Şenol Güneş, Liverpool'dan çekinmiyor

Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un hocası Şenol Güneş, büyük olmak, devler arasında yer almak için bu tür maçları kazanmaları gerektiğini söyledi.

Bordo-mavili takımın karşılaşmanın oynanacağı Anfield Road Stadı'nda gerçekleştireceği antrenman öncesi teknik direktör Şenol Güneş ve takım kaptanı İbrahima Yattara, birlikte basın toplantısı düzenlediler.

Teknik direktör Güneş, uzun yıllar sonra tekrar Liverpool'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''34 yıl sonra tekrar buradayız. Oyuncu olarak o dönemde buradaydım, şimdi antrenör olarak buradayım. Futbolda dev olan Liverpool'a karşı oynamak bizi de ayrıca onurlandırıyor'' dedi.

Gruplara katılmak için zor maç oynayacaklarını ifade eden Güneş, ''Şampiyonlar liginde olması gereken bir takım ile oynayacağımız için işimizin zorluğunu biliyoruz. Ama, büyük olmak, devler arasında yer almak için bu tür maçlarda başarılı sonuçlar almak gerekiyor. Umarım böyle olacaktır'' diye konuştu.

Güneş, 34 yıl öncesini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O yıllarda futbol bu kadar gelişmiş değildi, bu kadar süratli oynanmıyordu. Bizim için ulaşım imkanı az olduğu için bu tür takımları izleme şansımız azdı. Trabzonspor olarak ilk defa Avrupa'da yer almıştık. O zaman da Avrupa'da en güçlü takımı olan Liverpool ile oynamıştık. 1-0 sahamızda kazanmış, deplasmanda 3-0 kaybetmiştik. En ilginç anı maç sabahı sahayı gezmeye geldiğimizde güneşli, kuru bir hava vardı. Biz de sahanın kuru olduğunu düşünmüştük ama akşam geldiğimizde saha ıslanmıştı ve ilk 20 dakikada 3-0 yenik duruma düşmüş ve elenmiştik. O gün sahanın ilk ıslanma olayını burada görmüştük.''

O yıllarda Liverpool'un Toschak, Keagen gibi önemli oyuncularının bulunduğunu kaydeden Güneş, ''Çok iyi bir kadroları vardı. Liverpool tarihinin en önemli kadrosuydu. O dönemden bu yana Liverpool'a bir hayranlık, sempati Trabzon'da devam ediyor. Ama benim hayranlığım Liverpool'a değil, Manchester United'e daha çok'' ifadelerini kullandı.

Güneş, Liverpool'un statta kale arkasındaki taraftarının sürükleyici olduğunu bildiklerini anlatarak, şunları söyledi:

''Kadrolarında iyi oyuncuları var. Hoca değişikliği var. Geçen yıl kendilerini başarısız gördükleri için bir olumsuzlukları var. Ama yeni bir hocayla, yeni bir umutlu başlıyorlar. Biz de yeni bir heyecanla, yeni başarılar elde etmek için bu fırsatı kullanmak istiyoruz. Bizim için daha zor maç. Onlar kendi sahalarında oynuyorlar. İyi bir skorla buradan dönmek istiyoruz.''

Liverpool'un özellikle orta alanda zenginliklerinin bulunduğunu belirten Güneş, ''Her mevkide iyi oyuncuları var. Orta sahada oyuna hakim olmak istiyoruz. Rakibimizi kendi kalemizden uzak tutmaya çalışacağız. Bunda başarılı olabilirsek oyun lehimize dönebilir'' diye konuştu.

YATTARA'NIN AÇIKLAMALARI

Trabzonspor'un takım kaptanı İbrahima Yattara, yarın kendilerini nelerin beklediğini bildiklerini belirterek, ''Bütün koşullara hazırlıklı durumdayız. Buraya hazır şekilde geldik'' dedi.

Liverpool ile çetin bir mücadele oynayacaklarını kaydeden Yattara, ''Oyuncular olarak bunun farkındayız. Uzun zamandır maça hazırlanıyoruz. Şu anda yüzde yüz durumdayız. Yarın alnımızın akıyla buradan çıkacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Yarın müthiş bir atmosferin beklediğini bildiklerini ifade eden Gineli oyuncu, şunları söyledi:

''Biz de buraya seyahate, geziye gelmedik. Çok ciddi amaçla geldik. Türkiye'nin saygın takımlarından biriyiz. Çok iyi oynadığımızda neler yapabileceğimizi biliyoruz. Yarın Liverpool'a sanılandan fazla zorluk çıkaracağız. Çünkü çok ciddi hedeflerle buraya geldik ve maça odaklanmış durumdayız. Yarın başlangıç düdüğünün ardından bunu göstereceğiz.''