Ön libero için düşünülen isim belli oldu

Fenerbahçe yönetimi yeni sezonda güçlü bir kadro kurmanın planlarını yapıyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın açıkladığı golcü dışında yapılacak ikinci transfer de belli oldu.

Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın isteğiyle Real Betis’in orta sahası Achille Emana için görüşmeler hızlandırıldı.

Sarı-Lacivertliler’in golcü girişimleri herkesçe bilinen bir konu. Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Dergisi’nde yayınlanan son yazısında, “Bir veya iki transfer yapacağız” sözleri kulüpteki yeni arayışları da ortaya çıkardı. Başkan’ın bahsettiği takviyelerin başında forvet geliyordu. Ancak ikinci ismin kim ve hangi mevkinin oyuncusu olacağı ise yeni ortaya çıktı.

Buna göre teknik direktör Aykut Kocaman’ın da isteğiyle ön libero için Real Betis’ten Achille Emana için girişimler hızlandı. Geçen sezondan bu yana Emre Belözoğlu’nun yanında forma giyen ancak son Young Boys maçında olduğu gibi büyük hayal kırıklığı yaşatan Brezilyalı Cristian’a olan güvenin azalması bu mevkiye transferi kaçınılmaz kıldı. Bunun için de Kocaman’ın da onayıyla 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu Emana için kollar sıvandı.

VAKİT GEÇİRİLMEYECEK


Sezonun başlamasına az bir süre kaldığı için Fenerbahçe yönetimi Emana’nın transferini bu hafta içerisinde bitirmek istiyor. 2013 yılına kadar Real Betis ile sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncu için hafta içerisinde seri görüşmeler yapılacak. Tecrübeli oyuncunun da ilk görüşmeler sonunda Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.