla görüşemeyeceksin' dedi. Tabi Avrupa Şampiyonası'nda iki gol atıp şampiyonluğu yakaladıktan sonra Sporting Lizbon'a döndüğümde bana B Takım'da oynama şansı verdiler. Orada 24-25 yaşında oyuncular vardı ve o an işin ciddiyetini kavradım. Artık profesyonellerle birlikteydim."
Portekiz'in bir diğer popüler futbolcusu Ronaldo ile sürekli kıyaslanmana ne diyorsun? Aranızda kişisel olarak da bir rekabet var mı? sorusuna ise Quaresma, "Hayır, aramızda bir rekabet yok. Onun kendi yetenekleri var, benim kendi yeteneklerim. Bir çekişme yaşamıyoruz. Kendisi çok iyi bir futbolcu olmanın yanı sıra harika bir insan. Buradan onun için en iyi dileklerimi sunuyorum" şeklinde yanıt verdi.
(BÇ-ERS-ERS-S)